reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Roni - co znaczy że słabo sie klimatyzuje?? Czyli doraźnie mi nie zadziała, dopiero regularne podawanie da efekt? No nic , narazie dałam wodę koperkową przed cyckiem, wlałam łyzeczkę do butli i podałam z butli. Zobaczymy co będzie. A mam ten drugi espotikon i myslalam że jakby co to go podam i małej pomoze, to mnie troszki podłamałaś. No ale nic, zobaczymy co będzie. Chciałam kupic jeszcze herbatke plantex, ale w aptece akurat nie mieli.

reklama
Pabla na kolki rewelacyjnie u nas działał Sab-Simplex niestety trzeba go sprowadzić z Niemiec lub Czech, on jest chyba od skończonego pierwszego miesiąca.

asioczek, ja daję witaminę K, bo takie sa zalecenia (mam nawet wbite w książeczke zdrowia dziecka). Też jestem zdziwiona, bo faktycznie 2 lata temu jak urodziłam Mikołaja, to nie było o tym mowy:eek:Jedna kapsułka na dzień do 3-4 miesiąca zycia.

KasiaDe ja też mam wbite w książeczkę i podaję moja przyjaciółka rodząca w Łodzi 1,5 miesiąca temu takiego przykazania nie dostała. A niby teraz pierwsza dawka podawana w szpitalu jest mniejsza od tej co była 2 lata temu i resztę podaje się właśnie do 3 miesiąca doustnie. Więc chciałam się upewnić, że nie tylko w moim szpitalu takie udziwnienia wprowadzili.

Pabla, no niestety esputikon, espumisan, infacol, zaczynaja dzialac dop po tygodniu
lepiej wlasnie plantex albo to co pisala kolezanka, tyle ze to z niemiec...
jak chcesz to moj tata wraca z niemiec za tydzien to nam kupi i Ci wysle

My nie mamy wit K
nie bylo zalecenia... strendz

Ale numer z tą witamina K:eek: Moja koleżanka, która rodziła 4 miesiące temu tez dostała prikaz (a rodziła w innym mieście). Normalnie czeski film:dry:

Izabelka, do 15 dnia???

asioczek, jak mowisz Sab-Simplex jest super skuteczny. Mozna go juz od poczatku uzywac, nam polozna tak zalecala przy Maxie, dzialal niemal natychmiastowo. Zreszta to jest srodek tez dla doroslych, tyle ze inne dawki sie bierze.
Witamine D3 z fluorem - wg. Niemieckich przepisow to ja ciagle codziennie Maxowi podaje. Do dwoch latek podobno powinno sie dawac...
Witaminy K przy Maxie sama nie podawalam. Dostal jednorazowo w szpitalu. Zobaczymy jak to tutaj w Kanadzie rozwiazali... :eek:
cisowianka, wspoczuje ci tej niewesolej sytuacji... masz kogos do pomocy? Trzymaj sie i nie martw zbyt duzymi ciuszkami... w koncu chodzi o to by malym nie bylo zimno, to najwazniejsze! :tak:

reklama
Pabla ja bym na razie spróbowała metody ziołowe planteks i ta woda koperkowa naprawde to dobre srodki a po chemiczne siegneła bym juz w ostatecznosci.... tylko uwazaj z planteksem bo tam jest meliska i działa on równiez troszke nasennie ja jak dawałam go Natalce to odrazu wydłuzały jej sie godziny spania z 3 do 5. A

co do witaminy K to fakt 2 lata temu jej nie było podawali tylko przy urodzeniu a dzis są kapsułki aletylko dla tych dzieciaczków które są karmione piersią a jak mieszankami to juz nie. Ale to kolejna akcja reklamowa bo ta przypadłosc(krwotoki) na którą jest wit K zdarza sie bbaaarrrdddzzzo naprawde sporadycznie.

Roni moja Natala nie chciała pic Nan ani bebilonu a w humanie robiły sie notrycznie grudki i zatykały smoka. bebiko było ok. ale jak sie dowiedziałam ze ma własciwosci lecznicze i dodatkowe składniki ułatwiajace wypróznianie to zrezygnowałam bo chciałam aby jelita organiz małej samodzilnie ladnie sie oczyszcał a nie ze wspomagaczami. a po enfamilu regularnie sie wypróznia, sie ma zastoju, kolek, i nie ulwa.... wim ze drogi ale d pół roku jakos dam rade a potem przechodze na kartonik.

Do góry