reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE DIETY - czyli jak marcowym mamuśkom idzie w odchudzaniu

k_aralajna na Dukanie możesz jeść i ryby - wszystkie i w każdej postaci... tzn oprócz tych w oleju :-D a przepisów jest multum i tak jak moniska pisze - można kurczaka np na wiele sposobów robić i kombinować

a poza tym u nas rządzą kabanosy końskie - w sumie jako szybka przegrycha :-)

dziś 3 dzień Dukana
zjadłam:
o 6 jogurt naturalny 0% duży
o 14 kurczak pieczony (ćwiartkę) i trochę twarogu 0%
o 17 pół makreli wędzonej

w między czasie 2 kawy, herbata czerwona, ok pół litra wody i Cola Light...muszę jednak zwiększyć dawkę napojów hihi:-)

reklama
a ja dzisiaj wieczorem nie wytrzymałam i zjadłam kolacje jajko gotowane platerek szynki i 2 cwiartki ogórka w musztardzie ( to tak i troche konserwowy ze sloika), spac przed 12 raczej nie pojde to sie strawi troche, ale w dzien zdaje sie nie powinnam przekroczy 1100 kcal

a ja dziś na spacerze miałam duży spadek cukru w organiźmie (ręce latają, nogi jak z waty, słabo i naprzemienne uderzenia gorąca i zimna) czasem tak mam :-( wtedy koniecznie coś słodkiego muszę natychmiast, bo mdleję :-( a z dzieckiem w wózku to razcej odpada ;-)
także wszmałam groszki i jakos dociągnęłam do domu.
chyba zacznę nosić ze sobą kostki cukru

u mnie dzis dietka idealnie, po zakupach mam w lodowce kabanosy i inne przysmaki a ja wode popijam, zwyciestwo:-D

ale...
tylko w jednej bitwie, wojna nadal trwa;-)

Na naszej choince wiszą cukerki czekoladowe michałki i trufle i galaretki w czekoladzie jeeeny,że też muszę na to patrzeć!!!

Ostatnia edycja:
Jutro kupuję chrom organiczny w tabletkach . Pomaga zabić łaknienie na słodkie , kiedyś wypróbowałam i nie ciągnęło.
Na forum dukana znalazłam przepis na bułeczkę w 4 min z mikroweli.Przeklejam:
METODA NA GŁODA od fazy 1

Skład:
1 jajko
2 łyżki zmielonych otrębów( ja dałam jedną owsianych i jedną pszennych)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabletkę słodziku ( bo nie mam sypanego
1 łyżeczka serka homo lub też twarogu z mlekiem

Sposób przyrządzenia:
Jest prosty i dziecinny! Wszystko razem mieszamy i w miseczce wsadzamy do mikrofali ( miseczka nada kształt 'bułki'. Czekamy około 4 min ( nastawiamy bułkę na najmniejszy stopień grzania) i gotowe.

Musze kupić otręby to wypróbuje napewno.

a ja dziś na spacerze miałam duży spadek cukru w organiźmie (ręce latają, nogi jak z waty, słabo i naprzemienne uderzenia gorąca i zimna) czasem tak mam :-( wtedy koniecznie coś słodkiego muszę natychmiast, bo mdleję :-( a z dzieckiem w wózku to razcej odpada ;-)
także wszmałam groszki i jakos dociągnęłam do domu.
chyba zacznę nosić ze sobą kostki cukru
moj maz tez czasami ma cos takiego, baaardzo rzedko ale zdarza sie. Jego dodatkowo boli strasznie glowa.
Wtedy szybko do sklepu i batonika. Bo to z reguly z glodu.
Jutro kupuję chrom organiczny w tabletkach . Pomaga zabić łaknienie na słodkie , kiedyś wypróbowałam i nie ciągnęło.
Na forum dukana znalazłam przepis na bułeczkę w 4 min z mikroweli.Przeklejam:
METODA NA GŁODA od fazy 1

Skład:
1 jajko
2 łyżki zmielonych otrębów( ja dałam jedną owsianych i jedną pszennych)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabletkę słodziku ( bo nie mam sypanego
1 łyżeczka serka homo lub też twarogu z mlekiem

Sposób przyrządzenia:
Jest prosty i dziecinny! Wszystko razem mieszamy i w miseczce wsadzamy do mikrofali ( miseczka nada kształt 'bułki'. Czekamy około 4 min ( nastawiamy bułkę na najmniejszy stopień grzania) i gotowe.

Musze kupić otręby to wypróbuje napewno.
robilam ta buleczke juz kilka razy, nie wiem, moze robie cos zle, ale mnie nigdy nie wyszla taka wyrosnieta jak na zdjeciu :-D

reklama
z ranca jogurt kawowy....zaraz kiwi bo sie ostało :)
6 dzien bez słodyczy :)

L. wczoraj zrobił kolacje to swieto i zjadłam....troche fety ogor pomidor :)

Do góry