reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Pat, nie mam pojęcia czy zawsze, ale jak jestem przed karmieniem, to biust dochodzi do gigantycznych rozmiarów. Super nadają się biustoniosze sportowe, bo wydają mi sie takie elastyczne i rozciągliwe:tak:

survivor26 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

andziaa ja proponuje nie zakładac nowego wątku tylko do tych celów zając wątek "jak przybieramy na wadze" boo on juz nie bedzie potrzebny a jak jest to mozna go wykorzystac w drugą strone.

Sylcia 31 espumisan to chyba dla troszke starszych, dzieciaczkóe ja naprawde bardzo polecam ta wode koperkowa nie zmienia smaku mleka i mozna dodawac do kazdego posiłku.

pabla27 kupek powoli bedzie coraz mniej wiec to nic strasznego, pamietaj duzo pic.... a spróbuj moze na brzuszek kłasc nagrzana pieluszke taki iepły kompres, no i wazne aby przed jedzonkiem polezała na brzuszku z 5 min. A moze mała sie denerwuje bo jest spowrotem głodna bo to tez tak moze byc, próbowałas podac jej ponownie jedzonko.... moze mała zjada i szybciutko głodnieje?? U nas tak bylo mały sie wiercił rzucał nogami, płakał robił sie nerwowy tez myslałam ze to brzuszek ale podpowiedzieli aby podac mu jesc bo moze potrzebuje dojejsc z 10ml niby nic a jednak duzo no i zadziałało...

kociata no natalka całe noce zaczeła przesypiac w drugim m-cu wiec dosyc szybko, no szymek przez pierwsze 2 tyg budził sie czesciej teraz kompiel o 21:30-22 potem jedzonko do 22:40 i spanko do ok 3 w nocy i o 3 jemy i spimy do6-7 no i mam nadzieje ze zymek szybko tez zacznie noce przesypiac...
Ja sobie nie wyobrazam gdyby do 9-mc miala wstawac do nati nie dawałam jej w nocy ani jesc ani pic.... nie było potrzeby wstawania i przewijania.
A daje mu róznie najczasciej to przed kąpiela ciągnie cyce a po kąpieli dojada 40ml sztucznego. jak nazbieram w dzien swoje to daje tylko swoje i mam wrazenie ze wtedy dłuzej spi.

Roni21 generalnie mały jest na karmeniu mieszanym.Rano ok
ok6 idzie mój pkarm bo po całej nocy sie nazbiera ze mu wystarczy,
ok 10 je pół na ół to co sie nazbierało u mnie i ok 40-60mieszanki
ok 13 je 90ml meszanki bo u mnie posucha
ok 17-18 je moje i mieszanke
i ok 21 moje+kąpiel+ jak cos nazbierałam to moje jak nie to ok 40sztucznego
ok 3 sztuczne 90ml
u nas jest mało posiłków bo tak w normach to dzieci w wieku 1m-ca powinny jesc 7razy na dobe po ok 90-125ml a u nas tyle nie ma mamy 6 posiłków max po 90ml.
no i karmie na zmiane piers i butla.mały po mimo butli chetnie i bez problemów ciagnie cyca.

Andzia, ja mam cyce jak donice

Surv jak znajdziesz stanik z napisem na etykietce namiot, to daj znac, chetnie tez kupie

Ja zamierzam przejsc na mieszane karmienie po nawale
Jasiek nie da mi tyle z cyckiem na wierzchu lezec :dry: smutno mi troche, tylko ze nie mam szansy sie rozdwoic :-(

reklama
ja nosze staniki do karmienia piersią. nie lubię z fiszbinami -> przeszkadza mi to.
Natalia jest taka malutka i nie winna a Gosia duża i klopsik z niej.

Do góry