reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Ewo, życzymy Wam dużo zdrówka:-), oby te pierwsze święta razem były niezapomniane i bez żadnych choróbsk:tak:

Roksi, prawidłowe siadanie dziecka to na dupce, z nóżkami ułozonymi stópkami do siebie, tak?

reklama
Ostatnio jak bylismy u lekarza to pediatra powiedziała, że corcia ma zapalenie gardła. Dziś córcia już nie ma gorączki, ale wysypało ja - na buzi i tułowi ma pełno krostek. To chyba oznacza, że córcia ma trzydniówkę, a nie zapalenie gardła. Stąd zapewne ten ból gardła i łapanie się za ucho. Jak wiadomo na trzydniówkę nie stosuje się żadnych leków, oprócz przeciwgorączkowych. No to teraz mam problem. Dawać dalej córci antybiotyk?

Ostatnio jak bylismy u lekarza to pediatra powiedziała, że corcia ma zapalenie gardła. Dziś córcia już nie ma gorączki, ale wysypało ja - na buzi i tułowi ma pełno krostek. To chyba oznacza, że córcia ma trzydniówkę, a nie zapalenie gardła. Stąd zapewne ten ból gardła i łapanie się za ucho. Jak wiadomo na trzydniówkę nie stosuje się żadnych leków, oprócz przeciwgorączkowych. No to teraz mam problem. Dawać dalej córci antybiotyk?
A nie możesz zadzwonić do lekarza?

ewo i co z antybiotykiem?

ja miałam dzis w planach isc na szczepienie - to zalegle na zoltaczke - juz zalatwilam sobie przepustke w pracy, a wczoraj wieczorem mala miala jakby lekki katarek, gluty z nosa jej wyciagalam i tak ciezej przez to oddychala, wiec znowu nici ze szczepienia....

rany czy ja ja kiedys zaszczepie? :-p bujamy sie tak od 10 pazdziernika i ciagle cos :eek:

Poczytałam na necie, że bardzo często się zdarza, że lekarze nie rozpoznają trzydniówki. Ale jest też tak, że przy trzydniówce mogą być problemy z gardłem. Jak córcię obsypało to zostały mi do dania 3 dawki antybiotyku, więc dałam. Czytałam, że wysypka może się utrzymywać 2 tygodnie :szok: U Nas chyba już mija, a wyglądalo to strasznie.
Agutek Wiktoria ostatnio była szczepiona jak miała mały katar.

Ja wole nie ryzykowac i poczekac ;-) Tyle ostatnio gowien sie jej trzymalo, ze lepiej niech bedzie szczepiona jak bedzie na bank w 100% zdrowa :tak:

reklama
21 grudnia byłam z córcią u neurologa. Dostałam skierowanie kilka m-cy temu, ale dopiero teraz dostałam się do lekarza :szok: Nasza pediatra chciała się upewnić, że wszystko jest ok - córci nie zarastała się glówka z tyłu (szwy czaszkowe). Zanim się doczekałyśmy wizyty to juz się prawie zarosło. No i neurolog powiedziała, że to normalne, że się nie zarastają, bo przecież główka cały czas rośnie. Zbadała córcię - jej rozwój psychoruchowy. Była zachwycona, że tak dobrze się rozwija i że tyle juz umie. :-) Jak czekałyśmy w kolejce to wszyscy ludzie zaczepiali Wiktorię (a o na ich), dawali jej cukierki, a córcia biegała po całym korytarzu i wzbudzała zachwyt :-D

Do góry