reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Post no nieźle, frida z odkurzaczem:-Dw sumie to mi by się przydało bo Kuba ma taki katar że zwykła frida nie daje rady:no:
Beaa my mamy nasivin na noc a w dzień sól morską (dr powiedziała ze nawet do 7 razy dziennie)
Wróciłam od lekarza, Kuba ma oskrzela czyste, dr mówi że to jakiś wirus wszechobecny bo ma multum dzieci z takimi objawami. Dostalismy deflegmin, oscilokocinum, calcium więc się kurujemy, ale mały źle znosi taką chorobę nie chce mysleć co by było przy czymś powarzniejszym:szok:
Kuba sam nie raczkuje, ale wysoko podnosi pupę do góry, ale ręce zostają. Trochę sie przesówa ale nie są to oszałamiające kilometry:-D

reklama
Trudno mi przeczytac wszystkie posty z rana bo takie macie dziewczynki tempo ze hej:-) moj Maly raczej tez do tych leniwych nalezy jesli chodzi o raczkowanie, w sumie z chlopcami to jakos zawsze tak bywa ze chyba sa wolniejsi niz dziewczynki. Ale siedzi bardzo ladnie, w sumie juz sam bez zadnych poduch moze siedziec ale czasem go obkladam w razie jakby sie przewrocil:-)
bea podzielam Twoj bol jesli chodzi o charakter dziecka, Szymon jest podobny, taki zlosnik Maly. Ale nie caly czas tylko jak mu cos nie pasuje to tak sie wscieka ze hej.

Z tym katarkiem to tak to jest , my też walczyliśmy rożnymi sposobami od soli fizjologicznej po NASIVIN maść majerankową etc. ale chyba najlepszym sposobem byłoby odciągnięcie jednakże Adaś się nie dawał.

Ponadto byliśmy dziś na kontroli pani dr pierwsze co się mnie dzisiaj zapytała to czy dziecko nadal się poci a ja jej znowu na to że nigdy się nie pociło. Ponadto zaleciła mycie włosów szarym mydłem ze względu na suchą skórę głowy ni i było też parę słów o wadze ale to już na innym wątku. Przepisała nam na tą głowę maść hydrocortizum a ja się doczytałam że się używa jej przy AZS.

A mi ktoś oddał moją córkę:-) zero marudzenia dziś, ładnie się bawiła, zadowolona, uśmiechnięta:tak: oby tak dalej.
Disiaj nie dałam jej syropku na noc, zobaczymy jak w nocy będzie.

kurcze to chyba serio babci pozytywne fluidy tak wpływają na Tymka
dziś zaszalał i zaczął robić "kosi kosi":-D
syna nie poznaję, ale miło być tak zaskakiwaną:tak:
teraz śpi totalnie wymęczony po popisach;-)

Surv jak chcesz te książki to prześlij mi maila.
Maksiu to straszny leń,najlepiej to cały dzień by sobie leżał i nawet nie obracał,o raczkowaniu to na razie możemy pomarzyć,ale chociaż w miarę ładnie wychodzi mu siedzenie.
Co do "Katarku"moja sąsiadka to używa i mówi że jest super.

reklama
No ja tez radze liwus zebys zmienila ta pania dr. Po co masz sie denerwowac po wizycie i wogole.Jesczez takie sugestie Ci beznadzijne daje

Do góry