reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Też oglądałm DDTVN no i w sumie niczego ciekawego nie było:confused:
mój kuba próbuje sie podnosic przy meblach:baffled:narazie mu nie wychodzi ale kombinuje idzie wlezie:dry:
kate Kuba tez tak pije:tak:ale ja do zasypiania nie daje butli, nie chce go nauczyc ze ma picie do spania:happy:

Sylcia - brawa dla Wiki!
u mnie niestety z nabyciem nowych umiejętności popsuło się spanie w dzień. jest koszmar, za kazdym razem zasypia jakoś sama, ale po 15-20 min pobudka z płaczem i muszę usypiać. i biorę na ręce i lulam. i spi potem jeszcze z 1,5 godz, i tak jest i przed południem i popołudniu. Ale dziś juz sie zbuntowałam, jak się obudziła, wzięłam na ręce a ta sie wygina, płącze itp, więc odłozyłam z powrotem do łózeczka. Słyszę że jest cicho, ale boje sie sprawdzić, bo łudzę sie że śpi a ona pewnie juz coś kombinuje:baffled::sorry2:
sprawdziłam - śpi:szok::tak:
ciekawe jak długo:confused::sorry2:

Pabla to fajnie że usnęła Lenka z powrotem. Moja Olka nie chce spać po ponownym odłożeniu :crazy:, a śpi 3 razy po 20 minut czasem dochodzi do 40 :szok:

Sylcia - brawo brawisimo dla Wiki:tak::tak:
Kasia moja też ma silne rączki ale jakoś dupska nie chce podnieść:dry::-p a jak sie zaprze o ścianę nóżkami to ma nerwa, bo nie może dalej do tyłu pełznąć:sorry2:
Ja tez ogladałam ten zajawek w DDTVN (mąż mnie wolal, że coś bedzie dla nas, mało sobie nóg nie połamałam biegnąc:crazy:) i też uważam że bez nadziejny reportaż:no: nic z niego konkretnego nie usłyszałam, wiecej od was się dowiem:tak:
Pabla wiesz jaki my mamy sposób na spanko małej, kładziemy do łóżeczka i wychodzimy, i jakiś chwil parę i śpi (wcześniej jak się z nią kładliśmy to nawet w głowie jej nie było spanko:sorry2:) a jak jest sama w pokoiku, to troszkę pomarudzi i robi odlot:-D aczkolwiek ostatnimi czasy tez zaczyna różne cuda robić w łóżeczku i jakoś ostatnio upodobała sobie spanie w poprzek, niewygodne jak cholera,a le jak ją starałaam się poprawić , to wstawała, więc dałam sobie spokój:happy:

Tymek wczoraj zdradził się, że jednak raczkuje. Położyłam karimate przed telewizorem a on chciał teletubisia dotknąć. Na brzuchu się nie dało podpełznąć więc on na raczki i z 5 kroczkow zrobił. Dotarł do telewizora i oczywiście olał wniebowzietą mamę. Dzisiaj jakby zdarzenia nie było. Kiedys stawał na czworaka i sie kolysał, dzisiaj uważa to chyba za strate czasu i od razu na brzuch i foczkuje.

Brawo dla dzieci za nowe osiagniecia:tak:
Misi troche renuje raczkowanie ale jeszcze nie raczkuje, siedzi juz coraz lepiej, a na brzuszku uwielbia lezec i caly czas sie turla.
Bylismy u chirurga z ta gula na karczku. Lekarz powiedzial ze nic nie pokojacego nie widzi ale mamy zrobic USG. Na USG musimy jechac do Gdanska. Zobaczymy co potem.

reklama
Ja od kilku dni klade Miska zamaist o 8 to o 7. Wieczorem jest tak marudny ze nie wyrabiam,boje sie ze tak jak Tymus zacznie mi fundowac pobudki o 5 bo za duzo snu widocznie mojemu dziecku szkodzi.;-)

Do góry