reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

kubuś wymiatasz niegrzeczniaku :-D
flo gratulacje i owacje:-p
tosia rozważna dziewczyna, co się będzie narażać ;-)
kasia hehe, to tak jak u nas ej- koń to ej, pies to ej i brat to też czasem ej

z językowych nowości to młody mówi na siebie enia:eek:. niem mam pojęcia dlaczego.
oprócz tego mówi pierwsze poważne słowo- tzn. jak przystało na posiadacza starszego brata, często pyta -'odda'
coraz ładniej sam je, pokazuje jak zrobi kupę, rozbiera się no i kaszki już nie tyka:sorry:

reklama
Kuba, a mama narzekała, że Ty nic nie mówisz...:-):-):-)
Tymek widzę, ze opanował już podstawowe słownictwo potrzebne do przeżycia:tak: U nas jest tylko "daaaa' - jak się jest jedynaczką, to wiadomo, że dadzą wszystko:-p
Tosika, u nas od pierwszych kroków od mamy do taty minęło 6 tygodni, zanim jaśnie pani sama pupę z miejsca ruszyła, więc macie jeszcze czas...do świat pewno wszystkie dzieciaki będą same chodzić:tak:

No ja mam nadzieję że to tylko zlepek sylab, no ale....:-p
Surv u nas wogóle nie było chodzenia od mamy do taty, od razu był samodzielny kroczek i puszczenie się w dal:tak:

Florka gratki!!! moja sie boi upadac :sorry: ostatnio odechcialo jej sie podciagac,zeby wstac :confused2: moglaby do Gwiazdki sie wyrobic
tesciowa mnie wkurzyla mowiac - juz by sie nauczyla chodzic bo wstyd jak sie pytaja ludzie na ulicy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Izabelka na każde dziecko przyjdzie czas:tak:a konsultowałaś to z lekarką?z Kubą w grupie jest dziecko z kwietnia i nie dawno zaczął chodzić ale lekarka żłobkowa twierdzi że powienien być rehabilitowany:tak:

No widzisz Iza córa ci sie nawet przed mikołajem wyrobiła;-)

U nas dzisiaj z nowości jak robi pszczółka -brrrr:sorry: ,no ale mniej więcej wie o co chodzi.:-D
Mała mądrala wie też jak sie puka,mówie zapukaj do drzwi,a on rączkę w piastkę i puka.Jak mówie daj rączkę i chodź to grzecznie daje i idzie..no przeważnie.Jak ma cos w buzi i mówie,pokaż co masz,to wyjmuje,daje mi i mówi "popa",z reszta zawsze jak cos przynosi to tak mówi:-D
Nauczył się też dawać buziaczki:-)

Ze spacerami u nas wygląda tak,że staram się z młodym chodzić za rączkę,ale średnio nam idzie,woli jeździć w wózku.Za to w domu biega jak postrzelony.

No a na basen narazie nie pójdziemy,bo mały się zbuntował i ryczy jak szalony:no: ,a juz zapisalismy się na kurs zimowy,dobrze,że nam kase zwrócą:tak:

Macius ale jeses madrala:-DBrawo za nowe osiagniecia:tak:

Misia na ptaki wola "koko":eek: Pudelko z zabawkami odwraca do gory dnem zeby wysypac zabawki.:tak:

Maciuń mądry chłopczyk rośnie:tak:
Dorka u nas też przewracanie pudła do góry dnem:sorry:
no i już wiemy co znaczy sławetne słowo dupa:-potóz to nie dupa tylko tu bach:tak::tak::tak::tak:albo mówi tu pa i macha rączką:tak: no i na topie jest rozkładanie rączek i mówienie nie ma:tak:

reklama
pytanie mam
karmicie jeszcze w krzesełkach??
My przestaliśmy bo młoda hmmmm ociera sie dwuznacznie o to krzesełko i jeść nie chce i sapie...:szok::szok::szok::szok: nosz cholera czytałam że takie małe dziecie tak robią no ale zszokowana jestem:szok::szok::szok::szok:

Do góry