reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Olga jest boska w tych tekstach,a Flo jej dorównuje:tak:

Maciek wczoraj w łazience mówi do mnie "nie możesz kupy zrobić? za dużo się najadłaś"

No takie są skutki nauki nocnikowania:-p Flo też jest malo dyskretna w tej kwestii :" Co mama, siusiu robisz? o, duzie siusiu! Blawo mama! Spuść wodę! a lącki umyjeś?"...normalnie człowiek już nawet jakby chciał, to za brudasa robić nie może:-D

Generalnie jak Macius chce kupę to jest kilka podejść,więc jak już siedzi na tym kibelku to go jakoś zagaduję ,zęby posiedział aż zrobi co ma zrobić i mówię "ciśnij mocno,widzisz kupki nie możesz zrobić bo sie za dużo czekolady najadłeś" a on wczoraj już o tej czekoladzie zapomniał dodać.Ale za to pokazywał "o tak...mocno ceba cisnąć",az go zatelepało i musieliśmy zrobić zmianę,bo faktycznie kupsztala zaczął robić:-D Sorki za takie tematy:sorry2:
Widzisz Survivor ja córka dba o twoja chigienę (higienę-kurde jakie "h"?).

Ech papugi jedne

Flo w końcu daje sobie czytać książki, a nie tylko opowiadać co na obrazkach widać i skutkiem tego nauczyła się na pamięć wierszyka Brzechwy o misiu...a jak się już nauczyła, to uznała, że należy poetę poprawić i wersja aktualna wygląda tak (kursywą elementy własne poetki):

"Plosie państwa, oto miś to miś Puchatek jest chiba
Miś jest gziećny dziś, gziećny jesteś, misiu?
Chętnie państwu łapę poda, misiu no daj łapkę
Nie chce podać niegziećny miś, śkoda zie nie chce"
:-D

Surv super ten wierszyk

Moja Wikusia kilka dniu temu , mieliśmy na obiad naleśniki, przybiegła do mnie i Prosi aby jej tego naleśnika zakulać :-D:-D (czyt, posypać cukrem i zawinąć w rulonik) ;-):-D

reklama
Surv:-D:-D:-D
Kuba uwielbia Lokomotywę :tak::tak::tak:co wieczór teraz sobie każe czytać i fragmenty zna na pamięć, no i obecnie jest na tapecie "chwała na wysokości, chwała na wysokości a pokój na ziemi":-p:-p:-pefekt zabierania dziecka ze sobą do pracy:-p:-p:-p
no i dzisiaj jedziemy do żłobka i Kuba mówi do mnie:
"Cemu zabielas mnie do złobka wstlętna mamo":cool2:

Do góry