reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

My mamy termin szczepienia jak równo zacznie 13 miesiąc ale po tym co piszecie tez chyba troche się wstrzymam.

reklama
mówicie o MMR:confused: Natalka była nią zaszczepiona jak miała rok i dwa tygodnie:tak: przez dwa tygodnie pani doktor kazała obserwować dziecko bo może wystąpic wysypka:baffled:

mówicie o MMR:confused: Natalka była nią zaszczepiona jak miała rok i dwa tygodnie:tak: przez dwa tygodnie pani doktor kazała obserwować dziecko bo może wystąpic wysypka:baffled:

u nas to samo mówili, ale wysypki nie miała - chyba, bo krosteczki w okolicy pupy zwaliłam na odparzenie, aczkolwiek pewna nie byłam

My na razie szczepienie odpuszczamy.
Za to byliśmy dzisiaj u alergologa. Pani doktor zrobiła testy i aż szczęka mi opadła jak się dowiedziałam na co moje dziecko jest uczulone.
Uwaga: na roztocza, mleko, ziemniaki, kota, orzeszki ziemne, pierze. Cudownie.

ja słyszałam, że u tak małych dzieci te testy są niewiarygodne i takim maluchom się nie robi z tego względu testów...dopiero coś chyba koło 5 roku..ale nie jestem pewna..

Zobaczymy.
Ja już nie miałam pomysłu, a młody drugi miesiąc miał wysypkę na twarzy i to taką konkretną, na dodatek w okolicach oczu. Jedyna nadzieja to alergolog.

Tak naprawdę to w mleko niespecjalnie wierzę, bo przecież od 6 miesiąca był na kaszkach mlecznych i było ok. Podejrzewam ziemniaki, bo to była jedyna rzecz jaka została wprowadzona w wiekszej ilości jakieś 2 miesiące temu i jakiej ostatnio nie wycofałam.
Lekarka mówiła, że te uczulenia mogą mijać z czasem i może stąd to przekonanie o niewiarygodności testów.

ja słyszałam, że u tak małych dzieci te testy są niewiarygodne i takim maluchom się nie robi z tego względu testów...dopiero coś chyba koło 5 roku..ale nie jestem pewna..

a ja to potwierdzam:tak:wiem to od lekarza:tak:

Wojtek nie miał stycznośćo z żadną z tych rzeczy?? czy miał i była jakaś reakcja alergiczna?

reklama
Do góry