reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

My tak samo jak Pabla i Dorka, z tym że do rajstopek prawie zawsze sukieneczka - mam głęboko zakorzenioną traumę z dzieciństwa na przymusowe latanie w samych rajstopkach:-p:-D

reklama
U nas w mieszkaniu jest zimno jak w psiarni wiec musimy grubo sie ubierac. Do spania mala paraduje w body z dlugim rekawem + pacacyj + jakas bawelniana bluzeczka z dl. rekawem. W dzien podobnie tj. 3 warstwy ubran.

beaa no to cieplutko
ja podobnie jak wiekszośc na noc pajaca+skrpetuchy cieniuskie bo Szymek od urodzenia ma zimne stopy
w dzien body z kr. rekawkiem na to koszula flanelkowa, lub bluzeczka jakies spodenki dresowe i 2 pary skarpet cieniuchne i na to z abs-ami zamiastk kapci.z samego rana po obudzeniu przez pierwsza godzinke ma kamizekle(bo ja spie przy ptwartym oknie) wiec po zamknieciu okna ok godzinki ma kamizelke na sobie.
ale raczej ubranie dostosowuje do domu-pomieszczenia w którym jestesmy u mojej mamy jeszcze lzej a u tesciów cieplej.
co do rajstop to ja nie trawie i nawet w szafie nie posiadam takowych.

my na noc mamy juz calkiem chlopskie pizamki i sa spodenki dlugie, koszulka z dlugim rekawem i zakladam Malemu skarpetki. w dzien body z krotkim lub dlugim rekawem i spodenki od dresu no i skarpety ktore czesto laduja w katach;-) ale my mamy bardzo cieplo w domu wiec nie chce go przegrzewac. Spal w spiworku ale on bardzo lubi swoja kolderke wiec wkladam go do spiworka tylko wtedy jak jest bardzo zimno na zewnatrz. a tak normalnie to spi odkopany z tej kolderki

My też podobnie - koszulka z krótkim rękawem lub bodziak bez rękawów, bluzeczka, spodnie dresowe, na noc tylko cieniutki pajacyk... Czasem rajstopki, bo mamy ich sporo - babcię rozczula malutka w rajstopkach (mnie też:-)), więc kupuje, poza tym, mała śpi na balkonie w kombinezonie, a pod nim ma rajstopy, bo wygodniej:tak:!
Ciągle się pilnujemy, żeby nie przegrzewać, ale trudno ubrać malucha, który pół dnia spędza na podłodze:wściekła/y: Mi się wydaje, że musi jej być zimno... Rozkładamy wielki koc na panelach, ale mała nie potrafi leżeć w miejscu i ciągle się przemieszcza...

Survivor tak tak ubieraj sukieneczki.Ja tez mam tą traumę z dzieciństwa,jak w przedszkolu kazali nam chodzić w samych rajtuzach:crazy:a ja się tak wstydziłam:zawstydzona/y:
Beaa to chyba macie naprawdę zimno.

Ja właśnie się zastanawiam czy na noc nie zrezygnować z body pod pajacem,bo on te pajace ma takie cieplejsze,a śpi pod kołderką,ale się nie rozkopuje.

:)
ja w dzień. body z długim rękawem...rajstopki i bluzeczka oraz sukienka albo spodnie i bluzę.
Jakoś też nie bardzo jestem do samych rajstopek...mam z dizeciństwa kilka szałowych zdjęć w stylu rajtuzy po pachy:-):-):-):-D:-D:-D:-D wiec mam to samo co surv i madzia:-D
na noc body z długim rękawem, pajacyk welurowy i śpiworek:tak:

U nas gorąca nie ma.:-)

A ja myślałam, ze to ja mam tylko coś z tymi sukieneczkami;-);-) U nas na noc: bodziak i śpiochy a w dzien: bodziak, rajtuzki i sukieneczka (przeważnie uziowa:-p) albo spodniczka:rofl2: albo bodziak, spodnie i skarpetki-niewidki(czyli szybko znikające ze stópek):-D;-)
Post ja też mam parę czaderskich zdjeć z dzieciństwa w rajtuzach i do tego np. dwie mysie kitki w gigantycznych kokardach:-p:-p:-p:dry:

pragne poinformowac ze moje Dziecko (i tu uwaga):
1) mowi mama, i to tak zalosnie ze mi sie serduszko sciska:-)
2) pelza, zostawilam go na chwilke na brzuszku a on zawedrowal w druga strone pokoju i sie w kat wcisnal:-Dw dodatku pelza do tylu:-) w koncu Rak, po mamusi;-)

reklama
My w dzień bodziak z dł.rękawem i rajstopki bądź też cieplejsze śpiochy albo dlugie skarpetki spodnie i body z dł.rękawem. Tak chodzimy w domu + czasem kapcie :happy: Na dwór jedna z kompletu jak powyżej oraz bluza z futerkiem w środku :happy: oraz kombinezon przejściowy( z zimowym już się pożegnaliśmy) , rękawiczki i czapusia oraz butki. I w takiej kobinacji jeszcze dziecko pod śpiworek :-) Na noc z kolei pajacyk frotee lub jakis taki.
Ale noszę się z zakupem getrów dla dziecka szczególnie jak zacznie raczkować : Getry Ocieplacze z mięciutkiej frotki 7 KOLORÓW (578279677) - Aukcje internetowe Allegro
lub specjalnie żeby poddenerwować Tosikę :-) : Cow BabyLegs - Nosidła ergonomiczne, meitai, pieluszki wielorazowe, chusty
Giraffe BabyLegs - Nosidła ergonomiczne, meitai, pieluszki wielorazowe, chusty coprawda to krowa i żyrafa a nie zaebra ale podobne :happy:

Pearl gratuluję postępów dzieciaczka. Adaś też mówi mama z rozpaczy :-)

Ostatnia edycja:
Do góry