reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

nikolleczka tylko pozazdrościć. Mnie się zdarzają dość często mdłości choć też myślę że jest ich mniej niż przedtem (albo to moje pobożne życzenie wpływa tak na psychike):tak:

ha ha to zupełnie jak ja, mdli mnie co rano, nie raz w południe, mdli mnie od patrzenia na naczynia w zlewie, nie otworzę spokojnie lodówki żeby mnie nie zatykało zaraz :tak:
odpuściło mi raz czy dwa na dni kilka i kiedy już się zaczynałam cieszyć że mam to za sobą to ciach - wisiałam nad porcelanka ze 3 razy na dzień

reklama
Ja ogółem dość dobrze przechodze ciąże tylko w tym ze przeszkadzaja mi nie ktore zapachy,jestem spiąca często i mam na wszystko lenia....no i mam na wszystko prawie apetyt :-):-):-):-):-):-)...

ja jestem ciągle śpiąca, zmęczona i często biegam siku:wściekła/y: co mnie denerwuje zwłaszcza w nocy
a i dopadły mnie zaparcia:baffled: co mnie bardzo martwi

tak, ja też rzadziej chodzę do kibelka na dłuższe posiedzenie odkąd zagościła fasolka, próbuje się ratować śliwkami - sok lub suszone, jabłko na czczo działa cuda (tylko nie przy mdłościach) no i razowe pieczywo.

Rany, ja od 2 dni tylko bym spała. Wstaję rano i o 13 już mi się oczy zamykają. Ale wieczorem to zasypiam dobrze po północy....

Witam,
ja już myślałam że dolegliwości I trymestru mijają, a tu dzisiaj rano niestety niemiły skręt żołądka mnie obudził:-(
Poza tym wieczna chęć do spania nie sprzyja wstawaniu o 6 i pracy na pełnych obrotach.
Czekam z utęsknieniem na jakąkolwiek poprawę.

U mnie krótko o dolegliwościach, bo nie ma co za wiele pisać. Jestem o wiele mniej zmęczona niż w pierwszym trymestrze :-), chodzę częściej siusiu, trochę mi przybyło kg :zawstydzona/y:, choć w ostatnich dniach apetyt mi zmalał.No i podobnie jak Robaczek i Anika też mnie trochę męczą zaparcia, chyba przeholowałam z jedzeniem świątecznym.;-). A tuż przed świętami porządnie męczyły mnie wzdęcia- okropieństwo, na szczęście minęło. :tak:No i rano brzuszka prawie nie mam a wieczorem już mam dość okazały, też tak macie? Jeśli juz o tym pisałyście to przepraszam, ale nie jestem w stanie nadrobić.

witam mam pytanie od 5 dni strasznie boli mnie glowa czy ktoras z was miala cos podobnego moj lekarz zalecil mi ibuprofen ktorego podobno nie mozna brac w ciazy jak na razie nie jadlam zadnych srodkow przeciwbolowych, ale bol czasami jest nie dozniesienia.
prosze o pomoc
Pozdrawiam wszystkie mamusie

khk ja dość często narzekam na bóle głowy. Na początku myślałam, że to ciśnienie.... ale czasami ból był tak mocny ze nie mogłam normalnie funkcjonować. W ciąży faktycznie nie powinno się brać żadnych leków przeciwbólowych ale jak już nie dajesz rady to zaopatrz się w panadol (paracetamol).

reklama
Do góry