reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

ojej
no to pięknie z tymi pobudkami.
U nas narazie wersja szpitalna i po pierwszej nocy w czasie której młoda się budziła jak dzieci się darły to teraz ma ich w nosie i śpi ładnie przez całą noc (relacja babci)

reklama
u nas od samego poczatku Mis spal beznadziejnie.W nocy prawie wogole snu nie bylo wiec i tak teraz jest juz lepiej.Wam dziewczyny duzo gozej sie przyzwyczaic do czestszych pobudek poniewaz noce mialyscie juz eleganckie przez jakis czas, ale bedzie lepiej jestem pewna!!:-):tak:
Ika
jest najlepsza !!!

Na Ikę nie ma mocnych:tak::tak::tak: I tak trzymać:-D:-D:-D Dzieciaczki mają się na kim wzorować. Może warto by było przedrukować wielki plakat z wizerunkiem Ikusi, powiesić nad łóżeczkami naszych maluchów i jakąś indoktrynację wdrożyć??? Potem mogłyby pójść maskotki i inne gadżeciki. Post - jeszcze mogłybyście na tym zarobić w tych trudnych czasach światowego kryzysu:tak::tak::tak: Ja na pewno złożyłabym spore zamówienie. Oczywiście dla lipcóweczek musiałby byc jakis rabacik:-)

Witam, wczorajsze podawanie antybiotyku przebiegało w trzech próbach: z kaszką, ze strzykawki i ze słoiczkiem "marchewka z jabłuszkiem" i ta ostatnia opcja poszła najlepiej (ponieważ najmniej był wyczuwalny smak antybiotyku). Dzis też poszło całkiem całkiem.
Ale nocki Oleńkowe też są straszne. Pierwsza pobudka z płaczem o 23.00, posmarowałam dentinoxem i jakoś zasneła. A późniejsze pobudki to trudno powiedzieć....DUŻO i CZĘSTO:baffled:. Ale chyba to przez zęby bo już prawie prawie są, ale ile jeszcze będę czekać to nie wiem.....
U was dziewczyny też mogą być zęby bo moja mała zaczeła się wybudzać jak jeszcze nic nie było widać, a i teraz dziąsełka nie są czerwone, tylko trochę spuchnięte w miejscu dwóch dolnych jedynek.

Andula masz rację - Olga od urodzenia bardzo często się budziła i jak teraz jest nocka z 2-3 pobudkami, to po prostu luzik.
Musimy to przetrzymać, nie ma innego wyjścia.

Post to może razem założymy jakąś firmę i plakat z Adasiem i Iką jak powinni mali chłopcy i dziewczynki spać w nocy :-)
My wróciliśmy ze spacerku. Krople zakupiłam do oczka które mam wpuszczać przez tydzień. Dziecko mi zaczęło na spacerach gadać. Byliśmy prawie 3 h na spacerze i przez godzinę mówił coś w swoim języku :happy: A jak zaglądałam do niego to się uśmiechał od ucha do ucha.

Kurcze, moja też sie rozgadała okrutnie, od rana krzyki, piski, odgłosy typu - aha, haha itp....i cały prawie czas: tata, baba, papa, albo ko,ko,ko:-D:tak: dobrze że jak śpi to nie gada.....

reklama
U nas głośne to są na razie piski i westchnienia, gaworzenia brak :dry:. Ale moja Wiki też ładnie noce przesypia i to już od jakiegoś miesiąca, może dłużej, śpi od 19 do 7 rano, czasem próbuje zrobić pobudkę przed 6 , ale daje jej smoczka i śpi do 7. :tak::-)Mam nadzieję że nie przechwalę :baffled::-)

Do góry