reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Bo ludzie czasem zapominają, że nie wszystkie dzieci są książkowe, jedne przodują, inne potrzebują troszkę więcej czasu, jedne same sobie radzą, innym trzeba troszkę pomóc, pokazać, bo są ostrożniejsze np.

Jeżeli ktoś wydaje taką opinię powinien troszkę podpytać rodziców o to czy ćwiczą z dzieckiem, czy ono tak samo, czy pomagają iw ogóle, a nie tylko palnąć, bo tak.

Poobserwować oczywiście nigdy nie zaszkodzi.

reklama
My po szcepieniu mała dzielna była przy kuciu zapłakała ale potem zaraz do pielegniari gadała i sie smiała :-)wazy 7300 i ma 69 cm :-) no i tyle dobrych wiesci :nerd:młoda od wczoraj zaczeła mi sie tak dziwnie wyginac przewraca sie lekko na bok i do tyłu głowe wygina i sie prezy jak dla mnie wyglada to jak by sie chciała przewrocic na brzuch tylko nie umie i lekarce tez tak sie zaczynała wyginac jak ja badac zaczeła i łapała jej setoskop i nie chciała dac jej sie osuchac i mostki robiła no i lekarce sie nie podobało ze ona sie tak wygina i przezy :nerd: no i ze konczy 5 miesiecy i ze sie sama nie przewraca jeszcze mam ja obserwowac i cwiczyc zeby sie przewracała.No i mam stresa czy dzieje sie cos nie tak czy poprostu młoda tak probuje sie obracac do tej pory na wizytach wsio było ok ,I co ja mam o ty myslec no:dry:....

mój młody robi identycznie a jeszcze się nie przewraca, ja lekarce nie mówiłam,ale teraz jak pójdę to wspomnę o tym :tak:
mnie to wygląda tak jakby własnie próbował się na brzuszek przekręcić :tak: muszę poćwiczyć i zobaczymy :tak: najbardziej się wygina jak siedzi na kolanach u mnie wtedy mu chyba łatwiej niż na leżąco :baffled:

My dziś byliśmy na kontroli u neurolog - Krzyś powiedziała ze super sie rozwija dla dalszego rozwoju zaleciła ćwiczenia skrętów w bok, to ponoć będzie bardziej mobilizować do raczkowania jak pokazywała on szybko załapał i już następne próby szły sprawniej. Zapytałam sie tez o uszko bo ostatnio Krzyś strasznie drapał i łapał sie za uszko choć z zewnątrz czyte i bez zaczerwiań w środku okazało sie że zebrała sie woskowina i may 3 razy dziennie po 2 krople parafiny zakraplać i powiedziała ze za 4 dni powinna być poprawa a jak nie to zgłosić sie do laryngologa. Kazała zgłosić sie na kontrolę jak skończy 9 mc

Mój też się jeszcze nie przewraca na brzuch ani z brzucha na plecy (udało mu się to kilka razy ale jakiś czas temu). Nawet nóg do góry nie podnosi i nie łapie, na boki sam też kiepsko. To może ja powinnam się martwić. Ale ogólnie to on taka kluseczka, bo waży ok. 8,5kg.
Martusia mojemu jeszcze głowa nieraz się kiwa i tak śmiesznie to wygląda, bo siedzieć chce, albo nawet stać, a głowa się chwieje.:-D

Izus bede wdzieczna za info :)

dziewczyny, Oli tez sie tak wygina przewaznie jak cos go z tylu interesuje. przewraca sie z moja pomoca ale pare razy sam sie wywrocil na brzucholek i lapke wyjal. takze to chyba nic zlego. ale obserwacja jak najbardziej wskazana.

za 8dni idziem na szczepienie.

Oczywiście, dam znać.
Moja się też tak pręży i wygina do tyłu, ostatnio szczególnie jak kładę ją do łóżeczka. I też sama nie bardzo się przewraca, udało jej się dosłownie kilka razy.

A główkę trzyma sztywno, ale to ma związek też z napięciem podobno.

Ostatnia edycja:
moja tez sie nie przekreca,udalo jej sie pare razy:tak:Od tygodnia lezac na plecach napina nozki i raczki i patrzy do gory, mostki tez robi...wzielam skierowanie do neurlologa niech zobaczy...

reklama
juz sama nie wiem napiecia jakos specjalnie u niej nie widze (wg czytania google) niech zobaczy jak sie rozwija

Do góry