kaskax25
mama wspaniałej trójki
ja dziś mam za sobą nieprzespaną noc pełną strachu...
wieczorem wypiłam oliwę z pestek winogron z sokiem z grejpfruta (bo od kilku dni męczyło mnie zaparcie). Obudziłam się po ok. 45 min snu, bo było mi niedobrze.. musiałam wstać, zmierzyłam ciśnienie... 140/80.. za chwilę 158/90... wypiłam wodę, zrobiłam miętę, bo woda nie pomagała... przesiedziałam ponad 3 godziny.. ciśnienie wciąż skakało... spadało do 128/75, żeby za 15 min znowu skoczyć do 145/80... i tak do 4 rano... toaleta oczywiście co 15 min.. dopiero ok 4 ciśnienie spadło do 115/65 i zdecydowałam iść do łóżka... brzuch twardy...
na szczęście rano było dużo lepiej.. no i obiecałam sobie, że więcej oliwy z sokiem nie piję... mimo, że zadanie spełnila z nawiązką.... jeśli wiecie, co mam na myśli...
A bo Gosiu wszystko co wywoluje przeczyszczenie moze spowodowac skurcze macicy, dlatego takie srodki polecane sa w przeterminowanych ciazach. Znanym i podobno skutecznym srodkiem jest olejek rycynowy stosowany na zaparcie ale jednoczesnie czesto wywolujacym porod. Sama wyprobowalam niestety u mnie nie zadzialalo choc wywolalo dosc silne skurcze macicy.
karincia ja mam tak silne uplawy ze czesto sie zastanawiam czy to czasem juz nie wody bo potrafie miec czesto mokre spodnie mimo ze nosze wkladki, a z piersi tez mi nic nie cieknie, w ogole sie zachowuja jakby w ciazy nie byly
Ostatnia edycja: