reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Tristanowi 2 miesiace ropialy oczka i to tak mocno ze po nocy nie mogl rzes rozkleic
sol fizjologoczna wogule nie pomagala ale za to pomogla zwykla czarna herbata
przeciera sie ja od zewnatrz do wewnatrz i wywala wacik i tak do skurku
tych wacikow troche zurzula ale oczko po 3 dniach przestalo ropiec
polecam :tak:
a na ten zabiek to ja bym nie szla
nie moge sie zmusic zeby isc na wazenie bo Tristan placze strasznie a co dopiero jak mieli by go bidule meczyc :-(

reklama
My już jesteśmy po pierwszej szczepionce, Wika prawie nie płakała. Po 6 tygodniach waży 4800gr i ma 58 cm. Myślałam, że waży więcej bo jak ją noszę to mi trochę cięzko na ręku.

Nasze wizyty u lekarza wyglądają dość standardowo - 10 min i załatwione :confused:. O tyle jest fajnie, że nasz doktor ma u siebie USG i bioderka załatwiliśmy na miejscu. A co do szczepionek, to wybrałam skojarzoną z HIB, ale dopiero od następnego razu - tak mi poradziła pielęgniarka, bo przy pierwszym szczepieniu i tak są zawsze dwa zastrzyki.

no własnie, nam też tego nie powiedziała, wręcz przeciwnie powiedziała, że są 3 wkłucia. Trudno, najwazniejsze że Wika jest zaszczepiona.

no to zafundowałam córeczce dodatkowe kłucie, :)
Nie, zastrzyków będzie tyle samo :-D. Po prostu pielęgniarka stwierdziła, że się nie opłaca kupować szczepionki skojarzonej przy pierwszym szczepieniu, bo i tak dziecko jest kłute dwa razy, a można zacząć podawać HIB dopiero następnym razem. Chyba trochę zamotałam :-) :-).

Byliśmy dzisiaj na usg bioderek.
Doktor powiedział, że młoda ma piękne bioderka i że z reguły nie chwali, ale tym razem musi :-D Powiedział, że ma je zbudowane już jak 5-cio miesięczne dziecko. :-)
Ulżyło mi ;-)
Jak na dziewczynkę powinna mieć tylko troszkę większe odwodzenie więc powiedział jak mamy ją nosić i kłaść żeby zawsze nóżki w "żabkę" miała :-)

Jutro idziemy na ważenie :happy:

reklama
Agutek chodzicie na ważenie bo chcesz zobaczyć ile waży? Zastanawiam się czy jakbym poszła do naszej przychodni to zważyłyby małą czy olałyby mnie. Kiedyś jak byłam z córeczką u lekarza to chciałam, żeby pielęgniarka zważyła małą - ona na to że ważą przy szczepieniu. Czyli raz na 1,5 - 2 miesiące. Nawet nie robią takiego bilansu jak mam w książeczce.

Do góry