reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Lenka też odkryła ostatnio swoją cipkę:-):tak:
ładnie pije z kubeczka, ale my jej trzymamy.Sama włazi na swój wózek i tam siada i potem sama schodzi. Karmi i poi wszystkie misie w okolicy, czesze sobie włoski. Uwielbia myć zęby i koniecznie to musi robić sama i njlepiej z 10 razy dziennie. Próbuje po nas powtarzać słowa z różnym efektem, ostatnio na topie jest patataj:-):-)

reklama
Zainab brawo dwa jezyki u rocznej dziewczynki super:tak:
Florka jeszcze troche a zasypie mame pytaniami(w zrozumialym dla mamy jezyku:-D):tak:
Lenka jaka samodzielna dziewczynka:tak:
Misia jeszcze nie odkryla swojej pipki. Ostatnio mi sie przypomialo zw saba juz w wieku Misi meczyl swojego "wrobelka". Mam zdjecie jak sie kapia z moim siostrzencem i obaj mieszaja sobie:eek: A na wrobelka mowil "belek":-D

No to dzieciaki zaczynaja nam już dyskutować:-D:-D
Kuba najbardziej teraz lubi mówić bach, wszystko zrzuca bądź się przewraca i krzyczy bach:-Dco do "siusioka" to też go odkrył najbardziej nie umie się nadziwić jak siedzi na nocniku i "siusiok" siusia:-D:-D

U nas narazie w tym temacie spokój;-)
Natomiast ciekawskie dziecko wczoraj się nauczyło włazić na krzesła i tym samym na biurko i stól:szok: ,a na biurku u dziadzia wszechpanujący burdel i mnóstwo pysznych rzeczy do połknięcia:-pStołeczek w łazience przy umywalce to już też nie problem:no:Włazi,zapal lampkę przy lustrze i sobie zęby myje ,niby wszystko ok,ale bierze szczoteczkę którą popadnie:-p,a juz dzisiaj spadł z tego stołka:sorry:
No to teraz juz muszę mieć na serio oczy dookoła d..y:huh:

Madzia - moja gwiazda też ostatnio wdrapała sie na krzesło, które stoi przy biurku z laptopem. Wielce zadowolona z siebie skakała po nim:szok::no:
a ostatnio robi śmieszną rzecz - jak siedzimy na kanapie razem z M, to przychodzi do nas, wdrapuje się na kanapę, bierze moją buzie i buzie M rękami i kieruje tak żebyśmy sie pocałowali:-D:-D:tak::tak: pokazywałam jej kiedyś jak sie buziaki robi i teraz zamiast dawać nam buzi to wciaż każe się nam całować:-p:-)

Pabla dokladnie o tym pomyślałam - córa chce rodzeństwa:-)
u nas też coraz więcej słów
bunt dwulatka oczywiście na topie i NIE jest ulubionym słowem
a jak ja mówię "nie wolno" to na przekór mamie zrobię i zbroję:szok:
do tego agresor jakiś i gryzie, bije rączkami po buzi a jak pokazuję, że jestem smutna z tego powodu to przytuli i zaraz potem znowu walnie:confused:
nie wiem jak postępować w tej sytuacji bo przecież nie oddam;-)

Dzieciaczki coraz bardziej samodzielne:tak: Zosia z nowych umiejętności mówi siusiu (z reguły robi w majtki, leci po nocnik i się drze - siusiu), oko, czekaj (ciekaj), pępek (pempa) i ulubione - nie ma. Przy zasypianiu nie budzi we mnie zachwytu jej gadulstwo, bo z reguły chowa smoczek pod poduszkę, szuka i mówi nie ma, nie ma, nie ma:wściekła/y: i nagle radosne - tuuu, a mnie trafia;-):eek::eek: . A nowych, ciekawych umiejętności brak i właśnie siadłam na neta, żeby cos znaleźć na temat zabaw, bo pogoda okropna, nudno w domu, trzeba coś wymyslać:no:

reklama
Do góry