reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Młoda szczepienie zniosła bardzo dzielnie, ani na chwilę nie stęknęła :happy:
Zobaczymy jak zareaguje później, czy będzie marudna...

reklama
ewa - to masz spokój :-)

Agutek - super, że Tola dzielnie zniosła ukłucie :-)

My kolejne szczepienie mamy 4 lipca :tak: Mam nadzieję, że i to Piotruś zniesie jak poprzednie :tak:

A dziś byliśmy na usg bioderek i w sumie niby wszystko jest ok, i te kąty takie jakie mają być i jądra kostnienia są, ale to prawe bioderko jeszcze coś nie wygląda tak dobrze jak lewe i mamy się jeszcze 3 tygodnie pieluszkować i do kontroli... W sumie nie wiem, czy to pieluszkowanie cosik daje, bo przez te dwa tygodnie mało pieluszkowaliśmy Piotrusia a i tak jest duża poprawa :confused: Były upały, poza tym bóle brzuszka, prężenie i ciężko było trzymać Piotrka w takich "okowach" :rolleyes: Jak tylko zaczynał stękać to mu je zdejmowałam :zawstydzona/y:

A może kładź go na brzuszku podczas spacerów jeśli śpi?
Zawsze to dodatkowe godzinki na brzuszku z rozstawionymi nóżkami, a to dobrze na bioderka działa.:happy:

Piotrek jak śpi na brzuszku to rzadko ma nóżki tak rozłożone, jak powinien mieć w tej pieluszce ;-)

ewa - to masz spokój :-)

Nareszcie mogę odetchnąć..... i skupić się na ostatniej gnębiącej mnie rzeczy - alergii pokarmowej:-(

A dziś byliśmy na usg bioderek i w sumie niby wszystko jest ok, i te kąty takie jakie mają być i jądra kostnienia są, ale to prawe bioderko jeszcze coś nie wygląda tak dobrze jak lewe i mamy się jeszcze 3 tygodnie pieluszkować i do kontroli... W sumie nie wiem, czy to pieluszkowanie cosik daje, bo przez te dwa tygodnie mało pieluszkowaliśmy Piotrusia a i tak jest duża poprawa :confused: Były upały, poza tym bóle brzuszka, prężenie i ciężko było trzymać Piotrka w takich "okowach" :rolleyes: Jak tylko zaczynał stękać to mu je zdejmowałam :zawstydzona/y:

Jak byliśmy na pierwszym usg to lekarz powiedział, że jest dobrze, ale żeby było idealnie to trzeba pieluchować przez miesiąc. NIe czytałam opisu z usg i stwierdziłam, że nie będę męczyć Wiktorii jak jest DOBRZE:zawstydzona/y: Jak byliśy niedawno u ortopedy to powiedział, że jest wszystko ok, ale żeby zobaczyć jaki stopień jest z usg. Jak Ia to ok, jak Ib to na usg. No i przeczytałam i było Ib:szok: A teraz jest Ia i bez pieluchowania:shocked2::happy::happy:

Acha! Jak robił usg to zabronił pieluchowania profilaktycznie. Mówił, że matki niektóre tak robią i mogą poważnie zaszkodzić dziecku.

Ja Olka szczepiłam skojarzoną 5 w jednym w udo, nie było źle;-)mały trochę płakał ale potem nie zauważyłam skutków ubocznych:tak:

Teraz mamy inny problem. Od kilku dni mały wciąż ma zlepione oczka ropą, dziś pobrali posiew. :sick: Raczej nie unikniemy udrażniania kanalików łzowych:no:

Ja Olka szczepiłam skojarzoną 5 w jednym w udo

Szkoda, że w naszej przychodni są takie...:wściekła/y: (szkoda słów) pielęgniarki, że nie wiedzą, w które miejesce powinno się podawać szczepionkę, ale następnym razem ośmielę się zasugerować tej niewydarzonej babie że to nie w rączkę, ale w udo być powinno. A dezynfekujemy miejce ukłucia, a nie oczko:wściekła/y::wściekła/y:

Teraz mamy inny problem. Od kilku dni mały wciąż ma zlepione oczka ropą, dziś pobrali posiew. :sick: Raczej nie unikniemy udrażniania kanalików łzowych:no:

Bardzo mi szkoda malutkiego, my już zapomnieliśmy o problemach z kanalikami. Wiem, że to żadne pocieszenie, ale pomyśł że zabieg będzie trwał tylko chwilę, a potem już będzie wszystko dobrze, no i synek zapomni o tym jak go tylko przytulisz:tak:

magdakap, biedny Oleczek. mam nadzieje że szybko skończą sie kłopoty z oczkami
my dzisiaj byłyśmy u szczepienia (to była pierwsza szczepionka Laury bo przez te powikłania po pierwszym szczepieniu p/gruźlicy na noworodkach miała reszte odroczoną, Zrobili jej tylko przeciw żółtczce a reszte dzisiaj)

na początku była mierzona (66 cm):happy2:, ważona (6.500):szok::happy2: i osłuchiwana (nadal lekki szmer w serduszku, idziemy do kardiologa, ale podobno nie jest to groźne:sick::-() cały czas była spokojna, nawet sie śmiała do pani doktor :-D
potem sie dobre skończyło. przyszła igła i Laura w ryk. długo ją uspokajałam...

po południu też była marudna, około 15 zaczęła krzyczeć nie wiem czemu. położyłam ją na brzuszku (w akcie desperacji bo nic nie pomagało) i co? uspokoiła sie:-D. potem sie jej znudziło leżenie i znów w ryk. troche ją ponosiłam i usnęła
chyba nie lubi szczepień. aż sie boje co będzie później;-)

reklama
może powinnam tego posta napisać w wątku wagowym ale mam pewną dysresję po wizycie u ortopedy.:-p
u nas lekarz dojeżdża z Poznania i dzieci badane są hurtem tzn 1, 2 i 3 - miesięczne razem. i tak dzisiaj w poczekalni było około 20 dzieci z rodzicami. Słodki widok tyle maluchów w jednym miejscu. tak sie im przyglądałam i stwierdziłam że one wszystkie przy mojej Laureńce wyglądały jak noworodki, :szok: jakieś takie malutkie.:happy2:
Normalnie kawał baby ta moja córeńka:-D:-D:-D:-D

Do góry