reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Post idz do apteki kup ORSALIT JEST TO PREPARAT ,KTORY PODAJE SIE DZIECIOM JAK MAJA BIEGUNKE UZUPELNIA ORGANIZM W ELEKTROLITY ,CHLORKI ,POTAS ITD jEST OD 6 MIESIACA.
My juz po wizycie bylo badanie i usg wszytko na 6 super ciesze sie bardzo:-):tak:

reklama
no my też dajemy lakcid i jeszcze jakieś inne leki ale nie wiem czy to na biegunkę, w szpitalu kazali taka dietę dać.
Julia, kaszka ryżowa to to samo jak kleik prawda??? bo my nic smakowego nie możemy. Ika je z żałością że taki syf jej dajemy

Andula przynosisz dzisiaj dobre wieści~!!! Mam nadzieję, że skończyła się zła passa u naszych dzieciaczków, i teraz wszystkie będą zdrowe!!:tak:

A ja dzisiaj podzielam los Pabli i mam straszną maruuuudę, myślę że to ząbasie bo ślinie się nieprzeciętnie (nakładam jej śliniaczek, bo tak to bym musiała bodziaki wymieniac non stop) aczkolwiek sprawdzałam dziąsełka i ni widu, ni słychu:no:
A co do usypiania to myślę, ze Florka telepatycznie dogaduje się z Anosią, bo dziewczyna jest tośka w toćkę jak jej koleżanka:-pI też muszę coś z tym zrobić, tylko nie wiem jakie działania mogą wspomóc przy zamianie terrorystki na grzeczną i ułożoną dziewczynkę:-p

Brawo, Adaś! zazdrościmy, bo Florka to nawet wokół własnej osi się nie obraca. Za to dziś zrobiła furorę w kinie, bo 3/4 filmu przesiedziała sama na osobnym fotelu jak duża dziewczynka i z szeroko otwartym dziobem chłonęła feministyczną wiedzę z komedii "Najlepszy chłopak dla mojej dziewczyny":-D
Post, ja małej gotowałam samą marchewkę i ryż i miksowałam - jakdużo marchwi to jest słodkie i smakuje prawie jak deserek. No i wyślij kogoś po deserki z jagodami albo suszone jagody i też jej dawaj - zatwardzają jeszcze ładniej niż ryż!

Oj tak, po jagodach moja miała kupkę jak dorosły człowiek, dużą i zbitą.....
Surv - fajnie z tym kinem, kurcze i ja bym sie wybrała, musze tylko kogoś do towarzystwa znaleźć bo samej mi sie nie chce.

Post na biegunke to tez mi lekarz zalecil banany jesli twoja dzidzia juz miala z nimi do czynienia. maja duzo magnezu i jako zapychacz dzialaja wiec polecam:-)
Andula gratulacje, dobrze ze wszystko w porzadku:-)
Moje dziecko to ma tylko taki problem ze sie budzi i natychmiast musze tego cyca podac. Zaraz pozniej zasypia wiec nie mamy akcji ze sie drze godzine czy cos no ale same te pobudki sa dobijajace. Andula wspomniala ze kamu ma jakies madre ksiazki na ten temat, czy moge zapytac jakie?:-) tez przeczytalam duzo madrych rzeczy ale u mnie to nie funkcjonuje bo ja za slaba jestem. Nie potrafie go zostawic w lozeczku samego jesczez jak sie drze...
A co do zasypiania to on ladnie zasypia wieczorem. juz mamy taki system ze codziennie jest jedzonko, kapiel i spanie:-)i moj syn juz o tym dobrze wie:-)wiec przynajmniej z tego sie ciesze:-)a w dzien to roznie, ogolnie to musi sie dobrze wymeczyc wtedy nie ma problemu ze spaniem.
ja to mam taka metode, moze nie zbyt zdrowa, ze jak Malemu sie chce spac to puszczam mu jesczez chwilke jakas bajke tak na dobitke:-Dwtedy odkladam do lozeczka i spanie jak 102:-D

reklama
Do góry