reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

widzę, że nowa mama do nas dołączyła, witaj Pearl!:-)
Andula co za zakupy robisz, przyznaj nam sie szybciutko;-)
a my nockę mieliśmy rewelacyjną, a co by nie zapeszyć, mała wstała tylko raz, gdzieś o 4-5tej (niepamiętam hehhehe) później obudziła się o 7.30 zjadła pobrykała grzecznie w łóżeczku (oczywiście naszym:-p) gdzie mama sobie obok słodko spała i zasnęła sama:szok: i wstała dopiero 10.30!! Normalnie tylko rodzić takie dziecia:rofl2:
zastanawiam sie dziewczyny, czy jak jest z -3-4, i pada taki mokry śnieg czy wychodzić na spacerek???:confused:

zakupy to jest to:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D
oj wychodźcie już te ząbki i nie psujcie nam dzieciaczków:tak:

reklama
Zakupy robie ale nie dla siebie kupuje jakies tanie rzeczy w Uk a M je pozniej sprzedaje w Pl bo u nas drozyna straszna duzego zarobku na tym nie ma ale pomalutku na meble kuchenne do mieszknka sie uzbiera:-)
Bylam na spacerze u nas pogoda wiosenna pieknie chodzilam z 1.5h az normalnie do domu nie chcialo sie wracac:-)

Witajcie Dziewczyny
no u nas noc bez zmian, pobudek chyba ze sto jak nie wiecej. Maly wczoraj wieczorem oczywiscie nic nie zjadl wiec juz o 21.30 sie pierwszy raz biedulek obudzil. No i pozniej to juz co godzinke albo dwie. Wiec nie powiem wyspana jestem... nie bardzo:-(
liwus- jak przeczytalam to co mi podalas to w sumie by sie wszystko zgadzalo. Najgorsze jest to ze pisza ze to moze potrwac nawet 4 miesiace:szok:
No ale widze ze wiecej nas jest jesli chodzi o kiepskie noce.

witam z rana - u nas kiepska nocka, dziecie mi budziło sie z płaczem jakies 5 razy:szok: nie pamietam kiedy tak było kiepsko.....

Pabla, sprawdziłam sobie "notatki" (a miałam takowe ;-)) jak Miki zachowywał się przed pierwszym ząbkiem i było identycznie jak piszesz, czyli pogorszenie nocek i częstsze pobudki...

(...)zjadła pobrykała grzecznie w łóżeczku (oczywiście naszym:-p) gdzie mama sobie obok słodko spała i zasnęła sama:szok:

Tiaaa, też biorę Olgę nad ranem do łóżka, ale spać przy niej nie ma szans, bo tłamsi mi nos i wtyka palce gdzie się da:baffled:

Tiaaa, też biorę Olgę nad ranem do łóżka, ale spać przy niej nie ma szans, bo tłamsi mi nos i wtyka palce gdzie się da:baffled:
Moja też tak potrafi, aczkolwiek staram się leżeć poza zasięgiem małych, sprytnych rączek;-) aczkolwiek jak M z nami rano buszuje to wręcz uwielbia jak mała wkłada, mu rączki do noska, buźki:confused:

Kasia - zobaczymy jak bedzie z tym ząbkiem, ja narazie nic nie czuje, prewencyjie wysmarowałam dziąsła żelem...
Moja też jak tylko zamykam oczy to łapie mnie za nos i wkłada palce w oczy:-)

Pabla, ja też żadnych ząbków nie czułam, dziąsła były twarde od miesiąca i bez jakiejś wyraźnej zmiany któregoś dnia wykluły się z nich zęby. Teraz z górą jest tak samo, nic nowego nei widać i nie czuć, a lekarka twierdzi, że górne jedynki już za zakrętem... no i objawy takie same jak u Waszych dzieciaków, jeśli o niepokój i ogólne wkurzenie chodzi

reklama
U nas było podobnie jak u Florki,na dole były tylko twarde dziąsła i pewnego dnia po prostu zobaczyłam dwa małe ząbki.Na górze już dawno powinny wyjść(tak twierdzi teściowa) a nic nie widać.Tylko to dziąsełko takie większe

Do góry