reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

my po wczorajszych odwiedzinach
syn spisał sie wzorowo:-) może chodzić do koleżanek - wstydu nie przynosi
pięknie się bawił (sam, koleżanka Oleńka też wolała sama)
obserwował bacznie panienkę - kilka razy złapał za rączkę;-) ale Ola nie była mu dłużna i też chętnie tą rączkę wyciągała:-)
ok północy moj książę postanowił jednak przerwać spanie i dał znać rodzicom, że nie wypada na śniadanie zostać (toż to pierwsze spotkanie)
najtrudniej odprowadzało mi się tatusia - z wiadomych powodów (ślisko jakoś było;-))
no a dziś nad ranem mój pieszczoch obrócił się na brzuszek i domagał się coby mama drapała po pleckach i tak sobie zasnął:szok:
miziak mi rośnie straszny

reklama
U nas znów kiepska nocka, od 21:00 do prawie 24:00 młoda się budziła z płączem co 30-60 min:szok::no: nie wiem o co kaman....nasmarowałam jej wieczorem dziąsełka dentinoxem ale nic nie działa. Byłam dziś w dwóch aptekach szukać żelu - oraje baby ( czy jakoś tak - podobno super, nawet Pani w aptece powiedziała że najlepszy ) ale nie było:-(
od 24:00 do 06:00 juz spała twardo, nawet sie nie kręciła.....
teraz zalicza drzemkę nr 1, już śpi 1,5 godz.

orajel trzeba zamawiac bo nigdzie od reki nie znajdziesz
a dentinox mozesz odrazu wywalic i nie kupowac zadnych innych zeli typu bobodent itp

U nas od rana wrzask o byle co, ale obejrzałam jej dokładnie górne dziąsła i tam pod skórą praktycznie cały zarys jedynek widać, a od dołu już białe prześwituje więc to chyba to... na okoliczność masowania sobie dziąseł wszystkim co popadnie, młoda skonsumowała właśnie kawałek papieru do drukowania zanim zareagowałam....... pocieszam się, że to surowiec naturalny, prawie jak ekologiczne żarcie:-p

My wczoraj bylismy na pogotowiu:confused:mały z piątku na sobote miał 39 stopni, totalnie nie wiem co mu jest. Na pogotowiu dr powiedziała ze oskrzela, pluce czyste, gardło lekko czerwone, ale niemiła kobieta bardzo:wściekła/y:Jetseśmy dalej na tych lekach co mieliśmy, dziaiaj już lepiej, w nocy nie miał gorączki rano też nie. Bardzo nie chce jeść totalnie nie wiem co z nim jest:confused:zawsze ładnie jadł, dziaseł nie ma czerwonych wątpie że to zęby:confused:

Roni - dzieki za info, pisałam już na głównym że zamówiłam orajel i będę mieć we wtorek:tak: ibufen kupiłam, dam jej teraz jedną dawkę, mam nadzieję ze będzie lepiej. A tym dentinoxem smarowałam jej wczoraj dziasła z 5 min i nic:-( wydaje mi sie że zęby bo tak jęcząca jeszcze nie była, dziąsła twarde prawie jak zęby i gryzie wszystko, łącznie z łyzeczką jak ją karmie......a puzzle piankowe to hit, gdybyście słyszały jaki odgłos wydają jak ona trze nimi te dziąsła:baffled:

A nie mówiłam, że Dentinox nie działa;-)
Co do ząbkowania, to Miki miał twarde dziąsła, nic po nich nie było widać i zęby wyszły, a Olga rozpulchnione ale jeszcze nic nie ma:dry:
Kicrym, zdrówka dla Kubusia!

młoda wypiła troche tego ibufenu, nie całą dawkę ,czyli 2,5 ml ale troszki mniej, narazie tylko raz jęknęła i śpi, oby tak do rana.

reklama
A myślałam że ten dentinox działa,ja sobie smarowałam to czułam takie znieczulenie,ale jak mówicie że ten orajel jest lepszy to go zamówię i dobrze że poradziłyście z tym ibufenem,bo Maks w nocy to za cholere nie da sobie smarować dziąsełek

Do góry