reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

Ja bardzo słabo czuję ruchy. Nie mogę im do tej pory przypisać żadnej systematyczności. Nie ukrywam, że mnie to martwi. Łapię schizy że dziecko jest przyduszone, raz przez to, że używam kropli do nosa a dwa ze względu na pępowinę.
Odkąd na USG zobaczyłam że mały ma przełożoną pępowinę przez szyję boję się, że się w nią owinie:-:)-:)-:)-( Nie wiem na ile wpływ na odczuwanie ruchów dziecka ma położenie łożyska, bo ja mam je na przedniej ścianie.
Czekam do 18 marca na ponowne USG. Ech...

Do tego wszystkiego zaczynam mieć kłopoty z zębem, który leczyłam kanałowo w ubiegłe wakacje. Chyba odnawia mi się w nim stan zapalny i teraz pewnie już nie uniknę rwania:baffled::baffled: Muszę się umówić do dentysty. brrrr

reklama
e mamo ja tez juz lapalam schizy ze cos jest nie tak z tymi ruchami, az tu wczoraj jak juz polozylam sie spac moj malz starsznie sie zatlukl w lazience. przestraszylam sie i poszlam zobaczyc co sie dzieje potem jak sie polozylam to poczulam takie mocne kopniecia po raz pierwszy. trwaly gdzies 5 minut i cisza.
co do zeba to rzeczywiscie nieciekawa sprawa. na pocieszenie moge ci tylko powiedziec ze raczej nie ma przeciwwskazan do znieczulenia.

Dosiu zazywam witminy od poczatku ciazy. Pozatym staram sie jesc warzywa i owoce. W czwartek zapytam lekarza i zobaczymy co powie.
Jesli chodzi o ruchy dzidzi to u mnie tez nie sa zbyt systematyczne i dla mojego meza wyczuwalne. Kiedy przylozy ucho do brzucha to mowi ze slyszy takie jakby burczenie i to wszystko.

co do zeba to rzeczywiscie nieciekawa sprawa. na pocieszenie moge ci tylko powiedziec ze raczej nie ma przeciwwskazan do znieczulenia.

Wiem, że nie ma przeciwwskazań do znieczulenia, ale to jest mój pierwszy stały ząb, któremu zagraża rwanie:zawstydzona/y::baffled: Już jak go leczyłam to były z nim komplikacje. Myślałam, że udało się go uratować, tym bardziej, że poszło na niego kupę kasy.
No nic, umówiłam się jutro na wizytę. Zobaczymy co powie dentystka.

Dosiu zazywam witminy od poczatku ciazy. Pozatym staram sie jesc warzywa i owoce. W czwartek zapytam lekarza i zobaczymy co powie.
Jesli chodzi o ruchy dzidzi to u mnie tez nie sa zbyt systematyczne i dla mojego meza wyczuwalne. Kiedy przylozy ucho do brzucha to mowi ze slyszy takie jakby burczenie i to wszystko.

heidi na skurcze to tylko i wyłącznie może pomóc zwiększona dawka magnezu. Jeśli przyjmujesz witaminy dla ciężarnych to łykaj dodatkowo jeszcze jakiś magnez + wit B6.

to powodzenia jutro. dla mnie kazda wizyta u dentysty to koszmar, na szczescie nastepna wizyta po ciazy. ma mi usuwac przerosniete dziaslo. nastraszyl mnie strasznie ale jeszcze daleko wiec sie nie martwie...

heidi86 mi zawsze mówiono że jak skurcze łapią to trzeba jejść pomidory i koncentrat... nie wiem ile w tym prawdy ale na początku ciąży miałam skurcze w łydce, ale odkąd odbiło mi na punkcie pomidorowej i ppomidorów właśnie już się skurcze nie pojawiają :-)

E_mamo powodzenia jutro na wizycie i dziekuje za rade :tak:
Sysia jesli chodzi o pomidory to je uwielbiam i dosc czesto jem jednak przyznaje ostatnio je troche zaniedbalam na rzecz sokow marchewkowo owocowych.
Dzisiaj pomidorki na kolacje i zobaczymy czy cos sie poprawi :-)

Dziekuje dziewczyny za rady :-)

...ale tez mam pytanie. czy tez pojawia Wam sie na bieliżnie duzo wydzieliny???

Dosiu ja ostatnio też zauważyłam że coś bardziej brudzę bieliznę i nie ukrywam, że się tym nie przejęłam.:szok: Niby kolor jak najbardziej oki ale ilość tej wydzieliny mnie czasami przeraża.
Nie wiem czym to może być spowodowane?? :confused:

Do wizyty mam jeszcze trochę czasu ale zapytam na pewno.

reklama
Do góry