reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

stokrotka wodniaki to takie guzy w workach mosznowych czyli obok jader wypełnione woda, jaś je miał bardzo duże, ale jest już lepiej, ale lekarz badał to tak ze po przybliżeniu latarki do jadra wyglądało jakby miał tam w środku żarówkę tak się odbijało; czasem się je operuje jeśli są bardzo duże lub się nie wchłaniają, nad jasiem wisiała operacja bo miał bardzo duże; a główkę Jaś trzyma tak dziwnie bardzo do tylu, jakby kładł ja na plecki i dużo w jedna stronę będziemy to obserwować z lekarzem

jak bylam w czwartek z Oliwkiem to pediatra powiedziala ze ma asymetrie ulozeniowa bo akurat tak przekrecil glowke jak sie nad nim nachylala ze stetoskopem. ale jak chcialam pokazac jej ze trzyma prosto to powiedziala 'nic na sile'. poza tym on i sam trzyma makowke prosto albo jak mu wygodnie ja mu na sile nie prostuje przeciez. moze u Ciebie Tygrysku tez jest asymetria ulozeniowa?

reklama
martusia tak,tak tez lekarz powiedział ale on ma tez skosnoglowie juz od tego ukladania i ja mam wrazenie hm jak to opisac jakby czul jakis zewnetrzny przymus trzymania tej glowki jakies napiecie czy cus

moze neurolog? my mamy 4 stycznia i troche sie boje bo Oliwek mial powiekszona lewa tylnia komore mozgu w 2dobie zycia i teraz 21 grudnia usg. niby mowia ze to znika ale ja i tak sie boje ze to wina mojej niedoczynnosci tarczycy...

Tygrysku moja właśnie też tak głowę do tyło przegina najczęściej jak śpi na boku a śpi zawsze na bokach, jak ją karmie to mi się do tyłu w C wygina i zaczęła ulewać nawet 1,5h po jedzeniu:baffled::wściekła/y:
Jak czytałam o napięciu mięśniowym to trafiłam na posty jednej mamusi dziewczynki u której lekarz stwierdził napięcie mięśniowe a inny po szczegółowych badaniach wykluczył i stwierdził refluks :szok:
I mi się wydaje że u mojej to samo, na razie karmię co 2,5 -3h i zmieniłam jej mleko dla głodomorów jest troszkę gęściejsze zobaczymy jak nie to trzeba będzie zagęszczacz kupić:eek:
Fasolka pytanie do ciebie bo mówiłaś że twoja Dorotka miała refluks. Napisz proszę jak u niej się to objawiało?? Co pomagało złagodzić?

kasieq no to my mamy identyczne objawy, jak mały czasem uleje to ja jestem mokra i on tez, oboje do przebrania, ale powiem Cie, ze w końcu udało mi się kupić to mleko gerbera i prawie nie ulewa na nim

powiem Wam ze ja widze kilka objawow u Oliwka ale moze za wiele oczekuje po 2.5 miesiecznym dziecku? u nas na ulewanie pomogl bardzo bebilon ar. natomiast szkoda ze nie ma czegos takiego co by zageszczalo picie bo jak mu sie wymsknie z pyszczka to i ja i on do przebrania i wszystko wokol.

reklama
czytam te objawy i tak cześć pasuje część nie, moja lekarka (ma mnie za taka co szuka dziury w całym) :no:
i skoro do 3 miesiaca możliwe są różne odchylenia, chyba poczekam te 2 tyg i zobaczę, zresztą 20 mamy 2 dawkę szczepień to powiem o tym co zaobserwowałam...:tak:

Do góry