reklama
T
tigger
Gość
my tez juz po szczepieniu, poplakala chwilke a potem zaczela gadac z pielegniarkapani byla w szoku i powiedziala, ze dziecko bardzo dobrze sie rozwija
JustineMyMind
Mama Laureńki
Malaga a musisz koniecznie pieluszkować Piotrusia?
ja tego w ogóle nie robiłam i mała ma bioderka zdrowe, odwodzenie w normie i już do ortopedy chodzić nie musimy:-)
ja tego w ogóle nie robiłam i mała ma bioderka zdrowe, odwodzenie w normie i już do ortopedy chodzić nie musimy:-)
malaga
Fanka BB :)
Pani doktor powiedziała, że jest dobrze, ale żeby popieluszkować jeszcze przez 3 tygodnie, żeby było bardzo dobrze.. Pieluszkuję go teraz głównie na noc, w dzień wcale Nie mam siły go w tej pieluszce nosić, a on jest marudny, bo się ruszyć nie może.. dlatego dałam sobie spokój w dzień..Malaga a musisz koniecznie pieluszkować Piotrusia?
No i dlatego chciałabym już iść do tego ortopedy po rozgrzeszenie ;-) Chcę usłyszeć, że już nie trzeba pieluszkować a tak to się martwię, czy dobrze robię, czy nie zaszkodzę tym, że nie jestem konsekwentna w tym pieluszkowaniu...
JustineMyMind
Mama Laureńki
Biedny ... Pociesz sie że już niedługo Na pewno mu nie zaszkodzisz jeśli jest dobrze. Bądź spokojna. Ale każda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dzidziusiaPani doktor powiedziała, że jest dobrze, ale żeby popieluszkować jeszcze przez 3 tygodnie, żeby było bardzo dobrze.. Pieluszkuję go teraz głównie na noc, w dzień wcale Nie mam siły go w tej pieluszce nosić, a on jest marudny, bo się ruszyć nie może.. dlatego dałam sobie spokój w dzień..
No i dlatego chciałabym już iść do tego ortopedy po rozgrzeszenie ;-) Chcę usłyszeć, że już nie trzeba pieluszkować a tak to się martwię, czy dobrze robię, czy nie zaszkodzę tym, że nie jestem konsekwentna w tym pieluszkowaniu...
A
Agutek
Gość
Byliśmy dzisiaj z córeczką u ortopedy na kontroli bioderek i jest "piknie" :-)
Kazał jednak nadal kłaść jak najwięcej na brzuszku (bo twierdzi, że dzieci, które nie leżą lub nie lubią leżeć na brzuszku są chore ...dziwna teoria :dull: jakoś nie wierzę, że wszystkie dzieci uwielbiają leżeć na brzuszku, a te co nie to są chore :sick: ) i pokazał jak teraz należy nosić malucha. A więc już nie brzuszkiem do brzuszka tylko na biodrze z maksymalnie rozchylonymi nogami dziecka opatulajcymi mój brzuch i plecy
Kazał jednak nadal kłaść jak najwięcej na brzuszku (bo twierdzi, że dzieci, które nie leżą lub nie lubią leżeć na brzuszku są chore ...dziwna teoria :dull: jakoś nie wierzę, że wszystkie dzieci uwielbiają leżeć na brzuszku, a te co nie to są chore :sick: ) i pokazał jak teraz należy nosić malucha. A więc już nie brzuszkiem do brzuszka tylko na biodrze z maksymalnie rozchylonymi nogami dziecka opatulajcymi mój brzuch i plecy
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Hi hi, mój synuś w nocy się obudził o 24:00 żeby się przewrócić z brzucha na plecy. Niezbyt mu wychodziło, skopał sobie całą pościel, w końcu się zlitowałam i go przewróciłam. Ale dalej był niezadowolony, więc obróciłam go z powrotem na brzuch. A on znowu zaczął się spindrać i w końcu się obrócił sam, po czym położony na brzuszku sobie usnął. Nie wiem co to miało znaczyć. Może chciał sprawdzić, czy potrafi .bo twierdzi, że dzieci, które nie leżą lub nie lubią leżeć na brzuszku są chore
A
Agutek
Gość
Moja dopóki się nie przebudzi może spać na brzuszku. Ale jak tylko się przebudzi to jest płacz. Skubanej nie chce się podnieść głowy, żeby przełożyć ją sobie na drugą stronę tylko wpycha coraz mocniej w materac i się poddusza
A
Agutek
Gość
Acha, mam jeszcze pytanie. Czy wam ortopeda też kazał przyjść na wizytę jak cytuję: "dziecko samo was przyprowadzi"? Nam powiedział, że właśnie teraz córcia sama ma nas do niego przyprowadzić, czyli mamy przyjść jak zacznie chodzić.
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
My nie byliśmy w ogóle u ortopedy.