reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia i Post to dobrze, że Dziewczyny się nie dają zapaleniu oskrzeli:-) zdrówka dla Małych:-D Kasia ja też proszę o jakieś info o tym Pulmexie;-)

mój Antoś tak strasznie "świszczy" jakby miała astmę:szok::szok::szok: nie wiem co to jest, ale okropnie to wygląda (słychać:no:), jak do piątku nie przejdzie to pani doktor znowu będzie zmuszona nas oglądać:-p

reklama
Pulmex Baby jest bez recepty, jest to maść rozgrzewająca coś jak Wick tylko dla dzieci, smaruje się klatke piersiową, pomoga przy oddychaniu m.in.

My już po alergologu, z testów nie wynika że mały ma uczulenie na białko, jajko itd ale na pszenicę , mąkę i orzechy włoskie:tak:bardzo sie cieszę ale pani dr zaleciła dalej trzymać dietę beznabiałową no i 18 lutego do kontroli. Kurczaka mały może jeść:tak:ale nic co ma gluten. Przy okazji go osłuchała, bo jej powiedziałam że dużo oskrzeli(u mojej mamy 6 dzieci na 25:szok:) ale mały zdrowy z czego bardzo się cieszę. przepisała nam nutramigen jakby moja mleczrnia nie dawała rady:tak:no i ketotifen mam dalej dawać.
mam nadzieje że z moczem też takie dobre wieści będę mogła przekazać:tak:ide po wyniki w piątek:happy:
Wszystkim pokasłującym życze zdrówka!

kircym dobrze ze maly nie ma uczulenia na bialko.Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze:tak:
My jedziemy do poradni dermatologiczno-alergicznej w lutym zobaczymy co nam powiedza(mala tez prawdopodobnie ma uczulenie na bialko).Ciekawe czy zrobia jej testy jak Kubusiowi

U nas jakaś kiepska noc, młoda do 24:00 2 razy sie budziła z duzym płaczem, potem też non stop sie kręciła, pojękiwała....moze marchewkowa z ryżem z obiadu jej zaszkodziła:sorry:
no i wczoraj z okazji dnia babci moja mała powiedziała - baba:-) myślałam ze sie przesłyszłam bo to było jak już ją spać kładłam, ale dziś od rana pomiędzy piskami i krzykami wciaż baba i baba:tak:
a tak śmiesznie od kilku dni ruszała ustami, jak rybka w wodzie i dziś w końcu głos do tego dołączyła i wyszło baba;-):tak:

Moje dziecko od 4 usilnie probowalo mnie wrzaskiem przekonac ze trzeba juz wstac:eek::baffled:Nie dalam sie najpierw prawie godzine ignorowalam nastepnie zrobilam herbatke usnal przed 6 i spal do 8:10:tak:

Kicrym, no to super, że nie ma uczulenia na białko! A może i to na gluten zelżeje/przejdzie - trzymamy kciuki!
U nas noc rozrywkowa, bo przez kaszel młoda budziła się średnio co 45 minut:baffled: Mimo leków i oklepywania, kaszle coraz paskudniej, katar do pasa no i wygląda już na bardzo chora, zmęczoną dziewczynkę - choć mimo choroby nie przestaje non stop gadać, lekko schrypniętym głosikiem ala Ella Fitzgerald:-) Na 11.30 idziemy do kontroli i mam nadzieję, ze się nie pogorszyło....

reklama
:)
Młoda dostała Oscillococinum; Eurespal, Nasivin, Euphotbium (homeopatyczne kropelki do noska bo nos zatkany na maxa)... No i mamy ten syropek pić co piliśmyy Sirupus A.....cośtam prawoślazowy

Acha Kasia ten Plumex to bez recepty i na co?? Na kaszel. Może kupię i będę mieć w razie czego, napisz o nim coś więcej
dzięki

Homeopatyczne kropelki do nosa też daję, bo niestety puścił się nam katar:baffled:

Co to jest Pulmex Baby

Pulmex Baby to preparat zawierający mieszaniny substancji lotnych. Przynosi ulgę w objawach związanych z kaszlem i przeziębieniem. Jak działa Pulmex Baby?

Pulmex Baby ma właściwości zmniejszające przekrwienie dróg oddechowych towarzyszące infekcji, działa wykrztuśnie. Dzięki temu poprawia komfort oddychania w przypadku kaszlu i zalegania wydzieliny w drogach oddechowych. Posiada właściwości rozgrzewające. Kiedy stosuje się Pulmex Baby?

Preparat Pulmex Baby jest stosowany w przypadku wystąpienia zapalenia oskrzeli, kataru, przeziębienia i kaszlu.
My już po alergologu, z testów nie wynika że mały ma uczulenie na białko, jajko itd ale na pszenicę , mąkę i orzechy włoskie:tak:bardzo sie cieszę

Super!

U nas noc rozrywkowa, bo przez kaszel młoda budziła się średnio co 45 minut:baffled: Mimo leków i oklepywania, kaszle coraz paskudniej, katar do pasa no i wygląda już na bardzo chora, zmęczoną dziewczynkę - choć mimo choroby nie przestaje non stop gadać, lekko schrypniętym głosikiem ala Ella Fitzgerald:-)

Jakbym o nas czytała :-( W nocy puścił się katar i taki jak zwykle czyli zbite gluty, które zalegają w nosie. Przez to ciężko było spać i swobodnie oddychać. Poza tym stan podgorączkowy. Żeby tylko udało się wyzdrowieć bez antybiotyku i kolejnych wizyt lekarza... Florcia zdrowiej!!! Surv, daj znać jak po kontroli!

Do góry