reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

:-) zostały mi opuchnięte tylko kostki i odrobinę nogi, a przedwczoraj z jednej nogi można było "zrobić" dwie i pół. Z łydki byłaby nawet talia:szok:, a udo....Dziś w nocy wstawałam co 1-1,5 godziny i sorry, ale lałam na potęgę, ale wyglądam juz jak człowiek.

reklama
Mi tez nogi puchną i to strasznie :baffled:
A dzisiaj to juz w ogóle bolały, swędziały i piekły mnie spody stóp, podeszwy tak jakby :szok:
To było tak okropne uczucie że nie wiedziałam jak sobie pomóc.
Namoczyłam sobie je w zimnej wodzie ale to tylko na jakis czas pomaga :wściekła/y:
Ja to jak patrze na swoje stopy to jakbym na jakieś obce patrzyła :baffled:
Zupełnie nie moje wąskie stopy :confused:

Nie wiem czy Wam to pomoze bo ja też mam ten problem we wtorek to tak mi napuchły stopy ze chciałam do lekarza isc,ale dzis jest prawie ok:tak:.Pomoglo lerzenie i czekolada z orzecham laskowymi.Wiem ze to moze głupie sie wydaje ale mi zaczeły stopy puchnąc jak straciłam apeteyt na czekolade przez te upały.Wczoraj zjedłam połowe i dzis widze swoje kostki i stopy są prawie normalne.A normalnie to tak dziennie po 3-4 paseczki czekolady zjadam.

Nie wiem czy Wam to pomoze bo ja też mam ten problem we wtorek to tak mi napuchły stopy ze chciałam do lekarza isc,ale dzis jest prawie ok:tak:.Pomoglo lerzenie i czekolada z orzecham laskowymi.Wiem ze to moze głupie sie wydaje ale mi zaczeły stopy puchnąc jak straciłam apeteyt na czekolade przez te upały.Wczoraj zjedłam połowe i dzis widze swoje kostki i stopy są prawie normalne.A normalnie to tak dziennie po 3-4 paseczki czekolady zjadam.

Motyl, ty uważaj z takimi radami!:szok: :-D:-D:-Dja już mam ponad 20kg na plusie, jak cię posłucham w desperacji i postanowię walczyć z opuchlizną nóg czekoladą z orzechami (którą nota bene uwielbiam), to nie wiem, czy 30 nie przekroczę!:szok: ha ha ha... ma ktoś jakieś inne sposoby???

Niezle Motyl usmialam sie od rana:-DCzekolada z orzechami:-DJa mysle ze bardziej pomoglo to lezenie, ja po nocy tez widze swoje kostki a skoro wstane i chodze to koniec znow baloniki:tak:Z innych pomyslow dobre jest moczenie nog w wodzie z sola, ale pomaga na krotko a ile mozna siedziec w misce z woda:baffled:

ja mam nogi opuchnięte cały dzien, staram się leżeć i moczyć w chłodnej wodzie pomaga na krótko, od dłuzszego czasu smaruje kremem perfekta a i co jaks czas wypijam 2 małe piwka bezalkoholowe by potem sikać i sikać i to mi pomaga, nerki lepiej pracują (porada lekarza):-)
wczoraj wieczorem doszły dłonie, jak ja się z tym źle czuje!!!!!!! taka niedorajda:no: ledwo mi ręka wchodziła do słoika, zaprawiałam ogórki na małosolne;-)

reklama
Ja mam nonstop suchniete od jakiegoś tygodnia ichwaliłam się ,ża mam tyle par butów i co w dwie tylko się mieszczę .Jak chłodniej to adidasy męża numer większe noszę bo nie chcę swoich sobie rozepchać.
Dziewczyny cos pisały o tym preparacie :perfecta mama ,ale ja to uzywam od 6 mc i już w tej chwili nic nie daje ,poza tym ,że przyjemnie chłodzi ,ale jak były stopy spuchniete tak sa;-).Cóż uroki ciąży.

Do góry