reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Pearl, ja dokładnie tak samo rozpuściłam swoje dziecko:baffled: Na pierwsze nocne karmienie brałam ją od początku do nas do łóżka, no i oczywiście obie natychmiast zasypiałyśmy, a potem na każdą pobudkę cycka, żeby przespać choć godzinę.... też muszę się za to zabrać, ale mamy jeszcze do przerobienia zasypianie bez wrzasku i oba naraz chyba nie przejdą. A z zasypianiem coraz gorzej jest: mała potrafi ryczeć 2 godziny bez przerwy i ani prośbą ani groźbą nie daje się uspokoić - a już tak pięknie sama zasypiała:-( co gorsza wcześniejsze metody z mądrych książek też już kompletnie nie działają, Młoda prędzej udusi się od płaczu niż da uspokoić - powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek znowu zacznei normalnie zasypiać:baffled:

reklama
Surv Florka nauczy sie ladnie zasypiac jestem pewna moze ma zly okres sama nie wiem moze boi sie usnac Misiek zasypia od razu po butli tylko ta jedna rzecz jest wzorowa w jego zachowaniu.W dzien potrzebuje ciaglej uwagi jak lezy na macie ja siedze obok bawi sie ladnie tylko odejde drze sie jakbym go ze skory obdzierala:tak:

Madzik - u mnie też przewijanie stało sie walką jak na ringu.....ja próbuję ją umyć, przewinąć a ona siup na brzuch, potrafi się cała w kupie wysmarować przez te przewroty i naprawdę juz cieżko mi ją powstrzymać. Narazie w miarę działa jak dam jej do rączek paczkę chusteczek nawilżających lub czystą pieluchę.
Dziś koncert od 03:00 do 04.00 rano:szok: uspokoiła ją dopiero butelka mleka.....już mi od jakis dwóch mcy nie jadła o tej porze....ale potem zasnęła i spałyśmy prawie do 08:00. Kup wczoraj 3 naliczyłam, to nasz rekord odkąd jesteśmy na butli ( czyli od jakiś 5 mcy:sorry2: )

Dlatego przewijak zlikwidowałam i walczymy na łóżku, ale obowiązkowo coś fajnego w łapki:tak:
Pabla pomyśl jak to będzie, gdy Lenka zacznie zwiewać na raczkach;-):-D

Kasia - ja też już przewijak oddałam siostrze i przewijam na łóżku lub podłodze....na przewijaku młoda sie juz nie mieściła a jak jeszcze zaczynała wierzga albo próbowała złapać namalowane żabki na przewijaku.....oj ciężko było.

Ja tez zrezygnowalam z przewijaka na rzecz lozka:tak:
Zaraz wychodzimy do ortopedy trzymajcie kiuki aby wszystko bylo Ok bo to nasza pierwsza kontrola:tak:

my przewijak mamy duży więc się mieścimy jeszcze.

Mam prośbę, dziewczyny co przerabiały biegunki. Jak leczyłyście dzieci w domu???
Ja daję dużo pić i do jedzenia kleik ryżowy na wodzie oraz marchewkę, co jeszcze???? Martwi mnie to bo jak tak dalej pójdzie to znowu trzeba będzie do szpitala a wolałabym tego uniknąć

reklama
ja też dawałam lakcid! I świetnie pomógł!!

Opróćz tego kaszkę ryżową możesz dawać? Bo ona świetnie zakleja!!!!!

Do góry