reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
Azorek moze to po prostu obfitsze uplawy:tak:Czop sluzowy z reguly jest podbarwiony krwia raczej rozowawy, choc nie zawsze i raczej ciezko stwierdzic czy to czop czy nie tylko badanie ginekologiczne moze to potwierdzic. Odejscie czopa oznacza skracanie i rozwieranie sie szyjki macicy, niekiedy odchodzi dzien przed porodem niekiedy dwa, trzy tygodnie przed. Nie ma na to reguly. Skoro w twoim wypadku badanie odpada pozostaje ci tylko wiecej lezec oszczedzac sie i miec nadzieje ze to jednak nie to;-)

Czyli to czy odszdł czop czy nie lekarz zauważy przy takim zwykłym badaniu ginekologicznym na fotelu?

bo w sumie mógł mi odejść a nic nie wiedziałam, bo myślałam ze to takie upławy większe - jakby odszedł to by powiedział mi chyba, chyba nie był by taki?:-D

Azorek trzymam kciuki zebys szybko się dowiedziała czy to to czy jednak jeszcze nie...

A co do skracania sie szyjki- to pisałyscie chyba kiedys ze mozna to zaobserwować przy badaniu usg pochwowym o ile dobrze pamietam...

Mnie lekarz nigdy nie mówi nic o szyjce, wiec chyba jest OK:baffled: ale w sumie tez duzo łaże ostatnio i już sobie wyobrażam...

A giry to mi tez tak puchną jak wam

normalnie jak do koscioła szłam to przymierzyłam z 3 pary butów i wszystkie za małe o jakies dwa numery:szok: i w koncu w sandałkach ze skórki mało kobiecych poszłam - takie teraz najwygodniejsze:-)

Malbertka chociaz sie miescisz w jakies sandalki, ja chodze w rozlazlych o 4 numery za duzych mezowskich laczkach:szok:W swoje buty zadne nie wchodze, ciekawe w czym jak do lekarza pojade:baffled:Jak tak dalej pojdzie to chyba w skarpetach...........mezowskich:baffled:

Co do badania to i bez usg dopochwowego lekarz widzi czy szyjka sie skraca, mysle ze i bez dokladnego mierzenia wie kiedy cos jest nie tak, w koncu ma praktyke nie??:confused:Gdyby dzialo sie cos zlego od razu bys sie dowiedziala:tak:

Malbertka.. sandałki ze skórki.... ja moge o takich butach tylko pomarzyć:-D:-D
mogę wejść tylko w klapki... mojego męża... czyli 3 rozmiary większe niż mój normalny...

noszę japonki takie jak na basen w rozmiarze mojego męża.. nic innego nie da rady.

Ja mam chyba wszystkie ciazowe dolegliwosci oprocz puchniecia nog;-)
jeszcze 2 tygodnie do pracy mam chodzic i w obcasach do konca dumnie zamierzam chodzic ,
chodzic to za duzo powiedziane, zeby tylko do biurka dojsc a potem to do toalety tylko wstaje
a maz mnie spod drzwi firmy odbiera:-)

reklama
Do góry