reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

o matko nieeeeee
teraz mała przerwa w planach...matka musi kiedyś schudnąć, wrócić do pracy...poszaleć...i dopiero wtedy pomyśli kiedy będzie ten dobry czas:tak: (a w międzyczasie dzieci podrosną):-):-):-):-):-):-)

reklama
Kic powodzenia w staraniach w odpowiednim terminie:tak:
Survi zycze powodzenia. Moze Florka jak bedzie miala rodzenstwo sie zmieni i nie bedzie juz Potwornicka:-D
Post ja tez jeszcze nie chce miec trzeciego dziecka, trzeba troszku odpoczac. U Ciebie jeszcze by byly 3 male :eek: Moja mama miala 5-cioro rok po roku,tata chcial syna wiec "robili ". Ostatni wyszedl syn.

Kic - to powodzenia w staraniach już tak na zaś:-)
Renia - co do siadania u nas jest podobnie - jak młoda usiądzie z podwiniętymi nogami to ja wtedy mówię - jak Lenka ładnie siada? - i ona z uśmiechem prostuje nóżki przed sobą:-):-)
Mamy jakieś polskie słowa - już ładnie mówi - nie ma, nie, mama, tata, baba, koko ( jak kurka ) i mia-mia ( jak kotek ). Oczywiście na różne inne okoliczności też ma jakieś swoje okreslenia ale jeszcze nie wyłapałam logiki w nich:-)

Kicrym fajnie,ze juz planujecie :tak: bedzie fajna roznica wieku-jak u nas jak sie uda ;-)
Surv szalejecie hihi

Wercia nauczyla sie mowic TUP TUP :-) i na rybke mowi BU BU (BUL BUL ROBI PRZECIEZ :-p); chodzi przy krzeselku- posuwa go i idzie za nim; corz odwazniejsza jest

Olga nauczyła się kręcić w koło, robić bam i mieć z tego wielką frajdę:-D
Poza tym mówi: tatuś, dziadziu, mama, mamuś, Mika (to Mikołaj), kaa (kawa), dzidziuś, cześ (cześć) i kilka innych słów:tak:

Olgusia no to się rozgadałaś:tak:super!
Co do kręcenia w kółko to u nas tez na topie tak jak chodzenie do tyłu a wrecz uciekanie:-pno i bam też nie tylko swoim ciałęm ale wszystkim co w zasięgu ręki z wielkim okrzykiem baaaaam!:cool2:no i nowe słowo nie ma:tak:

Wow, Olga, to Ty już pełnymi zdaniami możesz mówić! Ja się tylko zastanawiam, do czego Ci potrzebne słowo 'kawa':-D:-D

Florka powolutku robi postępy z chodzeniem, coraz częściej widzę, ze jak ma parę kroków do pokonania to idzie na nogach, a nie raczkach, do tego nauczyła się kucać, bo jak ma dylemat iść czy poraczkować, to przysiada w pół drogi w kucki i myśli:-D

A "mama" dalej nie mówi....nie wiem, czy nie zaproponować jej przejścia na Ty w takim razie?:-p:-)

A "mama" dalej nie mówi....nie wiem, czy nie zaproponować jej przejścia na Ty w takim razie?:-p:-)
Surv :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ty mnie normalnie humor potrafisz poprawić momentalnie:-D:-D:-D:-D:-D czy moze nie macie się ochoty przenieść na Mazury? Fajnie by bylo miec blisko siebie taką koleżankę:tak::tak::tak::tak:
Kasia a no wlaśnie a po co kawa Oldze?:-p:-p:-p no i pięknie Olgunia mówi:szok::szok::szok: my to jeszcze w buszu jesteśmy;-) bo tata, mama , Diada (czyt. Kornel) i am i mniam, oraz wiele słow niezrozumialych dla ulomnych chyba rodzicow:sorry: ale za to pięknie potrafi paluszkiem pokazywać co chce:eek: no i pamięć ma doskonałą:tak: bo jak np. dzien wcześniej chowam piloty za poduszkę na sofie, to ona nastepnego dnia myk pod poduszke i uchachana trzyma zdobycz w łapce:shocked2:

reklama
Surv, ta kawa to stąd, że często łasi się na mój kubek a w nim kawa;-)No i mamusia tłumaczy, że to jest kawa i Olga nie może:sorry:
Myslę, że mama jednak łatwiejsze niż Pat:-D

Do góry