reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Ja magnez biorę jak mi się przypomni i witaminy tez ,ale na żadne tego typu dolegliwosci nie mogę narzekac.
Ale co dwie głowy to nie jedna trzeba próbować jak nie ten środek to inny,może pomoże:-)

reklama
hmmmm... skurcze mnie w zasadzie nie lapia, zgage mam masakryczna czasem, dretwieje mi reka, mam za malo zelaza i cukier w moczu... nie wiem czy to malo czy duzo jak na jedna ciaze ale wiem ze udalo mi sie juz drugi raz w tej ciazy urodzic.... kamien :baffled: i choc zle znosze zgage czy bole kregoslupa to urodzenie kamienia to dla mnie pryszcz bo dowiaduje sie o tym juz po fakcie :tak:

moze wiec porody nie takie straszne jak je maluja? :tak::-D:-)

Dziewczyny czy Wy macie upławy??
Bo ja mam wrażenie że od jakiegos powiedzmy tygodnie zwiększyły mi sie upławy :baffled:
W tego co czytałam w "Oczekiwaniu na dziecko" upławy są większe pod koniec.
Też może być jakaś infekcja, ale spokojnie.

Mi się zwiększyły i jak byłam u lekarza jest OK, więc pewnie u ciebie też.

ja dziś mam za sobą nieprzespaną noc pełną strachu...

wieczorem wypiłam oliwę z pestek winogron z sokiem z grejpfruta (bo od kilku dni męczyło mnie zaparcie). Obudziłam się po ok. 45 min snu, bo było mi niedobrze.. musiałam wstać, zmierzyłam ciśnienie... 140/80.. za chwilę 158/90... wypiłam wodę, zrobiłam miętę, bo woda nie pomagała... przesiedziałam ponad 3 godziny.. ciśnienie wciąż skakało... spadało do 128/75, żeby za 15 min znowu skoczyć do 145/80... i tak do 4 rano... toaleta oczywiście co 15 min.. dopiero ok 4 ciśnienie spadło do 115/65 i zdecydowałam iść do łóżka... brzuch twardy...

na szczęście rano było dużo lepiej.. no i obiecałam sobie, że więcej oliwy z sokiem nie piję... mimo, że zadanie spełnila z nawiązką.... jeśli wiecie, co mam na myśli...

U mnie okazjonalnie zjawia się zgaga i pomaga mni na nią niewielka ilość topionego sreka, wyszło przypadkiem, bo nie mam leków w domu, a mleko też było już waniające i bałam się wypić,

Dzięki bardzo Gosia, za takie akcje:szok:, wolę się najeść pomidorów i mieć zgagę, albo czereśni, po nich raczej nic się nie dzieje, tylko rano kibelek.

Ostatnia edycja:
u mnie siara leci ostatnio jak z butelki doslownie :szok: rano jak wstaje to prześcieradło mokre od cycka :szok: no i waciki non stop nosze i zmieniam, myślałam ze to pozniej sie pojawi w takich ilościach...

poza tym upławy też mam duże, mam nadzieje że to już nie infekcja tylko ciążowy objaw bo mam dość czopków :((

i zgaga
poza tym nie narzekam ;)

reklama
Oj Dziewczyny to uspokoiłyście mnie z tymi upławami :tak:
Wolałam Was zapytać czy tez tak macie :-)
A jeśli chodzi o siarę to mi jeszcze nic nie cieknie :baffled: Susza normalnie :sorry2:

Do góry