reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Czekamy na wiadomosci, iz Florka zaczela raczkowac.

Mnie martwi fakt, ze Zainab prawie caly czas uzywa tylko prawej raczki - do wszystkiego. Wiem, ze w tym wieku powinna uzywac obu raczek tak samo. Chyba musze z tym pojsc do lekarza bo zaczynam sie martwiec, ze jej prawa polkula rozwija sie wolniej:baffled:.

reklama
Florka szalejesz:-) jeszcze z tydz chorowania i chodzić zaczniesz:-D:-D:-D

co do tego raczkowania to coś w tym jest, ale nie ma co się załamywać;-) moja Mama wychowała 5 dzieci i żadne nie raczkowało:-p obawiam się, że Antek jest obciążony genetycznie:-p:-p ja jako nieraczkujące dziecko skończyłam studia, więc chyba źle nie będzie;-)

Surv same plusy - dziecko lepiej śpi, szybciej się rozwija ;-):-D Tylko biegunki mogłoby nie być, choć z drugiej strony wtedy pięknie wcina niewyszukane dania:-D

Brawo Florka:-)
Ja nie wiem czy raczkowalam czy nie. Moze kogos zapytam,bo mamy sie nie pytalam.Studiow zadnych nie skonczylam.
Dzis w nocy Michalinka znowu sie obudzila z placzem,moj G spi kolo lozeczka wiec ja usypial,a rano szedl do pracy:dry:Powiedzialam ze moze jej posmaruje dziaselka i wiecie co zadzialalo:confused:Mala chwile pozniej juz spala.Obudzila sie pozniej ok 6 na cycka i teraz jeszcze spi.

a moje dziecko pobija rekordy spania. Ja się prze chwilą obudziłam , w końcu się wyspałam :-) Więc poszłam zajrzeć do dziecka a Adaś w najlepsze śpi :happy: Zaznaczam że w nocy się nie budził. Ma ten moj syn melodię do spania,żeby od 19:30 spać:-) No ale w taką pogodę wcale się nie dziwię...

Florka brawo za osiągnięcia...

Ostatnia edycja:
Liwus, przyznaj się co dosypujesz małemu do mleka?:-)
U nas pobudki niestety nadal, aczkolwiek już tylko dwie czy trzy.....zajmiemy się i tą sprawą jak mała wyzdrowieje, choć na razie nie mam jeszcze pojęcia jak...:-p

Liwus Ty to masz dobrze!:-)
Michal zasypia o 20 mamy rozne 2-3 pobudki i wstajemy miedzy 6-7 maly nie potrzebuje za duzo snu jak jego tatus.Jestem z moim M ponad 9 lat i tylko 2 razy w zyciu widzialam jak sie polozyl w dzien:tak:W tym raz jak byl po operacji:tak:

Liwus, przyznaj się co dosypujesz małemu do mleka?:-)

No nic właśnie nie dosypuje , na noc je tylko kaszkę i cycka. A wczoraj to tą kaszkę taką bardzo rozrzedzoną zjadł.
Ale myślę że tą melodię do spania odziedziczył po rodzicach :happy: No i możliwe że te przesypiane całe noce są związane z tym że jeszcze zęby nie zaczęły wychodzić. Poczekamy - zobaczymy..

reklama
Nawet mi nie mówcie o tym spaniu dziś myślałam że zwariuje aż mi się płakać chciało.
Jak zasnął o 19.30 to był płacz o 22.30 następnie po 23 po 24 i do rana to chyba było tak co godzinę,chwila usypiania i spał dalej,ale co jest grane już tak pięknie mi spał.Dziś z nim idę do lekarza,ma takie dziwne chropowate policzka,powiem jej o tych nockach bo to nie jest normalne.Już wstawałam do niego po omacku nawet nie pamiętam dokładnie co i jak,rano to byłam nieprzytomna

Do góry