reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Brawo Tymek, szalejesz z rozwojem:tak:
Smacznego dla Zuzu Głodomorka:tak:

Olga postawy do raczków przyjąć nie potrafi, a jak ją tak "posadzę", to ma minę - ale o co chodzi:confused: Za to siedzenie już super - bardzo ładnie się bawi zabawkami przed nią położonymi - sama sięga, wypuszcza z rączki i bierze kolejne.

reklama
Moja też postawy do raczków nie kuma narazie, aczkolwiek postawiona tak potrafi chwilę sobie w takiej pozycji postać:-) a potem próbuje ruszyć lub chwycić zabawkę a nos już ryje w podłodze:-D
u nas też zrobiło się spokojniej, mała juz tak nie jęczy.....więc moze to nie zęby tylko parodniowa pokazówka - jaka to ja potrafię być upierdliwa;-)
dzis nie dam jej ibufenu na noc, zobaczymy jak będzie.

No to Kuba zbiera wszystkie marudy od lipcowych dzieciaczków. U nas z dnia na dzień gorzej, zębów nadal brak. Dzisiaj lekarz bo mały ma straszny katar i kaszel (pierwszy raz w jego życiu) co najdziwniejsze Kuba bierze Zinnat a tp przecież antybiotyk więc nie kumam o co kaman ????przy antybiotyku choroba?:wściekła/y:W nocy masakra ale teraz to go katar męczył, bidulek.
My dajemy bioGaje w kropelkach i lacidobaby:tak:

U nas dzień marudy się zaczął bo zęby chyba wychodzą i to bardzo i jest ciągłe marudzenie wpychanie rączek do buzi.
Jeśli chodzi o raczkowanie to nawet nie jest źle. bo wypina pupę do góry będąc na kolanach ale jeszcze nie ma zbytnio siły podnieś głowy i oprzeć się na rękach. Natomiast jak nogi mu leżą na podłodze a on podnosi się na rękach to daje radę.
I wydaje mi się że mój syn szybciej zacznie raczkować niż sam usiądzie. No ale wszystko się okarze...

Brawo Tymek!:-)

U nas chęci do raczkowania brak - mała stawia bierny opór, gdy ją chcę w tej pozycji ustawić, wokół siebie na brzuchu też nie bardzo się kręci, o przemieszczaniu w którymkolwiek kierunku nie wspominając - leniuch wstrętny jest, bo nawet zachęta w postaci kota nie działa - owszem dziko się napala, żeby go dotknąć, ale jak nie sięga to wyje, żeby ją przesunąć a sama tyłka nie ruszy:-p
Siedzenie ok, ale w poduszce do karmienia, bo sama się jeszcze giba... za to w tejże poduszce i z garnuszkiem między nogami potrafi i pół godziny siedzieć, wściekle zaabsorbowana wyjmowaniem klocków i waleniem nimi o łóżko:-D

u nas też nadal maruda, rano protest na kaszę, po pół godziny przekonywania zjadła pół miseczki i tyle:baffled: Za to wczoraj wszamała cząstkę jabłuszka i kawałek ciasteczka bebe - ale one są jednak za duże dla niemowląt i się kawałami odrywają, więc zaraz szorujemy po biszkopciki odpowiednie dla wieku:tak:

Surv - moja też leniwa....co do kręcenia sie wokół własnej osi to muszę nieźle sie nagimnastykować z zabawkami żeby mała się obróciła, widzę że umie ale woli na wprost sie gapić.
Co do siedzenia - posiedzi chwilę ale mam wrażenie ze jeszcze nie gotowa na takie wyzwania bo po krótkim czasie wygina sie i chce leżeć:dry:
Jak chce do czegoś sięgnąć to wyciąga ręce i jak nie udaje jej sie to zamiast troszke pogimnastykować sie od razu ryk....
co do raczkowania - moja też bunty odstawia jak próbuję ją postawić w takiej pozycji, zaraz sie wygina i próbuje wrócić na brzuch. Więc teraz kładę ją brzuszkiem na mojej łydce, tak że rączkami prostymi opiera sie z jednej strony a nóżkami podkurczonymi z drugiej....i tak sporo potrafi wytrzymać, jeszcze ją bujam na nodze tak żeby odrywała ręce od podłogi i z powrotem na te ręce wracała. Może tak spróbuj.....

Ja tez mam malego leniwca w domu, checi do raczkowania brak. Do tego jeszcze ma niezly charakterek, o wszystko sie wkurza.
Moja mama mowi, ze ja bylam spokojnym dzieckiem, jak mi dala mleko to je pilam i nie marudzilam (dziecko czasow komunizmu, nie mozna bylo marudzic:-)), a ta moja panna szaleje z mlekiem, odpycha butelke nawet jak jest glodna- prawdziwa zlosnica.

Mam pytanie, co dajecie dzieciom na katarek?
Ja stosuje sol fizjologiczna w sprayu, masc majerankowa i olejek olbas. Zastanawiam sie co jeszcze jej dac:confused::confused:

zurv...marchewka z ryżem została wchłonięta....teraz czekam na reakcję w postaci braku kupy albo kupy gęstej...och marzenia.... jeszcze parę lat temu nie marzyłam o gęstej kupie.... nieźle co?
mnie się wydaje że to jakiś wirus no bo antybiotyku już nie dostaje i biegunka powinna minąć. Już sama nie wiem:no:

Mam pytanie, co dajecie dzieciom na katarek?
Ja stosuje sol fizjologiczna w sprayu, masc majerankowa i olejek olbas. Zastanawiam sie co jeszcze jej dac:confused::confused:

Ja psikam wodą morską i ściągam fridą a na noc stosuje otrivin dla niemowląt i mała ma nocke bez gilów...

Ostatnia edycja:
reklama
ja dawałam nasivin i miałam wrażenie że jej pomaga przetkać nos. Jeszcze takie kropelki Euphorbium homeopatyczne też dawałam, no i frida.
A wiecie że jest coś takiego jak frida tylko do odkurzacza??:-D
widziałam w szpitalu. Końcówka taka jak do fridy którą się zakłada na rurę do odkurzacza:szok::szok::szok::szok: jak dla mnie hardcore ale widziałam że bardzo skutecznie odciągało katar.:tak::tak::tak:
podobno w aptece można kupić

Do góry