reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
Właśnie wróciliśmy od lekarza. Wg niego te brzydkie kupki to efekt infekcji i antybiotyków przez co podrażnione są jelita. Przez kilka dni odstawiamy owoce i wszelkie soczki, w razie czego smecta i do tego podawać mam accidolac. I ma być lepiej. Oby było :-p :-D

chyba musimy odwiedzić lekarza ortopede:-( bo Natalcia jak chodzi to stawia stope lewą do środka:-( martwie się bo mała miała dysplazję lewostronną:tak:

chyba wiem czemu moja córcia chodzi nóżką do środka:-( siada na podkurczonej nóżce i stupka układa się do środka:-( kurcze jak ja oducze Natalke takiego siedzenia:szok: ale wizyta u ortopedy będzie niezbędna:-(

chyba wiem czemu moja córcia chodzi nóżką do środka:-( siada na podkurczonej nóżce i stupka układa się do środka:-( kurcze jak ja oducze Natalke takiego siedzenia:szok: ale wizyta u ortopedy będzie niezbędna:-(

Roksi nam właśnie lekarz powiedział a nawet pokazał że dziecko nie powinno tak siedzieć czyli z nóżką wygiętą na bok. Niestety moja często tak siada a ja jej od razu prostuję.

Ja mam nadzieje, ze za tydzien w koncu uda nam sie pojsc z mala na szczepienie - ta trzecia dawka wzw b, bo przez choroby opoznilo nam sie to juz o 2 miesiace :eek:.
Na razie kupki piekne, zero dolegliwosci plucnych wiec moze sie wreszcie uda. Oby :rolleyes:

A my jesteśmy chore. Zrobiliśmy drugie podejście do lekarki i tym razem potraktowała Nas poważnie. siedziała za tym biurkiem jakby łaskę robiła, że przyszła do pracy. tyle razy juz byliśmy i nigdy nie widziałam tam żadnej kolejki, czyżbym o czymś nie wiedziała?
Mamy zapalenie gardła. Obie. Dostałyśmy antybiotyki. Zostałam postraszona szpitalem na święta, jak leki nie pomogą. :wściekła/y: Córcia teraz śpi, ma wysoka gorączkę. Jak nie śpi to płacze, jak śpi to też popłakuje. Ręce mi juz opadają. Tak mi jej szkoda.

Byłyśmy u ortopedy i tak jak przypuszczałam że Natalka chodzi do środka dlatego że siada na nóżce:-( więc teraz musimy ją pilnować jak siada:tak: jeśli chodzi o prowadzanie dziecka za rączkę to absolutnie nie wolno:no: dziecko ma samo się nauczyć:tak: chodziki NIE:no: pchacz może być:tak:
najlepiej żeby dziecko po domu chodziło w kapetkach wysokich za kostkę, wiazanych ze sztywna podeszwą:tak:
Do kontroli jak skończymy roczek:tak:

reklama
Byłyśmy u ortopedy i tak jak przypuszczałam że Natalka chodzi do środka dlatego że siada na nóżce:-( więc teraz musimy ją pilnować jak siada:tak:

Trochę mnie postraszyłaś bo Madzia też prawie cały czas siada na wygiętej nóżce :-( Poprawiam ją ale to nie taka prosta sprawa bo jej to w nawyk weszło. :-(

Do góry