reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
no to coraz więcej dzieciaczków śmiga:-) brawa wielkie
u nas rozwój mowy coraz lepszy - gaduła rośnie ze hej
na dziękuję kiwa głową, zamiast "kici kici" woła "ciiciicii"
no i teraz trenuje sylabizowanie z literką "K" więc mamy coś jak "kakakiiikekeke"
a najgorsze to chcenie wszystkiego samemu - sam się nakarmię, sam sobie buty założę, sam sobie zęby wymyję - a nie wychodzi i nerwy

Renia, naprawdę ciesz się, że robi się z Tymka taka Zosia samosia - zwłaszcza jesli o jedzenie chodzi. Mój starszak do dziś ma z tym problem, bo przecież jedzenie to nuda i nigdy go właśnie samodzielne jedzenie nie kręciło:confused2:

U nas też odkrycie literki "k" i jest koko i temu podobne ;-) A poza tym nic a nic zrozumiałego ;-)

U nas wielkim wzięciem cieszą się samochody:tak::tak::tak: na które ika mówi....paaaaaje albo paaaaada w zależności od nie wiem czego:-D:-D:-D:-D:-D
W niedziele oglądała z Tatą formułę i cały wyścig przegadała paaaada paaaaaada.... poza tym jest kilka słówek i resztę pokazuje.
Czyta też książki na głos...(chyba rodzicom) ale jest to ogólnie ujmując takie skrzypienie..:-D:-D:-D:-D niestety kiedy próbuję ją nagrać to się ustawia do zdjęcia...muszę ją kiedyś z cichacza namierzyć:tak::tak::tak::tak::tak:

no i moje dziecię wkońcu wykonuje jakieś gimnastyki i wpadło na to że jak się ją kładzie spać zwłaszcza w południe to ona może sobie usiąść...wobec czego usypia w dziwnych pozycjach jogi:-D:-D:-D pojękując od czasu do czasu że jej niewygodnie:-D:-D:-D:-Ddopiero wczoraj wpadłam na to żeby sprawdzić o co chodzi z tymi pojęknięciami przez sen...i w szoku byłam:szok::szok::szok:...dziecko spało na żulika normalnie na siedząco z jedną nogą za szczebelkami i buzią w kocyku..:-D:-D:-D

No ja nie chcę nic mówić, ale zdaje się, że Ika wie, że Łucek powinien już być na świecie i zabrała się za prezentację kumulowanej przez 13 miesięcy wiedzy... pewnie jutro wstanie, pojutrze pójdzie sama, a za tydzień oznajmi rodzicom, że się do przedszkola zapisała:-D

Ika ty to potrafisz człowieka zadziwić, :-D:-D :eek::eek:nie ma to tamto

Tymi wielkie brawa za samodzielność :-):-):-):-)

Emilka ostatnio też domaga się swojej łyżeczki,czasem coś włoży do buzi ,znacznie więcej jedzonka lata w powietrzu ale grunt,że kuma :laugh2:

reklama
Dziewczyny jak Wasze pociechy zaczęły chodzić to po jakim czasie byłyście z nimi u ortopedy ( jeśli w ogóle byłyście ) i po jakim czasie?

Do góry