reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Cholercia, to i moja ma krzywice częściową - nie ma zębów, nie siedzi sama;-):-) moja rehabilitantka na moje pytanie, czy to źle że mała sama nie siedzi jeszcze powiedziała - ma czas, przede wszystkim niech sie raczkować nauczy, potem będzie sama siadać i sama siedzieć.....:sorry:
liwus - proponuję udać sie do innego lekarza na konsultacje...

reklama
Syropy mamy 3 : Eurespal ( przepisany dzisiaj ) Bactrim oraz Drosetux.
Są tą witaminą D3 to wiem że trzeba uważać dlatego przez parę dni tylko będę mu dawać po 3 krople a potem po 2. Na słoiczki przejdę niech jej będzie. A na konsultacje do innego lekarza pójdę obowiązkowo , albo nawet i zmienię przychodnię.
Marcik jeśli u Ciebie spacery wygoniły katar to my też będziemy w ten sposób go się pozbywać :happy2: Zaraz idziemy do dziadków Adasia ( moich rodziców ) to przy okazji zrobimy sobie drugi spacer :-)
Tosika do jakiej Ty przychodni należysz?

Liwus, my 3 krople vigantolu dajemy od 3 miesięcy prewencyjnie i nie wydaje mi się, żeby to była jakaś kosmiczna dawka. A tyle mała dostaje ze względu nie na niedowagę tylko na zbyt szybkie rośnięcie główki... nie słyszałam, żeby niedowaga była przyczyną krzywicy, raczej odwrotnie. Mój pediatra twierdzi również, że lepsze jedzenie własne niż słoiczkowe, więc co lekarz to inna opinia jak widać......reasumując bym się nie przejmowała nadmiernie, bo najwyraźniej lekarka miala swoją teorię i usilowała do niej Adasia "przyciąć":-p

Ta lekarka to jakaś dziwna. Liwus ja bym zmieniła lekarza, i na pewno poszła gdzieś na konsultację. Co do spacerów, to na pewno przy katarze, mogą być, jeśli mały nie ma gorączki.

A to znalazłam na temat ząbkowania: Opóźnione ząbkowanie- rozpoznaje się wtedy gdy wyrzynanie zębów mlecznych rozpoczyna się po 12 miesiącu, a zębów stałych po 8 roku życia.

Więc u Ciebie na pewno nie jest jeszcze opóźnione, a całość wkleiłam na wątku o ząbkach:tak:

Właśnie też tak mi się wydaje. To jeśli Florcia dostaje 3 kropelki to my też tak będziemy dawać :happy2: I tak jak mówisz Surv co lekarz to opinia. Zupki będę dawać naprzemiennie raz własne raz kupne. Bo przy kupnych to ja zbankrutuje :-(Zobaczymy jak będzie dalej a za 2 tygodnie mamy się zgłosić na kontrolę więc pójdę i się zapytam o tą krzywicę a daje sobie rękę uciąć że kobieta nie będzie nas w ogóle kojarzyła więc ciekawe co powie :-D
A dziewczyny a jak wy dajecie tą witaminę D3? W jakiej postaci? Bezpośrednio do buzi ? Z mlekiem czy jak? Bo ja jak dawałam zupke to brałam na łyżkę jawaałek zupki i wkraplałam witaminę D3, a ta "super" pani doktor stwierdziła że to tak jakbym w ogóle nie dawała.

Dzięki Sylcia o info odnośnie ząbków , zaraz poczytam na wątku ząbkowym.
Ponadto Adasiowy wyrzyna się jedyneczka na górze po lewej stronie , ale pani dr tego nie zauważyła bo dziecko zaczęło wrzeszczeć wniebogłosy. A lekarza na pewno zmienię.

Ostatnia edycja:
reklama
Liwus lekarka niezła agentka, ja bym ją olała i poszła do innego lekarza;-)
my dajemy jedną kroplę Vigantolu na łyżeczkę - tak robię od poczatku i Antek już sie przyzwyczaił;-) ja przed wizyta dawałam Małemu na kaszel Drosetux, a pani dr przepisała Mucosolvan i normalnie tak mu się ta wydzielina odrywa, że mam wrażenie iż zaraz płuca wypluje:szok: podobno dobrze, ale Bidusek nie może spać bo go dusi ten kaszel:-( mamy jeszcze antybiotyk Zinnat oraz prebotyk Acidolac:confused: u mnie na wsi panuje jelitówka:szok::szok::szok: i wczoraj była u mnie znajoma z synkiem, a dziś się dowiaduje, że Tobi jest chory i ma te cholere jelitówke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak mój Mały się zaraził to normalnie chyba podłapie załamnie nerwowe bo dwie choroby naraz to nie na moje nerwy:zawstydzona/y:

zapomniałam napisać, że Antoś przespał pierwszą noc bez pobudek:) zasnął ok 21 ej a obudził się o 7 rano:) najgorsze jest to że piersi wcale się nie przejęły i żaden nawał się nie zrobił, a Mały pomemlał chwilę cyca i wrzasnął o butle i koniec:(

Ostatnia edycja:
Do góry