reklama
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Nam pediatra doradziła DROSETUX - bez recepty i na kaszel zarówno suchy jak i mokry. Próbowałam i wydaje się ok. Pozdrawiam![]()
Mój M właśnie ten syrop kupił , farmaceutka poleciła. Zobaczymy czy pomoże

Dziewczyny czy zażywanie przeze mnie Gripexu wpłynie jakoś na dziecko ( na mleko ) bo w ulotce jest napisane że jest przeciwwskazane a dopiero teraz zauważyłam:-(
M
Marcik&Kuncek
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
pabla27
Fanka BB :)
My jutro do pediatry-alergologa idziemy....znów małą cos sypneło ale pojęcia nie mam co....wczoraj byłam u swojej osiedlowej pediatry bo martwiło mnie to że mała przy ustach i w kącikach ust ma takie czerwone plamki, i troche krostek na brodzie i pod noskiem...ale pediatra powiedziała że to od ślinienia sie ( tak wlasnie i ja myślalam ) i że ona nie widzi tu zmian alergicznych. A jak wróciłam do domu to zobaczyłam że i na szyi ma i trochę na dekoldzie - generalnie to moze być od ulewania bo ulewa wciąż i wszystko jej leci na szyje, ja jej to wycieram ale moze skóra jest podrażniona
pozatym od niedzieli jesteśmy tylko na mleku więc nie wiem co to moze być. Więcjutro sie umówiłam prywatnie do pediatry alergologa, niech ją obejrzy...oby to nie było od jedzenia

liwus
My też dzisiaj popędziliśmy do lekarza , bo Adaś w nocy miał zapchany nosek poza tym ten kaszelek strasznie uporczywy :-( Chłopina się zaraził ode mnie. Ze mną już lepiej ale Adaś przez kolejne 5 dni na syropkach - bez antybiotyku na szczęście
No i szczepienie nam się przesuwa o 2 tygodnie :-(
Pabla , napisz co tam z Lenka. Adaś czasem też ma takie plamki czerwone pod ustami na brodzie po kaszce jak mu wytrę buzię. Także jestem ciekawa co ten alergolog powiedział.

No i szczepienie nam się przesuwa o 2 tygodnie :-(
Pabla , napisz co tam z Lenka. Adaś czasem też ma takie plamki czerwone pod ustami na brodzie po kaszce jak mu wytrę buzię. Także jestem ciekawa co ten alergolog powiedział.
pabla27
Fanka BB :)
Liwus - właśnie mojej też czassem tak troszke wyskakiwało i też myślałam że to od śliny, od jedzenia, które bardzo często jest na całej jej buzi jak ją karmię...ale zazwyczaj do 2-3 dniach samo znikało, a teraz nie znika i jeszcze sie powiększyło mimo że jesteśmy tylko na mleczku 4 dzień, a pogorszyło sie wczoraj....moze to od mojej kapy z łóżka, bo ostatnio lubimy sie bawić na naszym łóżku, mała na miękkim materacu szaleje jak głupia, w dodatku jak ma sie od czego odepchnąć to podnosi tyłek do góry, twarzą ryje w kapę i sie przesuwa do przodu:-) śmieszna jest strasznie

M
Marcik&Kuncek
Gość
...
liwus
Dziewczynki pomóżcie, szukam dobrego sposobu na zbicie gorączki.
Adaś ma 38,1 stopni , na razie dałam mu paracetamol w czopku i jakoś zasnął , ale poliki miał całe czerwone i boję się że będzie jeszcze wyższa ta temperatura :-(
Adaś ma 38,1 stopni , na razie dałam mu paracetamol w czopku i jakoś zasnął , ale poliki miał całe czerwone i boję się że będzie jeszcze wyższa ta temperatura :-(
M
Marcik&Kuncek
Gość
...
reklama
Aby zbic goraczke: okłady na klate piersiową i górną czesc brzucha, recznik ma miec temperature wody w wanience, to najskuteczniejsza i najszybsza metoda...
Liwus najlepsza metoda

Marcik o co chodzi u ciebie z tym niskim progiem gorączki???? Brzmi dramatycznie, przyznam, iż pierwszy raz spotykam się z tym terminem

Podziel się: