reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kurcze, to ja jestem kawał grubasa :szok::no: 174 cm i 63 kg...
no cóż.....ja mam 156 cm i ważę 60 kg - wedle tych wymogów powinnam z domu nie wychodzić, żeby ludzi nie straszyć:-p:-p ale stropy w mieszkaniu jeszcze wytrzymują, przechodnie z wrzaskiem na moj widok nie uciekają, więc może nie jest jeszcze tak fatalnie?:-D

dziękujemy za życzenia i mamy nadzieję wrócić z dobrymi wieściami:tak:

reklama
wszyscy lekarze mowie, ze jest idealny taki jak powinien byc :tak:

To w czym rzecz? ;-) Jeśli idealny, to nie chudy:-D

Ja teraz jestem strasznie gruba bo waze 62kg :-(, a moja normalna waga to 48-50kg na 171cm wzrostu

Marcik, bez urazy, ale Ty masz chyba hopla na punkcie wagi. Kuncek za chudy, Ty za gruba? I powiem szczerze, że nie potrafię sobie wyobrazić kobiety o Twoim wzroście ważącą 50kg:eek: Tzn. może i mogę, ale obraz nie jest za ładny.
Na pewno ze swoją obecną wagą wyglądasz świetnie!

Kurcze, to ja jestem kawał grubasa :szok::no: 174 cm i 63 kg...
48-50 to ważyłam w liceum:tak:
Dziewczyny - jak wasze dzieciaczki śpią w nocy, w sensie - kręcą sie, ruszają itp....czy śpią spokojnie ???

To ja jeszcze grubsza, bo 170cm i 63kg:-D
Pabla nie wiem jak śpi, bo jak padnę, to śpie jak zabita. Płacz mnie budzi a kokoszenie nie, więc może śpi spokojnie?:sorry:

Beaa - to chyba te z 30 czerwca takie wiercipięty;-)
Kasia - ja niestety mam słaby sen i wszystko mnie wybudza, kręcenie sie młodej i wariacje w łózeczku też. Ona pozatym wogóle nie płacze, nawet na butle to budzi mnie waleniem nogami o szczebelki i jakimś pojękianiem:sorry:

Marcik- wlasciwie idealna waga to taka przy ktorej dobrze sie czujemy. Pewnie w twoim przypadku jest to waga jaka mialas przed ciaza, jednak wychodzi, ze twoje BMI wynosilo 16-17, a wiadomo co to oznacza. Wklej na zamknietym swoja obecna fotke to ocenimy, jestem pewna, ze jestes super laseczka:tak:.
Ja do 'grubasow' nie naleze bo waze 56-57 kg przy 169 cm i kosci biodrowe zaczely mi ''sterczec'', a to mi sie nie podoba.:no:

Dziewczyny nie załamujcie mnie z tą wagą . Wy narzekacie a co ja mam powiedzieć jak wyglądam jak mała tocząca się baryłka bo mam 162cm i ważę 66 kg:-( No ale po cichu liczę że w końcu zapiszę się na fitness jak już przeprowadzę się do naszego mieszkanka.. Także nie narzekajcie bo patrząc tak to najgorzej wagowo to ja tu wychodzę. No!

No i wyszło że mam nadwagę ..ehh...

