reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE DIETY - czyli jak marcowym mamuśkom idzie w odchudzaniu

u mnie z rana platki na mleku plus dwie kawki, ja tez powinnam kawe ograniczac, ale jakos nie moge bez niej funkcjonowac, i tak ograniczylam w czasie ciazy do 3 dziennie, tak jak katrinka, pilam wczesniej i 6-7 kaw dziennie, ale takich porzadnych
na obiad wczoraj mialam tortellini, dzisiaj chyba tylko warzywa ugotowane

reklama
Monisia a nie boli Cie wątroba ?? mnie od nadmiaru białka wlasnie bolie, wiec dukan chyba nie dla mnie
nie, nic mnie nie boli.

Karalajna przeciez bedac na mojej diecie nie jesz tylko jogurtu :-D
owszem, podstawa sa jajka i jogurty 0% i to jest baza do jedzenia, ale mozna naprawde duzo rzeczy zrobic, na im dluzej jestem na diecie tym wiecej swietnych przepisow odkrywam :-D

Kawka u mnie była podobna.Wczoraj piłam bez mleka i cukru i nigdy wiecej.Dzisiaj juz z kapką mleka:)Na sniadanie płatki, obiad to mięso z kurczaka gotowane z rosołu.a i wciagnełam jogurt naturalny z ziarnami danona oj jaki dobry:)Ściśle diety dukana nie przestrzegam , czekam az T wyzdrowieje i wtedy jest sens gotowac dla dwojga.On narazie czyści lodówke z zapasów.

Laski, kupela z kursu poleciała mi metodę ćwiczeń A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha ... schudła 16 kilo w ciągu pół roku (bez diety - jedynie częściej a mniej jedząc)

Ja poczytam i pomyślę może się skuszę - ruch nie zaszkodzi :-)

U mnie póki co wszystko zgodnie z postanowieniami noworocznymi - 0 pieczywa, słodyczy i ogólnie MŻ ... z WR trochę gorzej :dry:

Na śniadanie płatki ryżowe z wędlinką, obiad ... hmm ... może zupka, jakiś kefir po drodze albo owoc ... we will see :)))

Nastawienie dalej przednie ! ;-)

Kawka u mnie była podobna.Wczoraj piłam bez mleka i cukru i nigdy wiecej.Dzisiaj juz z kapką mleka:)Na sniadanie płatki, obiad to mięso z kurczaka gotowane z rosołu.a i wciagnełam jogurt naturalny z ziarnami danona oj jaki dobry:)Ściśle diety dukana nie przestrzegam , czekam az T wyzdrowieje i wtedy jest sens gotowac dla dwojga.On narazie czyści lodówke z zapasów.
ja tez uwielbiam ten jogurt, inne naturalne mi nie smakuja

a ja dzisiaj na sniadanie
9.00 2 kromki chleba ciemnego z ziarnami z szynka i papryka konserwowa
12.00 barszcz czerwony ( zupy sa fajne bo mozna zjesc baardzo duzo i maja malo kcal)
15.00 serek wiejski
o 18 zjem jogurt danone z ziarnami :)
po drodze 2 kawy i duuuuuuuuuuzo wody.
Poćwiczylam na steperku i zaraz zabieram sie za dywanówki i za cięzarki bo moje ramionaaa ehhhhhhh paskudne.

hej :-)

super Wam idzie.

n&h jak dla mnie sa to bardzo ciezkie cwiczenia, na poczatku ok. Ja doszlam do dwudziestegoktoregos dnia i padlam, nie dalam rady.
ale juz od kilka dni nad nimi mysle, ale sama nie, bo nie mam zaparcia, chcialam z mezem rozpoczac, bo z kaloryferka na brzuchu zostalo tylko wspomnienie :-)

a jeszcze teraz prace fizyczna zamienia na prace siedzaca (kierowca) to juz w ogole :-D

co do obiadku, ja zrobilam sobie bigos z koncentratem pomidorowym i piersia kuraka.
Na jutro zrobilam tez mielone z kurczaka. Super smakuja, dzisiaj bym je zjadla , ale juz dawke Otrebow bym przekroczyla.

6 weidera to faktycznie sprawa ciezka, tez udalo mi sie dotrzec do jakichs 3 tygodni i wymieklam, ale... moze znow sie skusze:tak:

dzis nawet nie jestem glodna, ale na basen sil mi brak, mam nadzieje ze jutro dam rade, i w sumie dzis musialabym isc sama bo M jeszcze nie wrocil z pracy, a jakos samej to jeszcze mniej mi sie chce...

mysle czy by nie sprobowac na fitness, do klubu, najblizej mam gymnasion w plejadzie, kurcze jutro tam zadzwonie bo jednak aerobik najbardziej lubie...:tak: a ten basen to raczej relaksacyjnie jednak...

monia a napisz co zjadasz w ciagu dnia tak dla przykladu, wiem ze nie sam jogurt ale jogurty akurat lubie, oczywiscie jem tylko te naturalne, a z ziarnami zboz uwielbiam:tak:

witajcie babeczki
u mnie dietka ok....w miare...wczorajsze jedznie zakonczylam o 15 i co !! maz bez mojej wiedzy otworzyl winko bo chcial sie ze mna napic no i ni mogam odmowic, nawet sie nie wazylam razno zeby sie nie zawiesc, ale juz dzisiaj wracam na dobra droge :)

reklama
ja dzis po 3malych kanapkach z serkiem i po jogurciku i kawie
n deser znowu kiwi sztuk 2 +woda
obiad hmmmm mialy byc brokuly poszly na wczorajsze spaghetti
nie mam pomyslu na dietetyczne obiady

Do góry