reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Nam pediatra doradziła DROSETUX - bez recepty i na kaszel zarówno suchy jak i mokry. Próbowałam i wydaje się ok. Pozdrawiam:tak:

reklama
Nam pediatra doradziła DROSETUX - bez recepty i na kaszel zarówno suchy jak i mokry. Próbowałam i wydaje się ok. Pozdrawiam:tak:

Mój M właśnie ten syrop kupił , farmaceutka poleciła. Zobaczymy czy pomoże:happy:
Dziewczyny czy zażywanie przeze mnie Gripexu wpłynie jakoś na dziecko ( na mleko ) bo w ulotce jest napisane że jest przeciwwskazane a dopiero teraz zauważyłam:-(

My jutro do pediatry-alergologa idziemy....znów małą cos sypneło ale pojęcia nie mam co....wczoraj byłam u swojej osiedlowej pediatry bo martwiło mnie to że mała przy ustach i w kącikach ust ma takie czerwone plamki, i troche krostek na brodzie i pod noskiem...ale pediatra powiedziała że to od ślinienia sie ( tak wlasnie i ja myślalam ) i że ona nie widzi tu zmian alergicznych. A jak wróciłam do domu to zobaczyłam że i na szyi ma i trochę na dekoldzie - generalnie to moze być od ulewania bo ulewa wciąż i wszystko jej leci na szyje, ja jej to wycieram ale moze skóra jest podrażniona:confused: pozatym od niedzieli jesteśmy tylko na mleku więc nie wiem co to moze być. Więcjutro sie umówiłam prywatnie do pediatry alergologa, niech ją obejrzy...oby to nie było od jedzenia:no:

My też dzisiaj popędziliśmy do lekarza , bo Adaś w nocy miał zapchany nosek poza tym ten kaszelek strasznie uporczywy :-( Chłopina się zaraził ode mnie. Ze mną już lepiej ale Adaś przez kolejne 5 dni na syropkach - bez antybiotyku na szczęście:happy:
No i szczepienie nam się przesuwa o 2 tygodnie :-(
Pabla , napisz co tam z Lenka. Adaś czasem też ma takie plamki czerwone pod ustami na brodzie po kaszce jak mu wytrę buzię. Także jestem ciekawa co ten alergolog powiedział.

Liwus - właśnie mojej też czassem tak troszke wyskakiwało i też myślałam że to od śliny, od jedzenia, które bardzo często jest na całej jej buzi jak ją karmię...ale zazwyczaj do 2-3 dniach samo znikało, a teraz nie znika i jeszcze sie powiększyło mimo że jesteśmy tylko na mleczku 4 dzień, a pogorszyło sie wczoraj....moze to od mojej kapy z łóżka, bo ostatnio lubimy sie bawić na naszym łóżku, mała na miękkim materacu szaleje jak głupia, w dodatku jak ma sie od czego odepchnąć to podnosi tyłek do góry, twarzą ryje w kapę i sie przesuwa do przodu:-) śmieszna jest strasznie:-D

Dziewczynki pomóżcie, szukam dobrego sposobu na zbicie gorączki.
Adaś ma 38,1 stopni , na razie dałam mu paracetamol w czopku i jakoś zasnął , ale poliki miał całe czerwone i boję się że będzie jeszcze wyższa ta temperatura :-(

reklama
Aby zbic goraczke: okłady na klate piersiową i górną czesc brzucha, recznik ma miec temperature wody w wanience, to najskuteczniejsza i najszybsza metoda...

Liwus najlepsza metoda:tak::tak:

Marcik o co chodzi u ciebie z tym niskim progiem gorączki???? Brzmi dramatycznie, przyznam, iż pierwszy raz spotykam się z tym terminem:baffled::-:)szok:

Do góry