reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

U nas też łazienka jest hitem:baffled: no i w kuchni szafka z garkami, ale tym to się akurat pozwalam bawić:tak:
Kaja, Renia Kuba tez pokazuje swój charakterek:sorry2:

reklama
Ha, a próbowałyście usunąć kupę siedzącemu dziecku?:-) Florka, od kiedy nauczyła się siadać, za chiny ludowe połozyć się nie da, nawet śpi na siedząco, no i pieluchy też by tak najchętniej zmieniała...:-p

No i chyba muszę pożegnać się z myślą o kupowaniu lalek, bo moje dziecko dziś dorwało się do kosza synów swoich rodziców chrzestnych i z dzikim zapałem rządziło wśród autek i motorów:-D

Surv - brzmi co najmniej interesująco. Na siedząco kupsztyla jeszcze nie zmieniałam, ale zapewne wszystko jeszcze przede mną:tak::tak::tak:
Do hitów małego odkrywcy dorzucam zużyte Papmersy:szok::szok::szok: Czasami w szale twórczym rzucę takowe (w woreczku foliowym na szczęście) na podłogę, a potem na tę samą podłogę położę młodzież. Gdzie skieruje pierwsze kroki??? W stronę Pampersa. I nie o woreczek chodzi, bo to też mamy sprawdzone:tak::tak::tak: O zgrozo:-D:-D:-D Trudno upilnować:cool2:

Surv - moja też lubi autka - u mojej teśiowej z racji posiadania 4 wnuków same samochody do zabawy i Lena je uwielbia:-)
Renia,Kicrym - u mnie też koszmar przewijania, młoda od razu na brzuch i ucieka, siłą ją muszę trzymać na plecach i nogi trzymać żeby pieluchę założyć:baffled:
I łazienka i kuchnia u nas też hit, ale kino domowe i tv wciąz na 1 miejscu:sorry2:

a ja zapomnialam się pochwalić- Tosia dzisiaj dwa raczki zrobila (kurcze niewiem jak to inaczej nazwać:confused::-p) ale chodzi o to, że przesunęła się z dwa razy i bach na brzuszek i za chwilę znowu z dwa raz i bach;-):-) wreszcie mój leniuszek się rusza konkretniej:-D:-D:-D

a Wercia starsznie kopie- jak konik, tez mi duzo czasu zchodzi na przewijanie; a dzisiaj nauczyla sie turlac, wiem pozno-leniwa bestia; czasami sie przewrocila to na ta, to na druga strone; a teraz sie turla na lozku do samego konca; zapomnialam o tym i gdy musialm uspokoic syna-wrzeszczal w nieboglosy,zostawilam ja i spadla; mamy wysokie dosc lozko,ale bylo placzu :-( mam nadzieje,ze sie jej nic nie stalo; żal niesamowity :-:)-(

Brawo dla Tosi!
Wercia nie kaksaderuj tak,ale dobrze ,ze nic sie nie stało:tak:

Tak ciocie paluszek wyzałowały,że chyba naprawde przestał boleć:-):tak:Obcinałam dzisiaj pazurki u nóg i nawet tej nózki nie zabrał jak sie zabrałam za utłuczonego,wiec chyba jest ok.Ciotki są niezastąpione:tak:

u nas przebieranie pieluchy to tez nie lada wyczyn,a juz z kupą,to wyzsza szkoła jazdy,bo mały bach i sie odrazu przekręca:baffled:Dlatego dobrze,że w większosci kupska ląduja w nocniku,ale wiadomo wypadki tez sie zdażają:sorry2:.

reklama
Ja się trochę wycfaniłam z pieluchami :-p Zu rano zawsze kupe na nocnik robi... wiadomo jak to potem w ciągu dnia, zawsze coś się jeszcze tam zdarzy ale zawijam małą do łazienki, sadzam na umywalce i myje tyłek... potem mała stoi przy wannie i na stojąco montuje pampera :-D

Do góry