reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
No no Kubuś raczkuje gratulację,tyle co się nasze dzieciaczki rodziły a tu już raczkowanie,ciekawe kiedy moja niemotka zacznie,ale marnie to widzę bo on nawet nie próbuje.Za cholerę na brzuchu nie chce leżeć
Kamu, spokojnie, Florka też leniuch, czasem pupę od niechcenia uniesie, ale na brzuchu też już nie bardzo chce leżeć, bo siedzenie ciekawsze....ja się nei martwię, każde dziecko ma swój czas i 99% z nich jednak w końcu zaczyna chodzić:tak:

Kuba, gratulacje, niesamowity jesteś! Florka-fajtłapa oczka z wrażenia przeciera:-D

Kubulku brawo super, teraz to mamcia z oczu nie moze spuscic :tak:
U nas Mis ciagle pozycje do raczkowania przyjmuje ale za cholere nie wie co dalej zrobic;-):tak:

Niestety Melisa nie pomogła i było kilka pobudek, na szczęście kilka minutek i zasypiał.Żeby chociaż jeszcze rano dłużej spał:no:

Kamu a moze on sie budzi bo go cos boli a nie dlatego ze niespokojny bo meliske to jak dziecko jest marudne wiesz hustawka nastrojów, a jak cos boli doleg,np. ząbkowanie to polecam IBUM w syropie dla dzieci powyzej 7kg mozna podac 3cm co 6 godzin ja nie stosuje, jak cos to doraznie i tylko na noc wtedy po jedzonku daje 3,5cm nam pomaga przy dolegliwosciach, co prawda nie z ząbkami ale polecam, jest on przeciwbólowy,przeciwzapalny, przeciwgoraczkowy, Kosztuje nieduzo moze warto spróbowac ale doraznie i nie za czesto bo jak wiadomo wszelkie syropy są ciezkie na wądroby maluszków i trzeba uwazac

Kuba jesteśmy bardzo dumne z Ciebie. Brawo:-):tak::tak::tak:

Brawo Kubuś! Widząc jakie akrobacje wykonujesz na puzzlach, nie miałam wątpliwości że lada chwila ruszysz ;-)
Kamu, nie przejmuj się, moja też leń;-)

u nas też leniowato i leżenie na brzuchu nadal jest buuuuuuu. ale ja już wrzuciłam na luz tylko lekarka się cały czas pyta czy pełza i raczkuje a ja jej na to że u mojego dziecka nie przewiduję takich akcji:-)

Właśnie Kochane, trzeba wrzucić na luz poprostu...dziecku w końcu znudzą sie wyuczone juz pozycje i zacznie próbować czegoś innego. Prędzej czy później chodzic zacznie, a jak do tego dojdzie to już jego sprawa. Byle tylko obserwować czy wszystko jest ok.

Nasz ślicznie przyjmuje pozycje do raczkowania,ale jeszcze nie umie ruszyć.Za to robi figury jak ostatnio Kubuś na fotkach.

Jak ubieracie swoje bąble na noc i w dzień?
Chyba już ta reguła ,że jedna warstwa więcej niż my nie obowiązuje,skoro maluchy się bardziej ruszają.Sama nie wiem:confused:
Ja na noc ubieram body i pajaca,a w dzień body,bluzeczke,spodnie i skarpety.My już nie grzejemy,ale jest ciepło ja chodzę w krótkim rękawku.

Madziu, ja ubieram tak samo
tylko na noc tylko pajaca, pozatym młoda śpi w śpiworku więc sie nie rozkopuje.
a w dzień albo body z długim rękawkiem i półśpiochy albo body z krótkim rękawkiem, bluzeczka z długim, dresiki i skarpetki. Wolę jednak półśpiochy bo skarpety ściaga od razu i wciąż ma gołe stopy.

reklama
Kubus gratulacje.
Misia tez juz pozycje do raczkowania ma opanowana,ale slizga podloga nie pozwala jej raczkowac:no: Musimy wyprobowac sposob Kircym:tak:Juz myslalam zeby jej ubrac G nakolenniki do ukladania paneli;-)
Ja na noc malej ubieram pajaca albo kaftanik i spioszki. W dzien ma body z krodkim i bawelniana bluzeczke z dlugim, rajstopki i kapcie, a jak nie rajstopki to spodenki ze skarpetkami.

Do góry