reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

Ja się znowu nie zważyłam. Przy Jacku przytyłam 9 kg, przy Jasiu 12, to teraz wypada 15, też jeszcze do zrzucenia, chociaż przy Jacku to już przy porodzie odeszła połowa. :)
Ale mam dziś nerwy, za dobrze się czuję... Idę w poniedziałek do lekarza, nie wytrzymam do środy. Ja mam zawsze USG, przy każdej wizycie, więc teraz też będzie. Najchętniej to bym biegała codziennie i sprawdzała, czy to serduszko dobrze bije...

reklama
Kaśka a ja słyszałam, że w drugiej ciąży przeważnie tyje się mniej. To mnie nie pocieszyłaś:baffled:. Ja z Ulką przytyłam 18 kg:sorry2:.

hej dziewczyny :-)
Czytam o waszych dolegliwosciach i zastanawiam sie czy ze mna wszystko ok :zawstydzona/y:
Bo u mnie brak jakichkolwiek dolegliwosci, nawet cycuchy balo mnie z dnia na dzien mniej :confused:
Czuje sie poprostu swietnie. Zero mdlosci, zachcianek ...nic
Czasami lekkie, ale to bardzo lekkie tlenie w podbrzuszu, i to wszystko.
robilam ostatnio nawet dodatkowy test, chcac sie upewnic, ze wciaz jestem w ciazy :-D.
Test mowi ze jestem, i to w 5 tyg :-)

Pewnie powinnam sie cieszyc, ale ja sie martwie. Nawet tempki nie mam za wysokiej bo 36.9 (ale ogolnie mam bardzi niska, po przed ciaza 36.4 to u mnie norma:baffled:)

A tak wogule to strasznie sie ciesze, ale jeszcze nikomu poza mezem nie powiedzialam (bo jeszcze lekarz nie potwierdzil) i jedynie wam dziewczyny moge sie wygadac :-D:-D:-D

veritaserum71 a czy ten test Ci mówi w którym tygodniu jesteś???:szok: Jeśli tak to możesz mi podac firmę, popatrze u siebie czy taki dostanę, bo aż jestem ciekawa:-D
Wiem, że łatwo mi jest mówic ale nie martw się na zapas:-) Niektóre ciąże przebiegają zupełnie bezobjawowo:tak:

veritaserum71 a czy ten test Ci mówi w którym tygodniu jesteś???:szok: Jeśli tak to możesz mi podac firmę, popatrze u siebie czy taki dostanę, bo aż jestem ciekawa:-D
Wiem, że łatwo mi jest mówic ale nie martw się na zapas:-) Niektóre ciąże przebiegają zupełnie bezobjawowo:tak:

:-):-):-)
A co do testu:
mowi, tyle ze nie powie ci powyzej 3 tygodnie, ktory to dokladnie tydzien :-)
To test dla takich niecierplowcow jak ja. :zawstydzona/y:
Test mowi albo 1-2 tyg ciazy, ablo 2-3 tyg ciazy, albo 3+
Mi powiedzial na poczatku 1-2 i tyle mi wystarczylo :-D:-D:-D

veritaserum71 - nie masz co się martwić - ja mam tak samo, a jestem na to wyczulona po poronieniu, ciesz się ciążą i brakiem dolegliwości, ja tak przeżywałam czytając objawy dziewczyn, aż się dzisiaj doczekałam - wstałam i lekko mnie zemdliło i nie było to przyjemne - do tej pory dnia zjadłam tylko suchą kromkę chleba i piję herbatę:zawstydzona/y:

u mnie najpierw bol i powiekszone pierssi:-D to akurat fajne bo zawsze byly malutkie:-p
z siusianiem juz troche spokojniej ale i tak czesto,
i na zmiane zaparcia z biegunka:-(
lekie bole brzuszka:)) i niemilosierny bol krzyza sie zdarza:baffled:
hmm i zachcianki:)
od ponad 2 tyg nie zjadlam nic slodkiego bo az mnie mdli na sama mysl o tym:)
wszystko co slonee i owoce jest superrr:)
kawa i herbata bleee
za to soki owocowe mniammm:)
i bigosik:D
co by tu jeszcze... no i ja mam mdloscicala dobe ;(:)frown::frown::frown:
nawet w nocy sie budze na wym...., ale czasem tez z glodu sie obudze albo na siusiu, roznie to bywa:happy2:
no to sie rozpisalam:D
gadula ze mnie hehe:)
trzymajcie sie kobitki)):-):yes:

reklama
Do góry