reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Blanka staje sama bez podparcia i zrobila wczoraj pierwsze samodzielne kroczki

Jaskowi nadal dalekoooooooooo do referatow w jezyku ludzkim:rofl2:

GRATULACJE DLA BLU!!!!:tak::tak::tak::tak::tak:

a dziś Tymi się zapomniał i stał sam bez trzymanki jakies 5 sekund:szok:

Tymi szalejesz:tak::-D
, Kuba też tak ze dwa razy zrobił, ale ja prawie dostałam zawału:-p:-D:-D

Wlasnie bylam sprawdzic czy Fisiek spi i wiecie co?Spi na siedzaco trzmajac sie jedna raczka szczebelka:tak::-D:-DNiezly gigant:tak::-)
:-D:-D:-D:-Ddobre, tak chyba jeszcze żaden lipcowy bąbel nie spał:-D

Kuba wczoraj tak wyrżnął że mu krew z nosa leciała:szok::baffled:

reklama
jejku gratulacje wszystkich postepow :tak::tak: az milo czytac
Wera dalej nie raczkuje, chyba jest ostatnim-jednym z pierwszourodzonych bąbli,kore nie raczkuje,cio? :baffled:

Iza, witaj w klubie: Florka co prawda 3 tygodnie młodsza, ale nie sądzę, zeby za 3 tygodnie była bardziej chętna niż teraz:-p Od dwóch dni robimy ćwiczenia na wzmocnienie rączek i jak jej pupę unoszę, to na rączkach umie się oprzeć, ale sama nie i nawet nei zamierza próbować. Dopracowała do perfekcji przemieszczanie się fikołkami i turlaniem to po co jej się wysilać z raczkami?:tak:

oj u nas to samo, Szymon niedlugo skonczy 10 miesiecy i jakos sie nie pali do raczkowania. umie sie poruszac na pupie i chyba mu to wystarszy. teraz zaczal sie opierac na raczkach i pupe podnosic wiec mam nadzije ze to zmierza w kierunku raczkowania, a jak nie to trudno. takie ma tempo ten moj Wolniacha;-)
najgorszy w tym wszytskim jest tesc co caly czas sie Malego pyta kiedy bedzie chodzil i wogole jakies uwagi na ten temat robi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobrze ze juz jutro go nie bedzie:tak:

Dziewczyny każde dziecko idzie swoim tempem ja mam "przegląd" dzieci u mojej mamy w żłobku, jak pamiętam raz miała dziecko które chodziło w 9 miesiącu:tak:obecnie ma Olę która jest o miesiąc starsza od Kuby a jest mniej ruchliwa i Wikusię która ma 11 miesięcy i powoli raczuje,ale nie wstaje, jak posadziłam Kubę między nimi to mieli fajną zabawę:-D
U nas nocka znowu do d****:crazy:budzenie się co 2 godziny i pobudka o 5.45:angry:ja nie wiem czy mu zaś zęby idą, tydzień był spokój i na tym koniec:confused2::baffled:

u nas też zęby chyba atakują juniora bo zasypianie wczorajsze było koszmarem (dla mnie) zostałam podczas karmienia podrapana po szyi, po nosie, po cycusiu i ręce
Tymi miał ubaw, ja wręcz przeciwnie
no i zasypianie trwało 1h:szok:
no ale pochwalić muszę mojego facecika bo wczoraj na pobieraniu krwi z żyłki nawet nie zajęknął:-D
Misiek mama musi uwiecznić śpiego na siedząco i na zamknięty wrzucić
Olgunia grunt, że zabawki wracają ze spacerku razem z tobą:-)
Kicrym współczuje nocki - ale te zęby to ich i nas wykończą

Misiek doprowadza mnie do bialej goraczki:wściekła/y:Wczoraj usypianie trwalo ponad 1.5 godziny co go polozylam on stawal i tak w kolko myslalam ze mnie szlag trafi:wściekła/y::wściekła/y:
Dzis pobudka o 5:40 i krzykiem prekonywal nas ze pora wstac:tak:

Ja nie wiem jak bedzie z tym usypianiem jak on za kazym razem wstaje moze mu sie znudzi:confused:Jak tak mam byc codziennie to ja dziekuje:baffled::baffled:
Tymus jestes prawdziwy zych.

Wlasnie zasypia na siedzaco ,buja sie ,jak sie nie przewroci zrobie fotke ;-)Niedlugo na stojaco bedzie spal .Smiesznie to wyglada jak walczy ze snem :-D:-D

Zaczal wstawac choc sil nie ma........... co za dzieciorek.
Przewrocil sie w loczeku i spi ufff

Załączniki

• IMG_6475.jpg
    IMG_6475.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
reklama
Gratulujemy nowych umiejętności, Blu wymiatasz:tak:My już wstajemy w trybie przyspieszonym, chodzimy przy meblach i raczkujemy z prędkością światła;-)ale jeszcze same nie stoimy:happy:

Do góry