A
Agutek
Gość
U nas na szczęście też nic ;-)
Ale teraz czekam na efekty jajecznicy, bo białko jajka ponoć bardzo uczulające jest.
Ale teraz czekam na efekty jajecznicy, bo białko jajka ponoć bardzo uczulające jest.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Które można wprowadzać mimo alergii?
Malaga, nas alergolog uprzedzała, że uczulenie może wyleźć nawet tydzień po podaniu jakiegoś produktu. Ja bym odstawiła kaszkę truskawkową no i jajecznicę. Zarówno truskawki jak i białko jajka kurzego są bardzo silnym alergenem. Osobiście uważam, że lekarz niczego nie wymyśli dopóki nie odstawisz nowo wprowadzonych produktów i nie zobaczysz efektów. Np. u nas różne kaszki tak (ale bezmleczne oczywiście) oprócz malinowej :-( Malinowa powoduje od razu "pomidorki" na policzkach :-( więc musimy na jakiś czas zrezygnować. Niestety przy uczuleniu nie jest tak prosto z jedzonkiem, Trzeba bardzo uważać co się podaje. Powodzenia!Z nowości podałam tylko kaszkę mleczno-ryżową z truskawkami, raz, czy dwa, i wydaje mi się, że to było już w trakcie problemów kupkowych Podałam też odrobinę jajecznicy, ale to było parę dni temu,