dane zaczerpnięte ze strony : http://www.vip-antycellulit.com/bmi.html

Jeżeli wartość BMI jest mniejsza od 19,9 wskazuje to na Twoją niedowagę. Konieczne jest dożywienie organizmu. Powinnaś udać się do dietetyka i musisz zwiększyć swoją wagę.
Wartość BMI w przedziale 20-24,9 wskazuje na Twoją prawidłową wagę. Staraj się utrzymać Twój wskaźnik BMI w środku tego przedziału aby mieć najatrakcyjniejszą budowę sylwetki.
Wartość BMI w przedziale 25-29,9 oznacza nadwagę. Nie jest to jeszcze otyłość, ale powinnaś zmniejszyć masę Twojego Ciała. To nie tylko sprawa estetyki Twojego wyglądu, ale i zdrowia. Ogranicz spożycie cukrów, jedz mniej, ale częściej. Staraj się spędzać aktywnie wolny czas. Zacznij od dziś póki sytuacja jeszcze nie wymknęła się do otyłości.
Wartość BMI w przedziale 30-34,9 oznacza otyłość I stopnia. Przy otyłości I stopnia prawie dwukrotnie zwiększa się prawdopodobieństwo zachorowania na choroby cywilizacyjne: cukrzyca, choroby serca, miażdżyca. Koniecznie udaj się do specjalisty aby rozwiązać problem Twojej otyłości. Zdrowie jest najważniejsze.
Wartość BMI w przedziale 35-39,9 pokazuje otyłość II stopnia. Konieczne musisz zgłosić się po poradę do specjalisty aby zacząć redukować Twoją wagę. Przy otyłości II stopnia ryzyko zapadnięcia na choroby cywilizacyjne zwiększa się aż trzykrotnie!
Jeżeli wartość BMI jest powyżej 40 to otyłość III stopnia zagraża Twojemu życiu! Jak najszybciej udaj się do lekarza aby pod jego kontrolą rozpocząć odchudzanie. Otyłość III stopnia jest ogromnym zagrożeniem poprawnego funkcjonowania Twojego organizmu. Umów się z lekarzem jeszcze dzisiaj.

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z KasiąDe że nie umiem sobie wyobrazić kobiety o Twoim wzroście Marcik i ważącej 50 kg.Ja mam 165 cm waze ok 58-59 kg i nie czuję się gruba,wyglądam normalnie jak przy tym wzroście wazyłam 50 kg to po prostu byłam chuda.
No ale o gustach się nie dyskutuje:-)
Mam taką sąsiadkę ,na okrągło gada jaka to ona jest gruba a chuda jest jak kościotrup,szlak mnie trafia jak ją słucham.Mam wrażenie że cały czas oczekuje aby mówić jej że jest super szczupła

Kasia - ja niestety mam słaby sen i wszystko mnie wybudza, kręcenie sie młodej i wariacje w łózeczku też. Ona pozatym wogóle nie płacze, nawet na butle to budzi mnie waleniem nogami o szczebelki i jakimś pojękianiem:sorry:

O kurcze, to jak Olga byłaby taka, to głodowałaby przez noc;-):-D Aha, żebyście źle o mnie nie pomyślały ;-) to nie jest tak, że dziecko uderza w histerię i wtedy daję jej jeść (czytaj budzę się), tylko musi wydawać z siebie znaczące dźwięki:sorry:

pabla u nas wiercenie się to standard
i jeszcze tak nogami wymiata przez sen, że mimo ochraniaczy nogi za szczebelkami:szok:, do tego piruety o spanie z każdej strony łóżeczka, a od kiedy przewraca się na brzuszek to turlanie potrafi go wybudzić
no nic - ma to po mnie bo ja zawsze tak sapałam i im większe łoże tym gorzej

Florciu zdróweczka

reklama
jesteście niemożliwe.....grubasy...naprawdę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
sorry Marcik ale rozbawiłaś mnie troszkę choć rozumiem że jesteś przywiązana do swojej dawnej wagi i jak masz coś ponad to czujesz się gruba.(też tak mam)
Więc ja się w waszych ramach nie mieszczę nijak:tak::tak::tak:
Więc ja się czuję gruba i jestem gruba
bo przy wzroście 172 cm waże 85 kg???? No i która mnie tu pobije....ha wiedziałam :-D:-D wygrywam. Przy okazji powiem że przez karmienie piersią przytyłam 6 kg:szok::szok: a powinno się chudnąć, prawda???
To jeszcze napiszę że przed ciążami przy wzroście 172 cm ważyłam 60 kilo. Ja nadal sobie nie wyobrażam że mogę tyle wazyć a jak wiecie fasolka w brzuszku i choć bardzo się pilnuję to pewnie jeszcze mi przybędzie. Ale po porodzie to będę walczyć jak lew bo muszę wrócić chociaż do tych 65 kilo:szok::szok::szok::szok::szok:
dowód przedstawię na zamkniętym:tak::tak:

Do góry