reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Dzieki dziewczyny, wrociłam ze spacerku i troche mi lepiej....mała spała, a teraz mam ja na reku i jak zwykle wcina. musze sobie jakos poradzic, musi byc dobrze.
Madzia- ja tez jestem strasznie płaczliwa teraz a meza potrzebuje jak nigdy dotad chyba. jak wychodzi do pracy to mam łzy w oczach....a myslałam ze taka twarda jestem:no:

reklama
znalazlam jeszcze jeden sposob na brzuszek - kapiel i oklady z pieluchy w wodzie- mala skupkala nam sie do wanienki :-):-):-)
ale niestety znowu nam placze....od jakiejs godziny- tata ja trzyma dla odmiany :sorry2:
spokojnej nocy
Andzia jak mi twardnial co 10 to nie bolalo; potem tak :-)

Hej mamusie!!!

Dlugo nie pisalam bo zachwycam sie urokami macierzynstwa:-).

Po konsulatcjach z doswiadczonymi kolezankami zdecydowalam na noc podawac malej sztuczne mleko. I chyba wszystko jest ok, tzn daje jej jesc ok 22, pozniej budzi sie ok 1.00, 4.00 i 7.00- wiec jest ok. Wczesniej karmilam ja caly czas moim mlekiem i noce obie mialysmy bezsenne (sasiedzie pewnie tez).

Heksa- z tego co wczesniej czytalam, masz zamiar swojej dzidzi podawac sztuczne mleko? Czy bedzie to tylko sztucze, czy bedziesz rowniez karmila ja swoim?

Właśnie dziewczyny!

Jako kolejna świeżo upieczona mamusia mam pytanko... dopiero wyszłam ze szpitala i tak naprawde nie radze sobie jeszcze dobrze z karmieniem. Mała chwyta dosyć płytko pierś i mocno kaleczy. Pokarmu mam dosyć dużo więc go odciągam. Zastanawiam się czy mogę np w nocy karmić ją butlą z odciagniętym mlekiem? Nie zaburzy to jej "ciągąty do ssania piersi"? Bo słyszałam już różne opinie i sama nie wiem :(

Ja dzis wymiękłam, mała rano od 5 do 6:30 ciągle ssała moje cycki i płakała, maz dał jej w końcu sztuczne i zasnęła. Chyba na noc przestawimy sie na butle, bo ja po prostu nie mam siły. Zobaczymy jak będzie dzis. Ile Wasze maleństwa wypijają sztucznego na jedno karmienie?

Julia chyba musialabys sama sprobowac, ja slyszalam ze moga byc problemy, bo inaczej sie ssie piers i i naczej butle; nie lepiej poprosic polozna zeby pomogla ci znalezc dobra pozycje do karmienia?

Julia chyba musialabys sama sprobowac, ja slyszalam ze moga byc problemy, bo inaczej sie ssie piers i i naczej butle; nie lepiej poprosic polozna zeby pomogla ci znalezc dobra pozycje do karmienia?

Podpisuję sie pod tym co napisała Izabelka:tak:

Nasza Olga też miała dzis gorszą nocke niż zwykle, bo nie mogła sobie zasnąć po 1 w nocy - to kupa, to czkawka, to ulanie i tak w kółko; za to Miki wstał swieżutki o 6:baffled:

Moja mała po tym sztucznym mleku z rana śpi już ponad 3 godziny:szok: a wczoraj o tej porze był płacz i nerwy....teraz cycki mi juz przybrały i czekam aż sie obudzi żeby ja nakarmić moim mleczkiem. Chyba poprostu jak mi tak się przysysa co półgodziny to moze moje piersi nie zdązą nabrać dostatecznej ilosci mleka i ona sie nie najada. Na wszelki wypadek muszę sobie na noc przygotować wodę żeby jakby co zrobić szybko mleczko, bo mała ma coraz wyzsze tonacje jak płacze:-) I ja muszę być spokojniejsza, mój m to oaza spokoju, dzis od 6 sie mała zajał, płaczem się nie przejmował i jakos poszło, a ja cała w nerwach. Co tu zrobić żeby tak sie nie denerwować????

reklama
Pabla27 - ja wlasnie od 2 dni na noc podaje malej sztuczne mleko i jest ok, przynajmniej przesypia ok 3 godziny. Wczesniejsze noce byly okropne, caly czas plakala, karmilam ja doslownie co pol godziny i nic tylko placz- myslalam, ze oszaleje:szok:.

Do góry