reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

ja musze duzo pic bo mam zastoje w nerkach i kamice nerkowa - pije bardzo duzo (ok. 3 litrow dziennie) i puchne.... u mnie nawet pogoda nie ma wiekszego znaczenia - jak bylo chlodniej i deszczowo puchlam - jak teraz sa upaly - puchne... taki bonus ciazowy i tyle ;-) pocieszam sie tylko tym ze po rozpakowaniu niemal od razu mialam nozki jak modelka ;-)

reklama
Rubi mam nadzieje, że ze mną będzie podobnie jak z Tobą, bo takich balonów w życiu nie miałam :zawstydzona/y: Pod wieczór już ciezko mi nawet chodzić...

Rubi ja też mam zatory w nerkach i wypijam 3-4 litry wody dziennie i puchnę. Wczoraj nawet obrączki nie mogłam zdjąć, a nogi to mam jak serdelki. No ale jeszcze troszkę musimy pocierpieć:-)

Mi moja gin powiedziala ze jesli bede puchla ( a o dziwo narazie nie,no zdarzylo mi sie ze 3 dni) to mam duzo lezec z nogami w gorze,malo chodzic , ograniczyc spozycie soli ....i duzo pic wody niegazowanej :szok:.....bo wtedy nerki lepiej pracuja i organizm sie oczyszcza.....:tak:

Jak opowiem Wam o moich odczuciach zwiazanych z puchnieciem dloni i stop to bede monotematyczna wiec daruje sobie;-)

Rubi uwazaj z tym piciem duzej ilosci wody. Przy kamicy nerkowej owszem powinno sie pic duzo ale jesli masz zastoj w nerce prowadzacy do wodonercza nie powinnas pic za duzo (przerabialam to juz nie raz).

Mi moja gin powiedziala ze jesli bede puchla ( a o dziwo narazie nie,no zdarzylo mi sie ze 3 dni) to mam duzo lezec z nogami w gorze,malo chodzic , ograniczyc spozycie soli ....i duzo pic wody niegazowanej :szok:.....bo wtedy nerki lepiej pracuja i organizm sie oczyszcza.....:tak:

Dokładnie takie same zalecenia dostałam od swojego gina, stosuję się do nich, a mimo to wyglądam jak balon. Dzisiaj ledwo nawet palce u dłoni zginam... :baffled:

hej mamusie.ja mam takie pytanko raczej do tych mamus co juz maja swoje pociechy.
od paru dni przy siusianiu i przy kapieli(zwlaszcza przy kapieli) mam dziwna wydzieline nie takie zwykle uplawy tylko taka jakby blonke:confused: ja sie zastanawiam czy jak sie szyjka macicy wygladza to takie cos moze sie pojawiac??a moze to czop tak wychodziw czesciach??sporo tego jest:zawstydzona/y: a co do czopu to ja sie tak zastanawiam jak on wyglada rak wlasciwie bo na stronach www sa rozne opisy ze niby moze byc bialy albo zoltawy a jak jest brazowy albo z krwia to trzeba do lekarza sie zglosic...:confused:
moze ktoras z was wie cos wiecej na ten temat.napiszcie co wy myslicie o tej smiesznej wydzielinie

Myśle, że najszybciej rozwieje Twoje wątpliwości lekarz. Zadzwoń jeśli masz taką możliwość...

reklama
no wlasnie nie mam jak zadzwonic a wizyta u poloznej dopiero 13 lipca:( a do szpitala to mam dzwonic dopiero jak zaczne krwawic albo jak wody odejda inaczej nawet mnie nie przyjma :-(taka jest wlasnie szkocja:-(

Do góry