To nasze poczatki tutaj ale ja to sie od razu pozale:-( moj Maly to ma starszne problemy w nocy, budzi mi sie bardzo czesto i nie bardzo wiem z jakiego powodu. Dodam ze jest karmiony piersia, przed snem daje mu kaszke ryzowa z mlekiem ale nawet to nie pomaga. :-(Moze to zęby a moze jeszcze cos innego... A no i od kilku dni marudzi bardzo przy jedzeniu, problem ze sniadaniem, obiadkiem i kolacja tez zazwyczaj:-(
reklama
a u nas weekend wolny więc obarczę tatusia słodkim ciężarem:-)
jutro odwiedziny szpitalnej koleżanki (tzn z porodówki) - mam nadzieję, że Tymcio sprawi się znakomicie ;-)
a później przyjeżdzaja dziadki i babcia zostanie z tydzień więc już zapowiedziałam, że wykorzystam na maxa jej obecność
jutro odwiedziny szpitalnej koleżanki (tzn z porodówki) - mam nadzieję, że Tymcio sprawi się znakomicie ;-)
a później przyjeżdzaja dziadki i babcia zostanie z tydzień więc już zapowiedziałam, że wykorzystam na maxa jej obecność
pabla27- wczesniej jadl bardzo ladnie, juz sama nie wiem moze mu sie znudzilo czy cos...najgorsze sa te noce bo na poczatku bylo tak cudownie spal do 5-6 rano.
Ale slyszalam cos ze dzieci po skonczeniu 6 miesiecy bardzo sie zmieniaja i zaczyna im duzo rzeczy nie pasowac. Moze slyszałyscie cos na ten temat?
Ale slyszalam cos ze dzieci po skonczeniu 6 miesiecy bardzo sie zmieniaja i zaczyna im duzo rzeczy nie pasowac. Moze slyszałyscie cos na ten temat?
mamabartka
...i Natalki :)
Pearl może faktycznie to reakcja na zbliżające się kiełki... a może lepiej pokaż maluszka pediatrze Wiesz, strzeżonego....
renia, Tymuś napewno będzie zachwycony odwiedzinami i zachowa się wzorowo
A babcia napewno sama bedzie się rwała do pomocy-jak to babcia. Ty kochana korzystaj jak możesz . Może jakieś samotne zakupki albo inne przyjemności...;-)
My byliśmy od niedzieli do środy u moich rodziców w Legnicy.Akurat nie miałam dyżuru... no i nareszcie odpoczęłam sobie trochę. A babcia chciała zagłaskać oboje
Szkoda że tak krótko, ale dobre i tyle.
renia, Tymuś napewno będzie zachwycony odwiedzinami i zachowa się wzorowo
A babcia napewno sama bedzie się rwała do pomocy-jak to babcia. Ty kochana korzystaj jak możesz . Może jakieś samotne zakupki albo inne przyjemności...;-)
My byliśmy od niedzieli do środy u moich rodziców w Legnicy.Akurat nie miałam dyżuru... no i nareszcie odpoczęłam sobie trochę. A babcia chciała zagłaskać oboje
Szkoda że tak krótko, ale dobre i tyle.
pabla27
Fanka BB :)
Renia - to miły weekand sie szykuje. U mnie takich luksusów brak jak siedzące babcie - teściowa - nie wytrzymałabym dłuzej niż 1 dzień z nią a moja mama narazie nie dostanie urlopu....trzyma na poród mojej siostry żeby jej trochę pomóc. Ja zawsze byłam ta zaradniejsza i tak cały czas myślą ( i w zasadzie tak jest ).
Pearl - to mogą być ząbki, ja wprawdzie doświadczenia nie mam w ząbkujących maluchach jeszcze ale podobno tak jest - marudne, kiepski apetyt, kiepskie noce....
Pearl - to mogą być ząbki, ja wprawdzie doświadczenia nie mam w ząbkujących maluchach jeszcze ale podobno tak jest - marudne, kiepski apetyt, kiepskie noce....
U nas dziś Maksiu grzeczny,bawił się na macie prze pół dnia.A ja o 15 do pracy poszłam,moja mama przyszła do Maksa.Fajnie jest się tak wyrwać nawet do pracy i wyjść do ludzi.Jutr mój Maksiulek będzie dłużej z babcią bo postanowiliśmy z mężem że malujemy sklep,wreszcie po 4 latach normalnie aż wstyd taki jest brudny.
Teraz Maksiu śpi,zjadł ładnie łyżeczką kaszkę i lula,ciekawe jak dziś będzie
Teraz Maksiu śpi,zjadł ładnie łyżeczką kaszkę i lula,ciekawe jak dziś będzie
hmm i tu pojawia sie problem bo mieszkamy w Calgary a tu nie ma pediatrow, owszem sa ale tylko dla dzieci z powaznymi chorobami. Chodzimy do normalnego lekarza, ktory zreszta chyba nie ma wielkiego doaswiadczenia z takimi maluszkami wiec wizyta u niego i tak nic nie da...Jak dobrze ze juz niedlugo wracamy do Polski:-) Poza tym zapomnialam dodac Szymonek ma juz dwa zabki dolne:-) wiec to pewno te gorne takie problemy robia:-(
survivor26
Mamy lipcowe'08
Pearl, moja Florcia też dolne ma, a lekarka twierdzi, że idą górne i jest od dobrych paru tygodni strasznie ze spaniem, więc może to jednak to?
reklama
mamabartka
...i Natalki :)
Kamu, fajnie że Maksiu tak przed snem kachę łyżeczką wcina :-) Duży już z niego facecik
Natusia ma już takiego mega-głoda po kąpieli że musi szybciutko z butli wciągnąć kaszkę bo do jedzenia łyżeczką brak jej cierpliwości wieczorem
Masz rację, super tak wyjść do DOROSŁYCH ludzi po całych dniach spędzonych z gugającym niemowlaczkiem
Ja też lubię zatęsknić za moimi łobuziakami kiedy pracuję.
Ciężko to wszystko pogodzić ale dla mojego zdrowia psychicznego warto. Bo zadowolona mama to szczęśliwe dzieci
Udanego malowania
Natusia ma już takiego mega-głoda po kąpieli że musi szybciutko z butli wciągnąć kaszkę bo do jedzenia łyżeczką brak jej cierpliwości wieczorem
Masz rację, super tak wyjść do DOROSŁYCH ludzi po całych dniach spędzonych z gugającym niemowlaczkiem
Ja też lubię zatęsknić za moimi łobuziakami kiedy pracuję.
Ciężko to wszystko pogodzić ale dla mojego zdrowia psychicznego warto. Bo zadowolona mama to szczęśliwe dzieci
Udanego malowania
Podziel się: