reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Surv super ze M dal sie wyspac .Milego slonecznego dnia w kinie:tak:
Dorka mi sie wydaje ze Michal tez ma refluks potrafi po godzinie od zjedeznia ulac juz wiekszosc ciuszkow mamy w plamach:baffled:Ma nadzieje ze Fisieki Fiska z tego szybciutko wyrosna;-):tak:
Brawissimo dla Olgi kolejnego raczka:-)
Mis narazie tylko tak jakLenka do kolanek sie podciaga ale jak sie go postawi za nic w swiecienie chce usiac tylko cieszy pape :-)

reklama
Szymus zdrowka!!!!!
Olga brawo.:-D
Florka juz niedlugo zadna zapora nie bedzie Ci staszna:-)
Andula Misia nawet 2-3 godziny po jedzeniu potrafi zwrocic:-(Tez jej ubranka sa cale w plamach, mate musze co jakis czas prac bo tam tez zdazy jej sie ulac:zawstydzona/y:Pani doktor mowila ze do dwoch lat jest to fizjologiczne, niektorym dziecia szybko zarasta a niektorym wolniej.

Heksa zdrówka dla Szymusia!oby szpital nie był konieczny!
Surv no Florka daje ci znać ze lada dzień ruszy i zaporę tez przejdzie:tak:
Kasia możę Olga zacznie chodzić a raczkowanie potraktuje lightowo;-):-)

Olga , Flocia brawa za postepy!:-D:-)
Szymuś dużo zdrówka i oby to świństwo poszło precz!

U nas to wstawanie jest już uciążliwe,bo tylko się obrócę ,a on już przy ławie stoi ,jedną ręką się trzyma,a drugą wali w stół:szok:usiąść z tej pozycji ciągle nie umie:no:
Największy problem mam z przewijaniem,siła go muszę trzymać,czasem nogą,bo się w sekunde odwraca na brzuszek i żadna zabawka pokazywana przeze mnie go nie interere:angry:Więc się muszę z nim siłować:crazy:

Ostatnia edycja:
Madzia jak bym o Kubie czytała:tak::-)Jeszce chwila i Maciuś będzie umiał usiąść:tak:Kuba na początku też wstawał a potem był płacz że już nóżki bolą i posadzić trzeba, a teraz potrafi sam upaść na pupę, zgina nóżki i siup na pupę i siedzi:tak:

Dziewczyny takie pytanie jak ubieracie dzieci w tak cipeły dzień?nadal mam stosować tą zasadę że op jedną warstwę więcej niż ja?Ubrałam dzisiaj Kubie body z długim, bluzę i kurtkę wiosenną, a na dół cienkie rajtuzki, bamboszki i dzinsy no i nie przykryłam go już ale chyba i tak mu było za ciepło:baffled:

Kicrym ja ubieram podobnie,tylko,że pod spodenki nie daję już rajuzków,ale za to przykrywam kocykiem.Na górę tak jak ty,a czasem zamiast body z długim to body z krótkim.No a ostatnio zamiast bluzy założyłam cieńszą bluzkę i chyba stąd ten katar:eek:.

Szymuś zdrówka
Florcia
, gratulujemy i dopingujemy. Surv ciesz się, że dziewczyna nie jest nadaktywna bo nie masz ryzyka ADHD:tak:
Olga go, go dziewczyna, gratki.

U nas było dzisiaj koło 15 C i słoneczko. Byliśmy w rajstopkach + sztruksowe ogrodniczki, góra body z długim + golfik i kurteczka z cienkim futrzaczkiem.

Tymus co do sprawności, nadal pokazuje co jakiś czas, że on raczkować umie ale ma ta czynność w poważaniu bo pełzanie jest szybsze. A robi to zabójczo, trochę jak wiosłujący kajakarz, lewa reka- prawa ręka lewa ręka- prawa :-D Fakt idzie ślizgiem niemal. No i uparcie chodzi, dookoła stołu, wzdłuż mebli i podestów, potrafi tez jedną rączką trzymać sie krzesla a drugą chwycić szafy i iść sobie dalej:szok:, a jak ktoś go chce prowadzić to jest jego osobistym królem. No i wójek (mój brat) jest królem bo bierze na ręce i nózkami Tymcia kopie piłeczkę. Tymek na jego widok szaleje.

My narazie ubieramy jak dotychczas(nie mam jeszcze kurtki wiosennej:sorry:). Boje sie mala lżej ubrac, sama chodze jeszcze w zimowej kurtce. Ale ubieram jej ciensza czapeczke a jak wieje zakladam kaptur.U nas dopiero wczoraj bylo cieplo.Wiec jeszcze troche poczekam

reklama
Moja gwiazda jeszcze nie wstaje, aczkolwiek powoli się przymierza do tego, podciąga się na kolanka a od kilku dni zamiast na kolankach chodzić to staje na ugiętych nogach, stopy na podłodze, dłonie na podłodze i jak taka małpka się przesuwa.
Ja jeszce ubieram normalnie, rajstopy pod spodnie, body z długim, bluza i kurtka, tyko już nie zakładam ochraniacza na spacerówkę.
a, i zaczęła sobie siadać po turecku:-) rączkami oczywiście podparta :-)

Do góry