reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Ewo, życzymy Wam dużo zdrówka:-), oby te pierwsze święta razem były niezapomniane i bez żadnych choróbsk:tak:

Roksi, prawidłowe siadanie dziecka to na dupce, z nóżkami ułozonymi stópkami do siebie, tak?

reklama
Ostatnio jak bylismy u lekarza to pediatra powiedziała, że corcia ma zapalenie gardła. Dziś córcia już nie ma gorączki, ale wysypało ja - na buzi i tułowi ma pełno krostek. To chyba oznacza, że córcia ma trzydniówkę, a nie zapalenie gardła. Stąd zapewne ten ból gardła i łapanie się za ucho. Jak wiadomo na trzydniówkę nie stosuje się żadnych leków, oprócz przeciwgorączkowych. No to teraz mam problem. Dawać dalej córci antybiotyk?

Ostatnio jak bylismy u lekarza to pediatra powiedziała, że corcia ma zapalenie gardła. Dziś córcia już nie ma gorączki, ale wysypało ja - na buzi i tułowi ma pełno krostek. To chyba oznacza, że córcia ma trzydniówkę, a nie zapalenie gardła. Stąd zapewne ten ból gardła i łapanie się za ucho. Jak wiadomo na trzydniówkę nie stosuje się żadnych leków, oprócz przeciwgorączkowych. No to teraz mam problem. Dawać dalej córci antybiotyk?
A nie możesz zadzwonić do lekarza?

ewo i co z antybiotykiem?

ja miałam dzis w planach isc na szczepienie - to zalegle na zoltaczke - juz zalatwilam sobie przepustke w pracy, a wczoraj wieczorem mala miala jakby lekki katarek, gluty z nosa jej wyciagalam i tak ciezej przez to oddychala, wiec znowu nici ze szczepienia....

rany czy ja ja kiedys zaszczepie? :-p bujamy sie tak od 10 pazdziernika i ciagle cos :eek:

Poczytałam na necie, że bardzo często się zdarza, że lekarze nie rozpoznają trzydniówki. Ale jest też tak, że przy trzydniówce mogą być problemy z gardłem. Jak córcię obsypało to zostały mi do dania 3 dawki antybiotyku, więc dałam. Czytałam, że wysypka może się utrzymywać 2 tygodnie :szok: U Nas chyba już mija, a wyglądalo to strasznie.
Agutek Wiktoria ostatnio była szczepiona jak miała mały katar.

Ja wole nie ryzykowac i poczekac ;-) Tyle ostatnio gowien sie jej trzymalo, ze lepiej niech bedzie szczepiona jak bedzie na bank w 100% zdrowa :tak:

reklama
21 grudnia byłam z córcią u neurologa. Dostałam skierowanie kilka m-cy temu, ale dopiero teraz dostałam się do lekarza :szok: Nasza pediatra chciała się upewnić, że wszystko jest ok - córci nie zarastała się glówka z tyłu (szwy czaszkowe). Zanim się doczekałyśmy wizyty to juz się prawie zarosło. No i neurolog powiedziała, że to normalne, że się nie zarastają, bo przecież główka cały czas rośnie. Zbadała córcię - jej rozwój psychoruchowy. Była zachwycona, że tak dobrze się rozwija i że tyle juz umie. :-) Jak czekałyśmy w kolejce to wszyscy ludzie zaczepiali Wiktorię (a o na ich), dawali jej cukierki, a córcia biegała po całym korytarzu i wzbudzała zachwyt :-D

Do góry