reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Biedny Maciuś... buziak w paluszek!

Niestety tak to jest już u babć i rodziców, że wszędzie wszystkiego pełno... Zu też nie jest przyzwyczajona do serwet, kwiatów na podłodze ani żadnych takich cudów. I tylko jak pojedziemy w gości to normalnie raj! Tu od dvd klapke urwać tam głośnik zwalić, łyżką w kwiatku pogrzebać... ehhh... ale taki urok :-D

reklama
sa fajne zabezpieczenia na szafki- moj chrzesniak jak zalozyli to naprawde szybko dal spokoj :tak: koniecznie zatyczki do kontaktow; to zawsze mniej na glowie :tak:
Ja kupiłam takie zabezpiczenia, te do gniazdek ok nie da się ich za nic wytargac ale te na szafki już Kuba popsuł tak długo gmerał az się duało:baffled:
Maciuś żeby szybko przestało boleć cmok, cmok:tak:

Gratulujemy Wszystkim Dzieciaczkom nowych umiejętności:-):-):-):-)
Maciuś przesyłamy buziaki w chory paluszek - oby się szybko zagoił;-)
u nas niby nie ma dużo mebli, ale to nic pocieszającego bo sporo rzeczy stoi w kartonach a to jest raj na ziemi dla małego Łobuza:-p teraz mamy na tapecie ściąganie prania z suszarki, przesuwanie deski do prasowania jak Mama prasuje oraz gwóźdź programu zabawa szmatką do mycia podłogi:szok: wszelkie detergenty typu Domestos itd też są extra i nie można przejść obok tego obojętnie:baffled: musimy zamykać drzwi do łazienki bo tam jest za dużo skarbów, a o kotłowni już nie wspomnę:szok: a i Antek w końcu robi ładnie kosi kosi i moja Mama teraz trenuje Małego, żeby robił dzia Bozi:-p

Oj Macius calus w paluszek:tak:
My mamy na podlodze kwiatki, wieze mamy w szafce ale mala juz nauczyla sie otwierac, i kolumny na podlodze. Staramy sie troche zastawiac i malej czasami sie przypomni. Tak jak wczoraj zjadla troche ziemi z doniczki:baffled:
Kate u nas drzwi do lazienki tez musza byc zamkniete

Oj Maćko:baffled::baffled::baffled::baffled: lampami rzucasz:no::no::no: nieciekawy pomysł. no wszystie ciocie już wycałowały więc pewnie nie boli ale gdyby jednak to ja dorzucam buziaczka:-):-):-)

ale macie cwane dzieci ;-) moja to tylko ryczy jak czegos dostac nie moze z racji nieruchliwosci :-)

Maciu ciocia też przesyla caluska w paluszka:tak: u nas kuchnia jest królestwem;-) a najfajniejsze są szuflady i ich zawartości:-p

moje maleństwo coraz bardziej charakterne
jak czegoś nie moze to normalnie krzyk do mnie, że chce i basta
no i to przebieranie pieluch jest koszmarem
wszystko na stojąco - a jak z kupa się w takiej pozycji uporać:baffled::angry:

reklama
Renia - u nas podobnie z przebieraniem pieluszki... Ciężko w ogóle małą położyć:no: A krzykacz też się zrobił, ale raczej opieprza - gdybym myślała, że dziecię obcojęzyczne, to myślałabym, że mowi:-D Taka intonacja, takie emocje;-) Patrzy w oczy i opieprza... Nasłuchała się w brzuszku, jak mama tate szkoli i teraz mam:tak:

Do góry