reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Andula, no nieźle, może Misiek w końcu zaczaił o co chodzi z tym spaniem w nocy?;-) U nas zasypianie lepiej już tylko 2 h kwękania, za to w nocy znowu dejavu, cyckowanie co 2 godz:baffled: Wstałyśmy przymusowo o ósmej, mimo że mała rykiem domagała się cyca i dalszego spania, ale tylko w ten sposób mogę ją zmusić do wcześniejszego zasypiania wieczorem. Popołudniowej drzemki wyeliminować się nie da, bo jak jest śpiąca to robi się wściekle marudna i nawet jak jej uwagę odwracam to i tak w końcu zaśnie choćby w środku zabawy:-p

reklama
Surv a probowalas w nocy poprostu cyca nie dac ?? Ja nie dalam raz ,drugi i pomoglo .Fakt na poczatku byla wielka rozpacz ale teraz jest juz o niebo lepiej Ja rowniez mam komfort gdyz nareszcie spie sama i do okolo 3-4 nie biore Miska nawet na rece :tak:

To ja dziś muszę znowu poje dziecko pochwalić (twu,twu żeby nie zapeszyć) ale jak zasnął o 20.30 to obudził się po 9 godzinach to jego rekord,jadł dopiero o 5.30.W dodatku spał w łóżeczku.Czuję się wreszcie wyspana.:-)

kamu pozazdrościć 9h snu
my wolniutkodo tego dochodzimy
dziś w nocy od karmienia do karmienia u nas 6,5h (19.30 do 2) póxniej oczywiście już nie ma tak słodko bo przeważnie pobudka o 5 i później co godzinę ale nie karmię tylko głaskam i usypia:tak:

Andula, jak nie daję cyca to jest wściekła awantura, jak dziś rano - rano stawiłam opór bo zajęłam ją wstawaniem, ale w nocy gorzej. Wiem, że muszę od tego odzwyczajać, ale najpierw musimy wrócić do normalnego zasypiania, a kolejnym etapem bedzie spanie całą noc w swoim łóżeczku bez cyca - myślę, że do 18-tki Florki przerobimy wszystkie etapy i zdążę się jeszcze wyspać przed emeryturą:-D

u nas z zasypianiem problemu nie ma, ale ostatnio nce jakieś niespokojne są, mała sie kręci, wierci, wali nogami gdzie popadnie, popłakuje i zasypia i tak kilka razy w nocy...może to dziąsła jej dokuczają?:confused:

U nas z zasypianiem wieczorem też nie ma problemu,odkładam go do łóżeczka i zasypia po jakimś czasie.W dzień różnie z tym bywa.
Zamówiłam dwie książki"noc bez płaczu" "Zasypianie bez płaczu. Jak pomóc swojemu dziecku zasnąć i spokojnie przespać noc,"

Kamu to jak tylko poczytasz to podziel się mądrościami!

U nas też różnie bywa. Wieczorem już raczej bez problemu zasypiamy w łóżeczku, ale w dzień zdarzają sie jeszcze krzyki. Staram się jednak być konsekwentna żeby nie stracić tego co już uzyskaliśmy. Ale trudno to wszystko jak cholera :no:

No i chwilowo odeszłam od limitowania nocnych posiłków. Byliśmy na USG stawów biodrowych i niestety proces kostnienia przebiega u Marcelka zbyt wolno. :-( Musimy sprawdzić czy nie ma przypadkiem krzywicy (jego tata miał jako dziecko i cały czas się bałam że u małego też się może pokazać). Idziemy w piątek do pediatry to powie co i jak, ale na razie nie chcę mu ograniczać karmień bo może on potrzebuje więcej.
Czytałam o obiawach krzywicy i nie wydaje mi się żebym cokolwiek zaobserwowała u Marcelka ale te bioderka bardzo mnie zmiartwiły. No cóż zobaczymy co powie pediatra.

reklama
Surv gwarantuje Ci ze wyspisz sie duzo wczesniej;-):tak:
Podobno pokarm nocny jest najabrdziej wartosciowy i tlusty i dobrze wplywa na rozwoj mozgu wiec warto nocnego cycowania do konca nie ograniczyc:tak:

Do góry