reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Renia, córeczka mojej siostry też miała żółtaczkę poporodową przez ponad miesiąc, ale już jest dobrze; brała jakieś leki homeopatyczne, raz na tydzień bodaj miała robione badania, ale do szpitala jej nie wysłali, więc mam nadzieję, że i u ciebie skończy się na leczeniu domowym.

reklama
Kamu - u mnie podobnie, dzis pediatra obejrzała,powiedziala że jest bardzo ładnie, że ropą moze podchodzić i tak moze jeszcze być przez kilka mcy, więc chyba nie musimy sie martwić.

Mi powiedziala lekarka ze zamoczyć to mozna ale żeby nie moczyc za długo w wodzie. Faktycznie lepiej uważać z tą wodą..

A my dzisiaj bylysmy na wazeniu, mala wazy 4 kg wiec wreszcie nabiera cialka.
Dostalysmy torbe, a w niej ksiazeczki i rymowanki dla maluchow. Pielegniarka powiedziala, ze juz moge zaczac jej czytac:szok: . Zdziwilam sie, bo chyba jeszcza zbyt wczesnie, na co na, ze nie:szok:. Koniec koncow, to i tak sa angielskie ksiazki, a ja mojej malej bede czytala po polsku, a nie w jakims barbazynskim jezyku.

Wspomnialam o problemach z kupami ale nie uslyszalam zadnej pomocnej rady oprocz tego, iz to jest normalne. Tutaj 6-8 tygodni po porodzie mama i maluch maja kontrole u lekarza ogolnego, wiec niedlugo nas to czeka- ale pewnie i tam uslysze, ze wszystkie dolegliwosci sa normalne.

A tak z innej beczki to dzisiaj dostalam @ :szok:...

i melduję się po wizycie
bardzo fajna pani dr - uspokoiła mnie zupełnie
pobrała krew i mocz i jutro będziemy wiedziały na czym stoimy
obejrzała Tymka i stwierdziła, że to mały okaz zdrowia a że ciut żółty to się tak zdarza bo czasem jest tak, że dzieci karmione tylko mlekiem matki mogą mieć żółtaczkę od tego właśnie mleka - czyli że to ja mogę byc sprawcą tych lekko żółtych oczu:szok: (czyżby bojkot olimpiady??):-p
ale mam karmić bo mleko matki naj więc po jutrzejszej konsultacji pewnie jakieś leki dostanie syn ale o szpitalu nie ma mowy:-)
i takich lekarzy proszę jak najwięcej - bo uspokoiła, dodała otuchy i mam nadzieję, że wyniki będą miód:tak:

Beaa
jak to @ ????
Przecież jak się karmi piersią to podobno nie ma

A nam równo po 4 tygodniach odpadł kikut hurrra!!!!!!!!!!!!!!!!!
Renia Będzie dobrze;-) jak pisze surv, może cie nie będą ciągać z dzieckiem po szpitalach

reklama
post_ptaszyna- no wlasnie podobno tak jest ale widocznie sa wyjatki. Moze to przez to, ze czasami mam dlugie przerwy w karmieniu, bo w nocy daje malej sztuczne mleko.
W tamtym tygodniu jak bylam u lekarza po tabletki anty, lekarz zapewnial mnie, ze jak sie karmi to nie mozna sie zaciazyc i stwierdzil, ze nie musze nic brac (zdziwilam sie takim starodawnym podejsciem bo doktorek byl calkiem mlody (a do tego calkiem niezly:-D)). No ale od razu mu powiedzialam, ze ja w to nie wierze i nie bede ryzykowac)...

Do góry