reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

*martusia* - no to jesteś uspokojona :tak:
Izuś85 - kciuki. :tak:

Ja mam więcej tych filmików DDTVN, one akurat były nadawane jak Ada była malutka, więc było jak znalazł. :tak: Wstawię w wolnej chwili, bo teraz jestem na chypko. ;-)

reklama
Martus dobrze ze sprawdzilas i mozesz teraz byc spokojna .
Moja dzidzia dostala szczepionke niby wszystko w jednym, a uklucia 3. Te obowiazkowe plus pneumoki (tzn tutaj sa obowiazkowe jak ktos chce).Plakala a na wychodne tak zmierzyla pielegniarke ze ta zaczela sie smiac i mowi ze straszny wzrok na nia zrobila, i pokazala mine drugiej pielegniarce, a tamta ze chyba jakas klatwe na nia rzucila,przezabawna byla. Teraz juz na rok bedzie nastepna szczepionka

Byliśmy dziś u alergolog - wizyta pomyślnie :tak:
Dała zlecenie na badanie krwi na alergie pokarmowe,na mleko krowie i jaja. Na chwile obecną dostaliśmy krem robiony apteczne na alergie jeśli coś zjemy i sie pojawi. Dostał receptę na bebilon pepti. Jeśli chodzi o alergię na kupną marchewkę i gruszkę powiedziała ze mogło być tak ze żołądek był jeszcze nie przygotowany, a te w słoiczkach są robione na delikatniejsze nic normalne warzywo i kazała spróbować za jakiś czas i jak najbardziej wprowadzać wszystko do jego diety tylko bardzo powoli bo alergik potrzebuje 2x więcej czasu. Reszta powiedziała ze wyjdzie nam w badaniu krwi.

A my mamy skierowanie na 10 zabiegów rehabilitacji, zaczynamy w przyszłym tyg, zajęci raz w tyg. Po tym kontrola i decyzja co dalej, ale generalnie jest ok.
U neurochirurga też ok, po prostu taka jej uroda, ciemię małe, ale główka rośnie i jest ok, kontrola za 2 miesiące.

Merlin możesz mieć niestety tak, że alergia nie wyjdzie... moj mial robione te badania o ktorych piszesz... jest alergikiem a uczulenie nie wyszlo...np nie wyszła mu alergia na banana a jak go zjadl to na skorze byl sam ogień... to samo po marchewce...niby zalecają te badania po 3 roku życia...ale trzymam kciuki, że jak ma coś u Was wyjść to niech wyjdzie..tylko my musielismy za ten panel placić 200 zł.

powinnam iść z Adulem na szczepienie, ale po ostatn iej akcji jak w przychodni przyjmowali razem dzieci zdrowe z chorymi to mi się odechcialo... i szczerze chyba poczekam do marca...

RiSiA mamy te badania bezpłatnie, podchodzę do tego tak ze lepiej zrobić niż nie zrobić i domyślać się jasne ze nie wszystko wyjdzie bo jest za mały a układ pokarmowy jest niedojrzały i wszystkiego jeszcze nie spróbował, zobaczymy ja tam wolę nadgorliwych lekarzy niż takich co wmawiają ze dziecku nic nie jest :sorry2:

udalo sie nam wcisnac z cwiczeniami na 20.2 na 9:40. gdyby Pani w rejestracji nie zauwazyla tego terminu bylby koniec marca tyle dzieci z tym napieciem miesniowym ale co sie dziwie w koncu jeden z bardziej obleganych szpitali dzieciecych w Wwie.

grunt ze zapisany :)

reklama
Do góry